Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

5 τρόποι για να φορέσετε ένα μάξι φόρεμα

 

Τα maxi φορέματα αποτελούν ένα από τα must σύνολα της εποχής, αλλά αν τα φοράμε συνεχώς είναι λογικό κάπου να τα βαρεθούμε…

Πως λοιπόν μπορούμε να φορέσουμε το ίδιο φόρεμα με διαφορετικό τρόπο; Δείτε 5 διαφορετικούς τρόπους και πάρτε ιδέες για τις δικές σας εντυπωσιακές εμφανίσεις!

























Όταν Νόμιζες ότι Δεν Κοιτούσα

015_julia-margaret-cameron_theredlist 
(Γράμμα από ένα πρώην παιδί)

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις για μένα το αγαπημένο μου γλυκό και έμαθα ότι μικρά πράγματα μπορεί να έχουν ξεχωριστή σημασία στη ζωή.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε παρακολουθούσα και έμαθα τα περισσότερα «μαθήματα ζωής», εφόδια για να γίνω καλύτερο και παραγωγικότερο άτομο όταν μεγαλώσω.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κρεμάς την ζωγραφιά μου στο ψυγείο και αμέσως ήθελα να ζωγραφίσω την επόμενη.

009_christer-stromholm_theredlist

 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, ακόμη και όταν ήσουν θυμωμένη με συμβούλευσες ήρεμα και απλά για να καταλάβω το γιατί και έτσι έμαθα ότι ο διάλογος και η επικοινωνία είναι σημαντικά ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις φαγητό για κάποιο φίλο που ήταν άρρωστος και έμαθα ότι όλοι μας πρέπει να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις το σπίτι και όσους ζούμε σε αυτό και έμαθα ότι πρέπει να εκτιμάμε ότι μας προσφέρεται.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις ένα αδέσποτο γατάκι και έμαθα ότι είναι καλό να είσαι ευγενικός με τα ζώα.

014_julia-margaret-cameron_theredlist 

 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, ένοιωσα ότι νοιαζόσουν και ήθελα να γίνω καλύτερος.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κλαις και έμαθα ότι κάποια πράγματα στη ζωή πληγώνουν αλλά έχεις δικαίωμα να είσαι στενοχωρημένος.
 Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες ακόμα και όταν οι καταστάσεις ήταν δύσκολες και έμαθα ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνο άτομο.
(Μπορούμε να τυπώσουμε την παρακάτω εικόνα και να θυμόμαστε ότι οι πράξεις μας οι ίδιες είναι το παράδειγμά μας για τους άλλους) 

068

_____
  ΒΑΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ανθρωπίνων Σχέσεων

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Έξυπνες λύσεις σε απλά πράγματα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που πνιγόμαστε κυριολεκτικά σε μια κουταλιά νερό θέλοντας να αντιμετωπίσουμε απλά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν στην κουζίνα μας ή όταν ασχολούμαστε με κάποιες οικιακές δραστηριότητες και δεν γνωρίζουμε τη λύση στο πρόβλημα. Μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί θα σας δείξει τον τρόπο που θα κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη…

1. Για να βγει ευκολότερα το κέτσαπ από το μπουκάλι, βάλτε μέσα ένα καλαμάκι και τραβήξτε στη συνέχεια προς τα έξω.

2. Αφαιρέστε την τσίχλα που κόλλησε στα μαλλιά βουρτσίζοντας με λίγη βαζελίνη ή βούτυρο.

perierga.gr - Έξυπνες λύσεις σε απλά προβλήματα που διευκολύνουν τη ζωή!

3. Για να καθαρίσετε τα κηροπήγια από τα κεριά που έχουν τρέξει, βάλτε τα στην κατάψυξη για 20 λεπτά και το κερί θα φύγει μόνο του.

4. Για να περάστε μια κλωστή στη βελόνα θα το κάνετε ευκολότερα εάν πρώτα ψεκάσετε την άκρη της κλωστής με λίγη λακ.

5. Αν χρειάζεται να μετρήσετε συγκεκριμένη ποσότητα μελιού για μια συνταγή, πριν χρησιμοποιήσετε κουτάλι ή δοχείο αλείψτε το με λίγο λάδι. Το μέλι δεν θα κολλήσει στα τοιχώματα.

perierga.gr - Έξυπνες λύσεις σε απλά προβλήματα που διευκολύνουν τη ζωή!

6. Αφαιρέστε τα άλατα από τα δερμάτινα παπούτσια τρίβοντας με ένα διάλυμα από μια κουταλιά της σούπας ξίδι σε ένα φλιτζάνι νερό.

7. Για να απομακρύνετε με φυσικό τρόπο την κακοσμία των αθλητικών υποδημάτων, πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε τα έτσι για 24 ώρες.

8. Οι κολλημένες ετικέτες τιμών σε διάφορα είδη ή τα παιδικά αυτοκόλλητα αφαιρούνται εύκολα εάν τα ζεστάνετε με το πιστολάκι.

perierga.gr - Έξυπνες λύσεις σε απλά προβλήματα που διευκολύνουν τη ζωή!

9. Τρίψτε με ένα μολύβι το φερμουάρ που κόλλησε και ο γραφίτης θα λειτουργήσει ως άριστο λιπαντικό.

10. Για να βγει ευκολότερα ο χυμός από τα πορτοκάλια ή τα λεμόνια, πριν τα κόψετε κυλήστε τα πάνω στο τραπέζι.

11. Για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια, τρίψτε τα με ένα κουτάλι.

perierga.gr - Έξυπνες λύσεις σε απλά προβλήματα που διευκολύνουν τη ζωή!

12. Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, φάτε μια τσίχλα με γεύση κανέλα.

13. Καταπολεμήστε τον ενοχλητικό λόξυγγα καταπίνοντας ένα κουταλάκι ζάχαρη.