Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!

58656-128509
Από την πρώτη του κυκλοφορία έως σήμερα το eyeliner αποτέλεσε προέκταση του χεριού της γυναίκας και έγινε απαραίτητο κομμάτι του νεσερέρ μας. Με αμέτρητες εφαρμογές, δίνει τη δυνατότητα με μικρές παραλλαγές να δημιουργούμε εντυπωσιακές αλλά και διαφορετικές εμφανίσεις, όχι μόνο σε νυχτερινές εξόδους αλλά και μες τη μέρα.
1. Γάτα είσαι All time classic. Ο κλασικός συνδυασμός cat-eye και κόκκινου κραγιόν. Aρέσει… και το ξέρεις.
58656 128222 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Rouge allure 105 inimitable Προσφέρει ένα λαμπερό και σατινέ αποτέλεσμα μακιγιάζ με βέλτιστο κράτημα, σε μια εξαιρετικά ομαλή, meltaway υφήShisheido Automatic Fine Eyeliner Υγρό eyeliner για έντονο και στιλπνό περίγραμμα. Σύνθεση που διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να αλλοιώνεται

2. Ο Τοξότης Τα έντονα φρύδια σε σχήμα τόξου, είναι περισσότερο από ποτέ στη μόδα. Μπορούν να συμπληρωθούν από μια παχιά «φτερωτή γραμμή» eyeliner κι ένα απαλό lip gloss για ένα πιο σοφιστικέ στυλ.
58656 128223 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Chanel Crayon Sourcils Sculpting Eyebrow Pencil, 30 brun naturelΓια να ενισχυθεί το αρχικό σχήμα του φρυδιού, να μεταβληθεί η έντασή του ή να δώσει χαρακτήρα, είναι ένα must-have εργαλείο ομορφιάς

3. Κάτι μπλε *Προσθέσετε βάθος στο βλέμμα σας με την εφαρμογή μιας όμορφης μπλε σκιάς γύρω από τη κλασική μαύρη γραμμή του eyeliner τόσο στο πάνω βλέφαρο όσο και στο κάτω.
* Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαύρο σας eyeliner μ’ ένα φωτεινό μπλε (έμπνευση από τα αγαπημένα μας 90s).
58656 128224 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Sephora Crayon contour yeux 12H Waterproof Ένα αδιάβροχο μολύβι ματιών που διατίθεται σε 3 εφέ, αναδεικνύοντας το περίγραμμα του ματιού με ένα έντονο χρώμα που διαρκεί. Αποτελεσματικά ανθεκτικό στο νερό, τη θερμοκρασία και την υγρασία
58656 128225 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Erre due satineye No626 Η βελούδινη νέας τεχνολογίας σύνθεση της με υψηλή περιεκτικότητα σε πέρλα, δίνει πλούσιο χρώμα και έξτρα λάμψη που διαρκεί

4. Ψέματα λες Μια λεπτή μαύρη γραμμή συνοδευόμενη από παστέλ σκιά και ψεύτικες βλεφαρίδες (προαιρετικά) αναδεικνύει απόλυτα τη θηλυκότητά σου. Τολμησέ το.
58656 128227 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Sephora No110 Οι ψεύτικες βλεφαρίδες εντείνουν το βλέμμα σας και του προσθέτουν βάθος. Επιλέξτε το σχήμα, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα

5. Top 20s Κατευθείαν από τη δεκαετία του ’20, μια «στραπατσαρισμένη» θολή μαύρη γραμμή, που καλύπτει μεγάλο μέρος του βλεφάρου, εκπέμπει μια grunge και μυστηριώδη αίσθηση.
58656 128228 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Shisheido Automatic Fine Eyeliner Υγρό eyeliner για έντονο και στιλπνό περίγραμμα. Σύνθεση που διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να αλλοιώνεται

6. Into the deep Μια ιδέα για να αναδείξετε το sexy βλέμμα σας, με το μακιγιάζ, είναι συνδυάζοντας την κλασική cat-eye γραμμή με μια ουδέτερη σκιά στην πτυχή του βλεφάρου και μια λευκή highlight σκιά στο φτερό.
58656 128232 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Bodyshop colour crush eyeshadow Be my clementine Μια έντονα χρωματισμένη, περλέ σκιά ματιών με μεταξένια απαλή υφή. Είναι εύκολο να συνδυαστεί και ιδανική για βάση άλλου χρώματος

7. Sampaign please Δώσε κυριλέ ύφος στο βλέμμα σου, προσθέτοντας μια πολύ λεπτή «υπογράμμιση» στο γατίσιο look σου στην έξω πάνω και μέσα κάτω γωνία, με ένα μολύβι ματιών σε σαμπανιζέ απόχρωση.58656 128233 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!
Chanel Le Crayon Khol 69 clair Είναι μαλακό, με απαλή υφή για γρήγορη και εύκολη εφαρμογή. Δίνει την ψευδαίσθηση μιας έντονης γραμμής eyeliner με τη βέλτιστη κάλυψη και τέλειο κράτημα, ή ένα πιο διακριτικό μακιγιάζ με ένα λεπτή, ακριβής γραμμή για διακριτική έμφαση
Συνεχίζεται…
58656 128514 7 τρόποι για να φορέσεις eyeliner!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

6 απλοί τρόποι για να απαλλαγείται από το φούσκωμα


6 απλοί τρόποι για να απαλλαγείται από το φούσκωμα
 
 Και να φορέσετε το εφαρμοστό φόρεμα των ονείρων σας!
 
Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να θέλετε να φορέσετε κάτι αρκετά εφαρμοστό, και ενώ γενικά είστε λεπτή να πετάει η κοιλιά σας; Ή πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αισθάνεστε δυσφορία από φούσκωμα, παρά το γεγονός ότι γενικότερα τρώτε ελάχιστα; Μη νομίζετε πως είστε η μοναδική εκεί έξω που αρκετές φορές ακόμα και μέσα στη βδομάδα αισθάνεται σαν μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί. Το φούσκωμα δυστυχώς είναι ανθρώπινο, αναπόφευκτο και αρκετά εκνευριστικό. Και παρά το γεγονός ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό, διά παντός, εμείς σας έχουμε κάποια tips ώστε να μπορέσετε έστω να το μετριάσετε και να μη χαλάει η διάθεσή σας κάθε τρεις και λίγο.

1. Προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά: Αν νομίζετε η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών άνευ μέτρου, δεν πρόκειται να σας φορτώσει με περιττές θερμίδες και φυσικά το ενοχλητικό φούσκωμα είστε πολύ γελάσμενες. Αποφύγετε αυτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και προτιμήστε πεπόνι ή αγγουράκια τα οποία περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού. Δεν είναι τυχαίο που τα προτείνουν σε κάθε δίαιτα.
2. Πείτε όχι στα ροφήματα χωρίς ζάχαρη: Γενικότερα είναι τεράστιο λάθος να αντικαθιστάτε το νερό με οποιοδήποτε ρόφημα ακόμα κι αν είναι διαίτης. Εξαιρείται φυσικά το πράσινο τσάι το οποίο φτιάχνετε εσείς. Μπορεί λοιπόν να μην σας φορτώνουν όλα αυτά με περιττές θερμίδες, τα περισσότερα τουλάχιστον, αλλά και μόνο οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν είναι ικανές να σας φουσκώσουν και μάλιστα χωρίς να υπάρχει λόγος.
3. Το... ένοχο fast food: Υπάρχει λόγος που έπειτα από ένα γεύμα με τηγανιτά και λίπη αισθανόμαστε άσχημα και δεν έχει να κάνει μόνο με τις τύψεις. Κακά τα ψέματα, οτιδήποτε περιέχει λάδι και δη μαγειρεμένο, δεν ενδείκνυται για επίπεδη κοιλιά. Αν πάλι δεν αντέχετε μακριά από τις... αμαρτωλές σας απολαύσεις, τότε μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας λάδι καρύδας.
4. Το αβοκάντο το θαυματουργό: Γουρουνιάσατε και τώρα νιώθετε έτοιμη να εκραγείτε; Ευτυχώς για εσάς υπάρχει το αβοκάντο το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες σε κάλιο! Το κάλιο έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει το νερό στον οργανισμό ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση! Οπότε... ένα αβοκάντο την ημέρα το φούσκωμα το κάνει πέρα!
5. Πείτε όχι σε ένα ακόμα ποτηράκι: Υπάρχει λόγος που τα ποτά σερβίρονται με ξηρούς καρπούς, πατατάκια και όλα αυτά τα υπέροχα σνακ! Όσο περισσότερο καταναλώνεις από το ένα, άλλο τόσο χρειάζεσαι και το άλλο! Αποτέλεσμα; Ένα πρήξιμο άνευ προηγουμένου. Οπότε, την επόμενη φορά που θα θελήσετε, μία γύρα ακόμα, σκεφτείτε το καλύτερα και πιείτε νεράκι! Οι γιορτές πέρασαν εξάλλου!
6. Φάτε σαν κυρία: Όπως ακριβώς θα έλεγε και η γιαγιά σας. Όταν πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό, όσο απολαυστικό κι αν είναι, που πιστέψτε μας είναι, το μόνο που καταφέρνουμε είναι μετά να νιώθουμε δυσφορία. Αφενός τρώμε τόσο γρήγορα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη γεύση της κάθε τροφής και αφετέρου μασάμε ελάχιστα το φαγητό με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πέφτει σαν τσιμεντόλιθος στο στομάχι. Οπότε, εφαρμόστε το savoir vivre, φάτε αργά και μασήστε καλά!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μεγαλώνοντας...



Μετά από χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ξεκίνα τις αλλαγές πριν τα χρόνια περάσουν και μετανιώνεις...

1) Που δεν ταξίδεψες όσο περισσότερο γίνεται, όταν σού δόθηκε η ευκαιρία. Μεγαλώνοντας θα αντιληφθείς πως τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα όσο είσαι νέος και πολύ πιο οικονομικά, ειδικά αν αποκτήσεις οικογένεια και πρέπει να πληρώνεις για τρία ή και τέσσερα επιπλέον άτομα.

2) Που δεν έμαθες μια ξένη γλώσσα. Ειδικά αν έχεις φάει άπειρες σχολικές ώρες για να μάθεις κάποια που έχεις εντελώς ξεχάσει -π.χ. λατινικά ή αρχαία ελληνικά.

3) Που παρέμεινες σε μια προβληματική σχέση. To μοναδικό πράγμα για το οποίο μπορεί να μετανοιώσει όποιος εγκαταλείψει μια κακή σχέση, είναι που δεν το είχε κάνει νωρίτερα.

4) Που ξέχναγες και δεν έβαζες αντηλιακό. Οι ρυτίδες, οι πανάδες και το μελάνωμα θα σου θυμίζουν τι μεγάλη χαζομάρα ήταν το εξωτικό μαύρισμα.

5) Οι ευκαιρίες που έχασες να δείς από κοντά τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες. Θυμήσου όταν το 1993 είπες πως θα πας στην επόμενη συναυλία των Νιρβάνα, γιατί εκείνη τη χρονιά βαριόσουν.

6) Όταν φοβόσουν να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Θα έρθει η ώρα που θα αναρωτηθείς τι ήταν αυτό που φοβόσουν και πώς ήταν δυνατόν να πέσεις σε τέτοια λούμπα.

7) Τις φορές που παραμέλησες το γυμναστήριο και την φυσική σου κατάσταση. Όταν μπορούσες, ήσουν ξάπλα στον καναπέ, τώρα που ίσως μπορείς, είναι δύσκολο να σηκωθείς από αυτόν.

8) Το ότι σε περιόρισαν τα στερεότυπα του φύλου σου. Μεγαλώνοντας θα καταλάβεις πως ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα είναι να λες πως "κάθε πράγμα στο καιρό του" και να έχεις χάσει τη μισή σου ζωή για να δείχνεις macho ή καλή νοικοκυρά. 

9) To ότι δεν παραιτήθηκες από μια απαίσια δουλειά. Κάπως πρέπει να ζήσεις και να πληρώνεις τους λογαριασμούς, αλλά όχι έχοντας περάσει 40 χρόνια κόλασης.

10) Το ότι στο σχολείο δεν είχες το μυαλό σου όσο έπρεπε. Επειδή ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να το αποφύγεις, προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις αυτές τις χιλιάδες ώρες χρήσιμες.

11) Που δεν καταλάβαινες πόσο όμορφος ήσουν. Οι φορές που εσύ αγχωνόσουν για το πώς δείχνεις, ήταν και εκείνες που ήσουν πραγματικά πολύ όμορφος.

12) Tις φορές που φοβήθηκες να πεις το "Σ' αγαπώ". Μετά από χρόνια θα καταλάβεις πως αυτό δεν λέγεται για να να σου επιστραφεί, αλλά γιατί η αγάπη πρέπει απλά να εκδηλώνεται. Για να μη σκάσεις --και για να προχωράει όμορφα η ζωή.

13) Τις φορές που δεν άκουγες τις συμβουλές των γονιών σου. Είναι σχεδόν εξοργιστικό να τις αναπολείς και να βλέπεις πόσο δίκιο είχαν πάντα.

14) To να έχεις περάσει μια ζωή θεωρώντας τον εαυτό σου το επίκεντρο των πάντων. Όταν θα καταλάβεις πως δεν ήσουν το πιο σημαντικό πράγμα στον πλανήτη, απλά θα ντραπείς.

15) Το πόσο πολύ σε ένοιαζε η γνώμη των άλλων. Μην αφήσεις να πάνε χαμένα χρόνια, επειδή σε ενδιαφέρει η κριτική και η αποδοχή ανθρώπων που μετά από καιρό δεν θα τους εκτιμάς καθόλου (ίσως και ούτε θα τους θυμάσαι καν).

 16) Τις φορές που έβαλες στο περιθώριο τα δικά σου όνειρα για να υποστηρίξεις τα όνειρα των άλλων. Το να υποστηρίζεις τις φιλοδοξίες του περίγυρου σου είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι όταν παραμελείς τις δικές σου.

17) Τις φορές που δεν ξεπέρασες όσο γρήγορα έπρεπε αυτό που σου συνέβη. Πολύς, αδικαιολόγητα χαμένος χρόνος για κάτι που δεν τον άξιζε. 

18) H μνησικακία, οι έχθρες και οι τσακωμοί με εκείνους που αγαπούσες. Συγχωρείς και τα βάζεις στην άκρη...

19) Τις φορές που δεν υπερασπίστηκες τον εαυτό σου όπως έπρεπε. Οι γέροι που δεν σηκώνουν πολλά-πολλά, είναι ακριβώς το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθείς.

20) Που ποτέ δεν έκανες κάτι εθελοντικά. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο επίπεδο του Ηunger Games αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να έχεις κάνει κι εσύ τον κόσμο λίγο καλύτερο.

21) Που δεν φρόντιζες τα δόντια σου. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά μεγάλα δεινά γεννιούνται από τα δόντια όσο μεγαλώνεις και θα μετανιώνεις για όλες τις φορές που παραμέλησες το βούρτσισμα και τον οδοντίατρο.

22) Που δεν ρώτησες εγκαίρως αυτά που ήθελες τον παππού σου και τη γιαγιά σου Είναι κι αυτοί κανονικοί άνθρωποι και έχουν ζήσει ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία αν ζητήσεις να μάθεις, θα χαρούν να σου διηγηθούν και ίσως πάρεις και μερικά μαθήματα ζωής.

23) Που δούλευες τόσες πολλές ώρες. Θα έρθει η ώρα που θα αναλογιστείς πως ο χρόνος που άξιζαν οι αγαπημένοι σου, έπρεπε να ήταν περισσότερος από αυτόν που αφιέρωσες στο γραφείο.

24) Που ποτέ δεν έμαθες να μαγειρεύεις. Θα εκπλαγείς πόσο όμορφο είναι να σερβίρεις το φαγητό που εσύ έφτιαξες και να το μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.

25) Οι μικρές όμορφες στιγμές που δεν εκτίμησες. Όλες εκείνες τις φορές που δεν σταμάτησες να απολαύσεις μια υπέροχη θέα, να ακούσεις ένα ωραίο τραγούδι και να να χαλαρώσεις έστω και λίγο… θα τις αναζητάς.

26) Που δεν ολοκλήρωσες αυτό που ξεκίνησες. Πάντα ονειρευόσουν να κάνεις κάτι, το ξεκίνησες και τότε κάτι άλλο συνέβη και... Απλά κάν' το!

27) Που άφησες να σε καθορίσει η καταγωγή σου. Ποτέ μην ακούσεις όποιον σου πει πως "αυτά δεν τα κάνουμε εμείς". Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα πάντα, απαλλαγμένοι από τα στερεότυπα για τις παραδόσεις, τις εθνότητες, τις τάξεις και τους λαούς.

28) Που άφησες μια φιλία να κακοφορμίσει, χωρίς να σφυρίξεις τη λήξη της. Οι συναισθηματισμοί και η ασφάλεια της συνήθειας, δεν σε άφησαν να δεις πως ο κύκλος είχε κλείσει.

29) Που δεν έπαιξες όσο έπρεπε με τα παιδιά σου. Ξαφνικά θα έρθει η μέρα που θα πεις πώς μεγάλωσαν και δεν θα τα έχεις χορτάσει όσο ήθελες.

30) Tα ρίσκα που δεν πήρες- κυρίως στον έρωτα. Αν δεν φας τα μούτρα σου στον έρωτα και δεν ζήσεις παθιασμένα, τότε μάλλον δεν έζησες.

31) Που δεν εκτίμησες τη δύναμη της συνεργασίας. Όταν είσαι νέος νομίζεις πως μόνος σου μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν ισχύει --και θα καταλάβεις πως η συνεργασία είναι το ήμισυ της επιτυχίας.

32) Που άφησες το άγχος να σε κυριεύσει. Όπως τραγούδησε και ο Tom Petty:"Most things I worry about/ never happen anyway." 

33) Tα άσκοπα δράματα. Κανείς δεν συμπαθεί τις drama queens...

34) Που ντράπηκες να κάνεις αυτό που σου 'ρχεται μπροστά σε κόσμο. Άρπαξε μικρόφωνα, χόρεψε, γέλα, δείξε το ταλέντο σου και πέρνα καλά χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουνε οι γύρω σου.

35) Που δεν έδειξες ευγνωμοσύνη σε εκείνους που την άξιζαν. Καθώς θα βλέπεις τη ζωή σου να τελειώνει, στο μυαλό σου θα στοιχειώνουν όλοι εκείνοι που αδίκησες, τα ευχαριστώ που δεν είπες και οι στιγμές αχαριστίας και αγνωμοσύνης που διέπραξες. Μη το αφήσεις να συμβεί.

Πονόλαιμος: 10 συμβουλές για άμεση ανακούφιση

Πονόλαιμος: 10 συμβουλές για άμεση ανακούφιση

 Δείτε ποια 'φάρμακα' που έχετε στο σπίτι μπορούν να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο που σας ταλαιπωρεί λόγω κρυολογήματος ή καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ενός κρυολογήματος, παρενέργεια καταπονημένων φωνητικών χορδών ή ένδειξη πιο σοβαρού προβλήματος.

Ανεξάρτητα από την αιτία, η άμεση ανησυχία σας όταν πονά ο λαιμός σας είναι να ανακουφιστείτε γρήγορα. Μπορεί να θέλετε να πάτε στον γιατρό, αλλά ορισμένες από τις καλύτερες αγωγές είναι ‘φάρμακα’ που βρίσκονται στο σπίτι και μη συνταγογραφούμενα, δήλωσε ο γιατρός Jeffrey Linder, του νοσοκομείου Brigham and Women's Hospital, στη Βοστόνη.

Ακολουθούν 10 συμβουλές για να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε το λαιμό σας να σας γρατζουνάει.

Αντιφλεγμονώδη

Μια από τις πιο αποτελεσματικές αγωγές για τον πονόλαιμο, πιθανόν ήδη βρίσκεται στο ντουλάπι του φαρμακείου του σπιτιού σας. Ένα μη συνταγογραφούμενο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι συνδυασμός αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών, επομένως θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και θα μειώσουν επίσης μέρος του οιδήματος που συνδέεται με τον πονόλαιμο, δήλωσε ο Linder. Αν έχετε πυρετό, που επίσης συμβάλλει στα συμπτώματά σας μπορούν επίσης να τον μειώσουν.

Γαργάρες με αλατόνερο

Αρκετές έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες αρκετές φορές την ημέρα με ζεστό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό και να χαλαρώσουν τη βλέννη βοηθώντας να αποβληθούν οι παράγοντες ερεθισμού ή τα βακτήρια.

Οι γιατροί γενικά συνιστούν τη διάλυση μισού κουταλακίου τσαγιού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό. Αν η αλμυρή γεύση είναι πολύ δυσάρεστη για εσάς, προσπαθήσετε να προσθέσετε μικρή ποσότητα μελιού για να γλυκάνετε ελαφρώς το μείγμα. Θυμηθείτε να φτύσετε το νερό μετά τη γαργάρα αντί να το καταπιείτε.

Σιρόπι για το βήχα

Ακόμα και αν δεν έχετε βήχα, μη συνταγογραφούμενα σιρόπια μπορούν να βοηθήσουν. Όπως οι σταγόνες και τα σπρέι, καλύπτουν το λαιμό και παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο.
Αν πηγαίνετε στη δουλειά σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε μια φόρμουλα που δεν φέρνει νύστα.

Ξεκούραση

Μπορεί να μην είναι η πιο γρήγορη λύση αλλά η ξεκούραση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της λοίμωξης που προκάλεσε τον πονόλαιμο, δήλωσε ο Dr.Linder.
Η πλειοψηφία των περιστατικών πονόλαιμου προκαλείται από ιούς του κρυολογήματος και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να γιατρέψουμε ένα κρυολόγημα όταν το πάθουμε. Η επαρκής ξεκούραση θα βοηθήσει τουλάχιστον την καταπολέμηση του ιού για πιο γρήγορη ανάρρωση.

Αντιβιοτικά

Ορισμένες φορές, περίπου το 10% του χρόνου στους ενήλικες, ο πονόλαιμος προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη όπως ο Streptococcus pyogenes. Αν- και μόνο αν -διαγνωστήκατε θετικός για πονόλαιμο λόγω του Streptococcus pyogenes ή άλλης βακτηριακής λοίμωξης ο γιατρός θα πρέπει να συνταγογραφήσει αντιβιοτικό. Η λήψη αντιβιοτικών για πονόλαιμο που προκαλείται από ιό δεν θα είναι αποτελεσματική
Πάντα να παίρνετε ολόκληρη τη σειρά του φαρμάκου ακόμα και αν αισθάνεστε καλύτερα μετά από λίγες μέρες.

Τσάι

Κουραστήκατε να πίνετε νερό; Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονόλαιμο. Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικά που εκτιμάται ότι δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και κρατούν μακριά τη λοίμωξη.
Για επιπλέον ενίσχυση προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι. Θα βοηθήσει το φάρμακο να κατέβει και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στη γρηγορότερη ίαση.

Κοτόσουπα

Ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι για κρυολογήματα, η κοτόσουπα, μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Το νάτριο στη σούπα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ωραία η αίσθηση της κατάποσης. Η σούπα έχει επιπλέον όφελος όταν είστε άρρωστος. Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι οδυνηρή και δύσκολη με πρησμένο λαιμό, επομένως η τροφή σε υγρή μορφή θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Υγρά

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν είστε άρρωστος και ο λαιμός ερεθισμένος ή με φλεγμονή, δήλωσε ο Dr.Linder. Θα πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά ώστε τα ούρα σας να έχουν χρώμα ανοιχτό κίτρινο ή καθαρό. Αυτό κρατά τις βλεννώδεις μεμβράνες υγρές και καλύτερα προετοιμασμένες να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και τους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως τα αλλεργιογόνα και να καταστήσει ικανό τον οργανισμό σας να επιτεθεί σε άλλα συμπτώματα του κρυολογήματος.
Τι θα πιείτε εξαρτάται από εσάς. Το νερό πάντα έχει αποτέλεσμα αλλά μπορείτε να επιλέξετε κάτι ελαφρώς σακχαρώδες, όπως νερωμένο χυμό, κάτι αλμυρό, όπως ζωμό κοτόπουλου.

Παστίλιες

Αν και δεν θεραπεύουν, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση . Μπορείτε να επιλέξετε δροσιστικό περιεχόμενο, όπως μέντα ή ευκάλυπτο.

Μαλακές καραμελίτσες (Marshmallows)

Αν και δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έρευνες, τα σύγχρονα Marshmallows μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πονόλαιμου πιθανόν λόγω της ζελατίνης που περιέχουν. Αν ο λαιμός σας είναι πράγματι πρησμένος, λέει ο Dr.Linder και είναι επώδυνο να καταπιείτε οτιδήποτε, κάτι γλυκό που γλιστράει μπορεί ενδεχομένως να δώσει κάποια ανακούφιση.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Έξι αποξηραμένα φρούτα που μπορείς να τρως ασταμάτητα.



Ψάχνετε τρόπο να αντικαταστήσετε τις επεξεργασμένες τροφές με ζάχαρη με κάτι πιο επωφελές και υγιεινό για τον οργανισμό και παράλληλα νόστιμο;...


Η λύση βρίσκεται στα αποξηραμένα φρούτα, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Παράλληλα, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή τους να μην προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Σταφίδες
Μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, περιορίζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ δεν έχουν καθόλου λιπαρά.

Βερίκοκο
Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, ενώ επίσης περιέχει βιταμίνη Α, C και σίδηρο.

Σύκο
Μπορεί όλα τα υπόλοιπα φρούτα να χάνουν μέρος της διατροφικής τους αξίας όταν αποξηραίνονται, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα σύκα. Χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.

Δαμάσκηνο
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ είναι σημαντική πηγή βιταμινών.

Κεράσι
Αποτελεί άριστη πηγή βιταμίνης C, E ,Β, β-καροτένιου, σιδήρου και ασβεστίου, βοηθώντας στην καλή υγεία των οστών. Επίσης, είναι πλούσια σε μελατονίνη, που συμβάλει στη λειτουργία του βιολογικού μας ρυθμού.

Παπάγια
Είναι πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, βοηθά στην πέψη και την αφομοίωση πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών, ενώ καταπολεμά τον διαβήτη.

Ποιες τροφές καταστρέφουν το κολλαγόνο και γερνούν το δέρμα

Η καλή διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αν τα κύτταρα δεν τρέφονται σωστά, δεν μπορούν να συνθέσουν κολλαγόνο, ουσία που συμβάλλει στην υγεία και κατ΄ επέκταση στην ομορφιά και τη νεανικότητα του δέρματος.
Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη ινώδης πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού. Ο συνδετικός ιστός ενώνει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς όπως το δέρμα, τα κόκαλα, οι τένοντες, οι μύες, οι χόνδροι, τα δόντια. Στηρίζει επίσης τα εσωτερικά όργανα. Όλη η επιφάνεια λοιπόν κάτω από το δέρμα αποτελείται από συνδετικό ιστό. Έτσι, όταν η ποσότητα του κολλαγόνου μειωθεί, κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα, που εξωτερικά γίνονται ορατά ως ρυτίδες.
Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται χρόνο με τον χρόνο (πιο γρήγορα στις γυναίκες, πιο αργά στους άντρες), όμως για την πρόωρη μείωσή του βάζει και η κακή διατροφή το… χεράκι της.

Οι κακές τροφές

Οι τροφές που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου είναι κυρίως τα τηγανητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα με συντηρητικά. Επιπλέον η μη επαρκής κατανάλωση νερού και άλλων ροφημάτων που ενυδατώνουν την επιδερμίδα (φυσικοί χυμοί, τσάι κ.ά.), το αλκοόλ και το κάπνισμα μπορούν άνετα να… συμπληρώσουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, όταν μάλιστα συνδυάζονται με κακή διατροφή.

Οι καλές τροφές

Αντίθετα, οι τροφές που ωφελούν τα μέγιστα είναι όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά (προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά), οι ελιές και το παρθένο ελαιόλαδο (πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά), τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο τόνος, ο σολομός (για τα ευεργετικά ω3 λιπαρά) και τα γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (για βιταμίνη Α).
Φρόντισε λοιπόν να βοηθήσεις στην παραγωγή κολλαγόνου εκ των έσω και όχι με κρέμες, οι οποίες ελάχιστα συμβάλλουν στη διατήρηση ενός σφριγηλού δέρματος.

Καφές vs. τσάι: Τα υπέρ και τα κατά

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μια κρύα, χειμωνιάτικη μέρα από ένα ζεστό ρόφημα. Εκτός από την ανακούφιση που μας δίνουν, τα ζεστά ροφήματα αναπληρώνουν και πολύτιμα υγρά του οργανισμού...


Ο καφές και το τσάι είναι αναμφίβολα τα δύο δημοφιλέστερα ζεστά ροφήματα.

Ποιο πρέπει να επιλέξουμε και γιατί;

Καφές

Τα υπέρ: Η καφεΐνη μας τονώνει και μας κρατά σε εγρήγορση, ενώ παράλληλα ενισχύει την πνευματική και σωματική απόδοση και μας φτιάχνει τη διάθεση. Τόσο ο κανονικός καφές όσο και αυτός χωρίς καφεΐνη περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες είναι χρήσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες που ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα, προλαμβάνουν τους θρόμβους και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν αλλοιώσεις στο DNA.

Τα κατά: Περίπου 240 γραμμάρια καφέ περιέχουν 100 ml καφεΐνη. Η μέγιστη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα καφεΐνης είναι 400 ml την ημέρα. Ανάλογα με την ευαισθησία του οργανισμού στην καφεΐνη, η υπέρβαση αυτής της ποσότητας μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, να διακόψει τον ύπνο ή να οδηγήσει σε αστάθεια του καρδιακού παλμού.

Τσάι

Τα υπέρ: Τα αντιοξειδωτικά και άλλες σύνθετες ουσίες που περιέχει το τσάι μπορούν να μας προστατεύσουν ενάντια στον καρκίνο, την καρδιοπάθεια, την οστεοπόρωση και τη νοητική κατάπτωση. Παράλληλα, μελέτες δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση τσαγιού συνδέεται άμεσα με το χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος.

Τα κατά: Το γάλα και οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης στο τσάι μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών ουσιών.

Αυτές είναι οι τροφές που «εκτοξεύουν» το μεταβολισμό



Αυτές είναι οι τροφές που «εκτοξεύουν» το μεταβολισμό

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος χωρίς κόπο, πρέπει να ανακαλύψουμε ποιες τροφές δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό και ταυτόχρονα καταπολεμούν την πείνα...


Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά ενισχύουν την καύση των θερμίδων σε ποσοστό έως και 30%.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να βάλετε άμεσα στη διατροφή σας ώστε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

1. Καθαρό κρέας, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά

Οι θερμίδες που παρέχουν αυτές οι τροφές διασπώνται αργά από τον οργανισμό. Έτσι, μας χορταίνουν και κρατούν το στομάχι «απασχολημένο» για περισσότερη ώρα.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών κι έτσι καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι, σε σύγκριση με άλλες τροφές που παρέχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Επίσης, όταν διασπώνται από τον οργανισμό καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια.

3. Τσάι και ρόφημα μαύρης σοκολάτας

Η καφεΐνη που περιέχουν αυτά τα ροφήματα ενισχύει το μεταβολισμό σε ποσοστό 5-8%, με αποτέλεσμα να μας απαλλάσσει από 80 έως 130 θερμίδες κάθε μέρα. Το πράσινο τσάι δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, είναι όμως πλούσιο σε κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό ακόμη όταν βρισκόμαστε σε ακινησία. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει τόσο καφεΐνη όσο και κατεχίνες.

4. Πιπεριές, πιπερόριζα και σκόρδο

Οι καυτερές τροφές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που διπλασιάζει την κατανάλωση ενέργειας για αρκετές ώρες μετά το τελευταίο μας γεύμα.