Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκά που δεν παχαίνουν πολύ; Κι όμως υπάρχουν!

 Μάθετε ποια να προτιμάτε


 Γλυκά που δεν παχαίνουν πολύ; Κι όμως υπάρχουν!

Η περίοδος της λαιμαργίας και της ασταμάτητης «μάσας» έχει φτάσει στο τέλος της. Μετά τις γιορτές υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να βάλουμε μέτρο και να τρώμε πιο προσεκτικά. Φρούτα, λαχανικά, ψητά ψάρια και κοτόπουλο, το menu όλων όσων προσέχουν τη διατροφή τους είναι πάνω κάτω ίδιο.

Τι γίνεται όμως όταν μας έρχεται η τάση για γλυκό; Από το να πολεμάτε με τα νεύρα σας και στο τέλος από στερητικό σύνδρομο καταλήξετε να γεύεστε μόνες σας ένα ολόκληρο μπολ προφιτερόλ, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις μας. Θα ξεγελαστείτε, θα νιώσετε τη γλύκα που τόσο επιθυμείτε, αλλά δε θα έχετε λάβει πολλές θερμίδες, ώστε να νιώθετε ενοχές.

Πάμε να δούμε, πως μπορούμε να γλυκαθούμε χωρίς ενοχές:

- Μια δροσιστική επιλογή αποτελεί το παγωτό με 0% λιπαρά ή το παγωμένο γιαούρτι το οποίο έχει γίνει και μόδα. Είναι δροσιστικό, πολύ γευστικό και παράλληλα προσέχει τη γραμμή σας. Προσοχή, μην το φορτώσετε με σοκολάτες, μπισκότα και ρευστές σοκολάτες, γιατί εκεί μιλάμε για θερμιδική βόμβα. Προτιμήστε το σκέτο, ή με φρούτα και λίγο μέλι.

- Ζελέ με φρούτα: Ένα μέτριο μπολ σας χαρίζει 150 θερμίδες. Τα οφέλη του; Με λίγες θερμίδες γλυκαίνεστε ενώ από τα φρούτα παίρνετε βιταμίνες. 2 σε 1 δηλαδή.

- Ρυζόγαλο: Ένα κεσεδάκι του εμπορίου σας χαρίζει 240 θερμίδες. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας με γάλα μειωμένων λιπαρών. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο διαιτητικό. Το ρυζόγαλα είναι ένα υγιεινό σαν πλούσιο σε βιταμίνη Β2, πρωτεΐνες γάλακτος και ασβέστιο.

- Γλυκό του κουταλιού κυδώνι: Μια μερίδα έχει περίπου 70 θερμίδες. Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το ρίξετε μέσα σε ένα γιαούρτι 0% λιπαρών. Τα θετικά αυτού του γλυκού; Το κυδώνι περιέχει βιταμίνη C, A καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β

- Παστέλι: Ένα μέτριο παστέλι περίπου 50 γραμμαρίων μπορεί να σας προσφέρει 280 θερμίδες, αλλά αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας. Διαθέτει πρωτείνες, καλούς υδατάνθρακες, ενώ το σουσάμι σας παρέχει τις απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας, φυτικές ίνες.

- Smoothies κατ' οίκον: Τα smoothies συνήθως έχουν πολύ ζάχαρη, για αυτό καλό θα ήταν να τα φτιάχνατε μόνες σας στο σπίτι σας. Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι τεμαχισμένο πάγο, ένα φλιτζάνι παγωμένες φράουλες ή μούρα και μισό ποτήρι παγωτό ή frozen yogurt με χαμηλά λιπαρά και είσαι έτοιμη! Απόλαυση χωρίς τύψεις.

5 διατροφικά μυστικά για να χάσετε λίπος, μια για πάντα!


 Γιατί όλα θέλουν τον τρόπο τους

 5 διατροφικά μυστικά για να χάσετε λίπος, μια για πάντα!

Πόσες φορές έχει τύχει να κολλάει ο μεταβολισμός σας; Θέλετε να χάσετε κιλά και λίπος και δεν τα καταφέρνετε με τίποτα. Τι φταίει; Γιατί ο οργανισμός σας αρνείται να αποχωριστεί το extra λίπος;

Μήπως να ακολουθούσατε τα εξής tips;

1.Πρωινό το σημαντικό: Το καταλαβαίνουμε. Σας είναι δύσκολο να ξυπνάτε κάθε πρωί νωρίτερα για να τρώτε πρωινό. Μάθετε όμως ότι αυτό είναι το κυριότερο γεύμα της ημέρας. Αν εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με τροφή το πρωί, θα νιώθετε κορεσμό για περισσότερο διάστημα και δε θα πεινάτε όσο θα πεινάγατε αν μένατε νηστικές. Τέρμα οι δικαιολογίες, ξυπνήστε 10 λεπτά νωρίτερα και απολαύστε ένα μπολ με δημητριακά. Είναι πολύ θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες και θα σας χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να σας πάει καλά η μέρα σας.

2.Τακτικά μικρά γεύματα: Πολλοί νομίζουν ότι το να τρώνε μια φορά την ημέρα θα τους βοηθήσει να χάσουν κιλά και λίπος. Μέγα λάθος. Ο οργανισμός μας χρειάζεται να λαμβάνει συχνά υγιεινές τροφές, ώστε να ενισχύεται η διαδικασία καύσης λίπους. Όταν στερείστε γεύματα, ο οργανισμός σας πάσχει από «κατοχικό σύνδρομο» και αποθηκεύει όση περισσότερη ενέργεια μπορεί στην αγαπημένη του μορφή που δεν είναι άλλη από το λίπος. Σκέφτεστε κάτι χειρότερο;

3. Φρούτα, νερό, λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Συμβάλλουν στο αίσθημα του κορεσμού και για αυτό αποτελούν ιδανική επιλογή σνακ. Πιείτε άφθονο νερό, φάτε για βράδυ μια σαλάτα με άφθονα λαχανικά και μπαλσάμικο και μην ξεχνάτε ενδιάμεσα στα γεύματα να τρώτε φρούτα.

4. Αφαιρέστε τα εμφανή λίπη από τα κρέατα: Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τα εμφανή λίπη και να περιορίσετε όσο μπορείτε τα έλαια. Μάθετε να αφαιρείτε την πέτσα από τα κρέατα, η οποία σας φορτώνει λίπος και θερμίδες. Επιλέξτε γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και προσέξτε την ποσότητα ελαιόλαδου που προσθέτετε στο φαγητό και στη σαλάτα σας. Όλα θέλουν μέτρο.

5.Κάντε τις σωστές επιλογές και συνδυασμούς: Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης. Τα όσπρια είναι ιδανική τροφή, καθώς περιέχουν πολύ λίγη ποσότητα λίπους και χοληστερίνης και είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Επιπλέον, προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φτιάξτε μόνες σας τον απόλυτο αποτοξινωτικό χυμό για ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας

 Εύκολα και γρήγορα, μόνες σας στο σπίτι

 Φτιάξτε μόνες σας τον απόλυτο αποτοξινωτικό χυμό για ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας

Κατά καιρούς βρίσκουμε πάρα πολλές συνταγές με χυμούς που τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Αυτή τη φορά εντοπίσαμε έναν ο οποίος φαίνεται να είναι δραστικός.

Τι μας υπόσχεται; Ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας και αποτελεσματικότερο κάψιμο λίπους. Ο χυμός αυτός βοηθάει τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί.
Δε χάνετε κάτι, δοκιμάστε τον.


Υλικά:
 
2λ. νερό
1 μεσαίου μεγέθους αγγούρι
1λεμόνι
1 κ.γ φρεσκοτριμμένο ginger
10 φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση:
 
Ψιλοκόβετε τα αγγουράκια και το λεμόνι σε λεπτές φέτες. Προσθέτετε μέσα σε μια κανάτα το νερό, το φρεσκοτριμμένο ginger, τα φύλλα δύοσμου τις φέτες λεμονιού και αγγουριού, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Από το επόμενο πρωί μπορείτε να αρχίσετε να τον καταναλώνετε.


Δροσιστικό ρόφημα, χωρίς θερμίδες, το οποίο εγγυάται ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Θα τον δοκιμάσουμε και εμείς μαζί σας.

Αυτές οι τροφές σε βοηθούν να αποκτήσεις μυαλό… Αϊνστάιν


 Γιατί η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο


 Αυτές οι τροφές σε βοηθούν να αποκτήσεις μυαλό… Αϊνστάιν

Oι διατροφικές μας συνήθειες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Υπάρχουν τροφές ευεργετικές για τα οστά, για τα μαλλιά και τα νύχια και υπάρχουν και άλλες που βοηθούν να αποκτήσουμε μυαλό-ξυράφι.

Πάμε να τις δούμε:

1. Λιπαρά ψάρια: Ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα DHA. Το DHA, είναι ένας τύπος Ω-3, ο οποίος βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Επιπροσθέτως, τα Ω-3 βοηθούν στη μνήμη και έτσι μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης άνοιας ή της νόσου Alzheimer.

2. Ντομάτα : Η αγαπημένη σε όλους ντομάτα, όπως γνωρίζετε περιέχει το λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα καροτενοειδές , που προστατεύει από ασθένειες όπως η άνοια.

3. Πιπέρι καγιέν: Και όμως οι καυτερές πιπεριές είναι ευεργετικές για τον εγκέφαλό σας. Η καψαϊκίνη,. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει υποδοχείς για την καψαϊκίνη (ουσία που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές), οι οποίοι υποδοχείς απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες μας βοηθούν να συγκεντρωνόμαστε και να αδειάζουμε το κεφάλι μας από το άγχος

4. Άγριο βατόμουρο : Είναι το απόλυτο φρούτο, αφού είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Τι καταφέρνει; Να βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας και να σας κρατά σε εγρήγορση

Πόσες θερμίδες έχουν τροφές που τρώμε καθημερινά; Τι πρέπει να προσέχουμε;

 Γιατί είναι καλό να γνωρίζετε τη θερμιδική αξία των τροφών



 Πόσες θερμίδες έχουν τροφές που τρώμε καθημερινά; Τι πρέπει να προσέχουμε;



 Η γνώση των θερμίδων και των θρεπτικών συστατικών των τροφών είναι πάρα πολύ σημαντική. Γνωρίζοντας περίπου πόσες θερμίδες λαμβάνετε από τις τροφές θα είναι ευκολότερο να βάλετε φρένο στη λαιμαργία σας.
Φυσικά είναι αδύνατο να σας παραθέσουμε τις θερμίδες από όλες τις τροφές. Μαζέψαμε βασικές τροφές που όλοι καταναλώνουμε καθημερινά και σας τις παραθέτουμε:
- 245 γρ. γάλα πλήρες =  150 θερμίδες
- 245 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο (1% λιπαρά) = 101 θερμίδες
- 125 γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες = 168 θερμίδες
- 100 γρ. ρύζι βραστό = 100 θερμίδες
- 200 γρ. μακαρόνια βραστά = 210 θερμίδες
- 30 γρ. δημητριακά σε νιφάδες καλαμποκιού = 160 θερμίδες
- 30 γρ. νιφάδες βρόμης = 127 θερμίδες
- 1 κουταλάκι ζάχαρης = 20 θερμίδες
-  6-7 μικρά καρύδια = 280 θερμίδες
-  100 γρ. φακές βραστές = 106 θερμίδες
-  100 γρ. φασολάκια βραστά = 25 θερμίδες
-  150 γρ. παντζάρια βραστά σε φέτες = 70 θερμίδες
- 25 γρ. ψωμί άσπρο (μία φέτα) = 64 θερμίδες
- 25 γρ. ψωμί σικάλεως 60 θερμίδες
- 1 φέτα ψωμί άσπρο για τοστ = 64 θερμίδες
- 1 τεμάχιο ψωμάκι στρογγυλό = 269 θερμίδες
- 1 κουταλάκι λάδι = 45 θερμίδες
- 15 γρ. λάδι = 1 κουταλιά = 133 θερμίδες
- 1 κουταλιά βούτυρο = 110 θερμίδες
-1 μέτριο πορτοκάλι = 65 θερμίδες
- 1 μέτρια μπανάνα = 105 θερμίδες
- 1 μέτριο μήλο = 80 θερμίδες
- 1 μέτριο αχλάδι = 96 θερμίδες
-15 γρ. μπέικον μέτριο σε λιπαρά = 87 θερμίδες
- 10 γρ. σαλάμι αέρος = 42 θερμίδες
- 120 γρ. μπριζόλα ψητή = 380 θερμίδες
- 120 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς λίπος = 220 θερμίδες
- 120 γρ. λευκό ψάρι = 200 θερμίδες
Βλέποντας τις θερμίδες καταλήγουμε στα εξής: Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, αντικαταστήστε το λευκό ρύζι, ψωμί και μακαρόνια με ολικής και μαύρα. Προτιμήστε τυριά, γάλα και γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά. Αποφύγετε το βούτυρο και προτιμήστε το ελαιόλαδο που είναι πολύ θρεπτικό. Θέστε σα στόχο να εντάξετε τα όσπρια στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας, όπως επίσης τα λαχανικά και τα φρούτα.