Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Floppy Hats: Τα πιο hot αξεσουάρ της νέας σεζόν!



Τα αξεσουάρ του bohemian look των 70’s είναι στο προσκήνιο τη φετινή άνοιξη...

Απογείωσε ακόμη και το πιο casual σύνολο, ποντάροντας σε πλατύγυρα καπέλα!

main.original.496x564
vvv
ssss
Η πιο safe και κομψή επιλογή είναι το μαύρο καπέλο. Μπορείς να το φορέσεις από το πρωί με το τζιν σου και το αγαπημένο σου t-shirt μέχρι το βράδυ σαν αξεσουάρ για chic εμφανίσεις.
fsgs
yyyy
rrrrrrr
55
Όποια εκδοχή του floppy hat και αν επιλέξεις, σίγουρα θα αναβαθμίσει στο λεπτό το κάθε σου outfit. Ένα τέτοιο αξεσουάρ σε έντονο χρώμα θα φωτίσει το total black σύνολό σου, ενώ ένα καπέλο σεneutral απόχρωση είναι ιδανικό για να δώσει έξτρα πόντους στυλ στα  πιο casual σύνολα.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πώς θα φορέσεις σωστά τη μίντι φούστα αυτή την εποχή!

Πώς θα φορέσεις σωστά τη μίντι φούστα αυτή την εποχή!
 Κι όταν λέμε μίντι μην παέι ο νους σου στη pensil φούστα μέχρι το γόνατο αλλά στην κλασσική φούστα μέχρι τη μέση της γάμπας που αποτελεί το δυνατό new entry της σεζόν!
 Αν δεν ήταν μέσα στις επιλογές σου, γιατί θεωρούσες ότι το μήκος της λίγο απευθύνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσεις! Είναι ένα πάρα πολύ κομψό μήκος που αν συνδιαστεί σωστά μπορεί και το σώμα σου να αναδείξει αλλά και να έχει σαν αποτέλεσμα ένα φινετσάτο και απόλυτα in fashion λουκ! Ένας γενικός κανόνας όσον αφορά αυτό το μήκος είναι να αποφεύγεις να τη φοράς με φλατ παπούτσια αν οι γάμπες σου δεν είναι ίδιαίτερα αδύνατες, αλλά σε περίπτωση που είσαι αρκετά ψηλή δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα. Δεν πως να τη φορέσεις σύμφωνα με τα trends...

1. Με τζην πουκάμισο
250301691760095653 tYtxWeOr c

 O συνδυασμός μια φούστας τόσο "κλασσικής" με ένα τζην πουκάμισο δίνει στο λουκ ένα απόλυτα σημερινό χαρακτήρα και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα all day long ντύσιμο. Μπορείς να φορέσεις το λουκ με μπαλαρίνες ή slippers και μια μεγάλη τσάντα για το πρωί ένω το βράδυ μπορείς να το συνδιάσεις με booties ή ψηλοτάκουνα πέδιλα και έναν oversized φάκελο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει στο σύνολό σου αν βάλεις πάνω από το πουκάμισο (με κουμπωμένο το γιακά) ένα μεγάλο κολιέ.

2. Με μαρινιέρα
DSC02654 1 0

 Αν δεν βάλεις τώρα τη μαρινιέρα σου, πότε θα τη βάλεις; Είναι αδιαμφισβήτητα η εποχής της! Αναβάθμισέ τη λοιπόν στυλιστικά με μια μίντι φούστα! Προτίμησε να βάλεις ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση και ολοκλήρωσε το λουκ με μπαλαρίνες ή σανδάλια όταν ανόιξει λίγο ακόμα ο καιρός. Ταιριάζει ιδανικά ένα denim jacket!

3. Με δερμάτινο jacket
hm-faldas-4~look-index-middle

 Μια ιδανική επιλογή για την εποχή είναι να φορέσεις τη μίντι φούστα με το δερμάτινο jacket σου! Βάλε από μέσα ένα t-shirt ή ένα φανελάκι, ολοκλήρωσε το λουκ με γόβες και δεν τον εαυτό σου με '50s ματιά. Μια τσάντα φάκελος θα συμπληρώσει ιδανικά το λουκ.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ποιο φόρεμα ταιριάζει με τον σωματότυπό μου;

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι μια safe επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα καθώς μας βγάζει πάντα από την δύσκολη θέση και μας κάνει να δείχνουμε πάντα μοδάτες και άνετες. Ποιο είναι,όμως, το σωστό σχέδιο που κολακεύει το σωματότυπό και την σιλουέτα σου;

Δες ποιο σου ταιριάζει…

Σιλουέτα “Μήλο”

Το πιο σύνηθες λάθος είναι να φορέσεις κάτι φαρδύ ή με σχέδια στο πάνω μέρος, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο όγκο.

Σκοπός είναι να δημιουργήσεις την οφθαλμαπάτη μιας ισορροπημένης σιλουέτας.

Τα φορέματα που αφήνουν τον ένα ώμο ακάλυπτο πετυχαίνουν ακριβώς αυτή την ψευδαίσθηση!

ΤIP: Τόνισε τα δυνατά σημεία της σιλουέτας, όπως για παράδειγμα, τα αδύνατα πόδια σου με μια κοντή φούστα ή ένα σκίσιμο!


Σιλουέτα “Κλεψύδρα”

Είσαι στην κατηγορία των υπερτυχερών!

Αυτό είναι το σώμα που θα ήθελε κάθε γυναίκα, καμπύλες αλλά συμμετρικό.

Δεν χρειάζεται να καλύψεις ή να αναδείξεις τίποτα.

Τα φορέματα που εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα σου αναδεικνύουν τις υπέροχες καμπύλες σου.

Το μήκος μπορεί να παίξει από πολύ κοντό ή μέχρι λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

ΤΙP: Απέφυγε τα πολύ φορτωμένα (πέτρες,λουλουδάκια, τρουκς) φορέματα.

Σε κάνουν να φαίνεσαι γεμάτη και δεν το θέλουμε αυτό.


Σιλουέτα “Αχλάδι” 

Έχεις το σωματότυπο μιας κλασικής μεσογειακής γυναίκας, θηλυκή και λίγο πιο “βαριά” στο κάτω μέρος του σώματος.

Βάλε στο μάτι φορέματα σε γραμμή Α ή με πιο γεμάτη φούστα, που θα καλύψουν κάνοντας την μέση να δείχνει λεπτότερη.

Δεν χρειάζεσαι κάτι πολύ κοντό.

Λίγο πιο πάνω από το γόνατο είναι το ιδανικό.

TIP: Ένα strapless φόρεμα είναι σύμμαχός σου..Τrust me!


Σιλουέτα με καμπύλες

Μην προσπαθείς να καλύψεις τις καμπύλες σου πίσω από τεράστια και ριχτά ρούχα.

Το μόνο που θα πετύχεις είναι να προσθέσεις ακόμη περισσότερο όγκο στο σύνολο της εικόνας σου.

Τα φορέματα που δένουν γύρω από την μέση είναι η ιδανική επιλογή για εσένα.

Δημιουργούν την αίσθηση της λεπτότερης μέσης ενώ το ανοιχτό ντεκολτέ δίνει την πρέπουσα έμφαση στο δυνατότερό σου σημείο.

Το ιδανικό μήκος είναι μέχρι το γόνατο

TIP: μη φοβηθείς τα prints, ξεγελούν το μάτι.

Μην ξεχάσεις το sexy attitude!

Σου ταιριάζει




Ψηλόλιγνη σιλουέτα

Πρόκειται για μια προνομιούχα σιλουέτα, που το μόνο που έχει ανάγκη είναι το να μην φαίνεται άχαρη.

Ιδανικά επέλεξε ένα φόρεμα που αγκαλιάζει και αναδεικνύει το λεπτοκαμωμένο σώμα σου, που θα έχει όμως και λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από αυτό.

Απέφυγε τα στενά και μακριά φορέματα που νομίζεις ότι σε δείχνουν πιο εντυπωσιακή.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν είναι να δείχνουν το καλούπι σου μονοδιάστατο.

TIP: Φόρεσε τακούνια.

Το ‘χεις και θα σου χαρίσουν τρομερή θηλυκότητα!



“Μικροκαμωμένη” σιλουέτα

Παρατήρησε το θαύμα που μπορούν να κάνουν για εσένα οι τιράντες που ξεκινούν πάνω από το στήθος και δένουν γύρω από τον λαιμό.

Αυτό το τρικ δίνει την εντύπωση ενός πιο γεμάτου μπούστου, άρα και πιο πλούσιας σιλουέτας.

Επίσης, μακραίνει τον λαιμό, κάνοντας το μέρος του σώματος σου που τραβάει πρώτο το βλέμμα να είναι τέλειο.

Σου ταιριάζει ένα μακρύ φόρεμα καθώς βοηθάει να αναδειχτεί μια τέτοια σιλουέτα.

TIP: Πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν ψηλό κότσο ή κοτσίδα!


Εγκυμοσύνη 

Τα φορέματα που ανοίγουν κάτω από το στήθος, επιμηκύνουν το σώμα και κρατούν την κοιλίτσα και τους γοφούς “incognito”.


Μεγαλύτερες ηλικίες

Το ζητούμενο συχνά εδώ είναι να κρύψουμε τη χαλάρωση στα χέρια.

Διάλεξε φόρεμα με πιο φαρδιά μανίκια ή συνδύασε τα με ένα σακάκι ή μπολερό.

Χάσε πιο εύκολα βάρος! Έξι βότανα σύμμαχοι στη δίαιτά σου


Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δυσκολεύεται στην απώλεια των περιττών κιλών είτε γιατί ο μεταβολισμός του δεν είναι καλός είτε γιατί έχει πάθη που δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Για να κερδίσετε όμως τη μάχη κατά του περιττού βάρους χρειάζεστε κάποιους σύμμαχους, τους οποίους μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιώντας κάποια φυσικά βότανα. Πάμε να δούμε λοιπόν έξι από αυτά, τα οποία μπορούν βοηθήσουν στην ...άνιση μάχη με τη ζυγαριά:

Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου με Εκχυλίσματα Πράσινου Τσαγιού

Πώς λειτουργεί: Το πράσινο τσάι περιέχει ενώσεις, που ονομάζονται κατεχίνες (κατηγορία αντιοξειδωτικών) και έχουν την δυνατότητα να αυξάνουν τον μεταβολισμό και να διεγείρουν την καύση του λίπους. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2005, στο American Journal of Clinical Nutrition, μια ομάδα από άνδρες που κατανάλωναν 690mg εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, την ημέρα, έχασαν περισσότερο βάρος σε τρεις μήνες από ότι η δεύτερη ομάδα που δεν χρησιμοποιούσε πράσινο τσάι. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει πως το πράσινο τσάι προκαλεί απώλεια βάρους και στις γυναίκες.

Τι να προσέξετε: Μπορεί το πράσινο τσάι να βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών αλλά μπορεί να προκαλέσει διάρροια και νευρικότητα.

Κάψε λίπος με Ιχθυέλαιο 

Πώς λειτουργεί: Τα λιπαρά οξέα (Ωμέγα- 3), που περιέχει το ιχθυέλαιο βοηθούν τον οργανισμό σας να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το λίπος. Δηλαδή αντί να αποθηκεύσει το λίπος, το χρησιμοποιεί ως καύσιμο. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition το 2007, Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο το ιχθυέλαιο όσο και η σωματική άσκηση μειώνουν το λίπος. Ο συνδυασμός όμως και των δύο (45 λεπτά γρήγορο περπάτημα και κατανάλωση 1,9 γραμμάρια ιχυελαίου καθημερινά) αποδείχθηκε αποτελεσματικότερος . «Το ιχθυέλαιο φαίνεται, επίσης, να σταματάει την επιθυμία για κατανάλωση «κακών» λιπαρών ουσιών», λέει η Τζούλια Ρος, διευθύντρια κλινικής αποκατάστασης στο Mill Valley της Καλιφόρνια.

Τι να προσέξετε: «Ξεκινήστε με μικρές δόσεις. Οι μεγάλες δόσεις μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας», συμβουλεύει η Ρος.

Βάλε τέλος στα γαστριμαργικά σου πάθη με την L- Γλουταμίνη

Πώς λειτουργεί: «Όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέφτουν το μυαλό μας δεν έχει από πού να αντλήσει «καύσιμα». Παρέχοντάς του το αμυνοξύ, L- Γλουταμίνη, όχι μόνο συμπληρώνεις τα καύσιμα αλλά απωθείς και το πάθος του οργανισμού για γλυκό ή αμυλούχα τρόφιμα », αναφέρει η Τζούλια Ρος. Επιπλέον πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η L- Γλουταμίνη, διευκολύνει την απώλεια βάρους επηρεάζοντας την μετατροπή και την αποθήκευση θερμίδων.

Τι να προσέξετε: Δεν θα πρέπει να λαμβάνονται περισσότερα από 2-3g ημερησίως χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Χτύπα ένα γλυκό με Gymnema Sylvestre 

Πώς λειτουργεί: Το Gymnema Sylvestre προέρχεται από ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Ινδία και την Αφρική. Έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να μην ζητά γλυκές λιχουδιές. Πώς το καταφέρνει αυτό; Η γεύση του Gymnema μειώνει την αντίληψη της γλυκύτητας και μας κάνει να τρώμε λιγότερα γλυκά. Μια μελέτη , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology & Behavior το 1983, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πήραν μια δόση Gymnema είχαν μειωμένη αντίληψη της γλυκύτητας και, όταν τους προσφέρονταν σνακ, έτρωγαν λιγότερες θερμίδες από ό, τι άτομα που δεν χρησιμοποιούσαν Gymnema.

Τι να προσέξετε: Οι μεγάλες δόσεις ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κάψε λίπος και ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου με το Guggul 

Πώς λειτουργεί: Η θεραπεία με Guggul (αγνό εκχύλισμα από ακατέργαστο Guggul των μικρών δέντρων Commiphora mukul στην Ινδία) χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, τη μείωση της χοληστερόλης, και την υποβοήθηση της απώλειας βάρους. Σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο της Nebraska και στο Beth Israel Medical Center της Νέας Υόρκης, τα άτομα που λάμβαναν 750mg Guggul την ημέρα και γυμνάζονταν με βάρη και αερόβιες ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα, έχασαν πολύ περισσότερο βάρος από τα άτομα που έκαναν την ίδια προπόνηση χωρίς όμως να λαμβάνουν το ίδιο εκχύλισμα. « Το Guggul βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το λίπος και βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς με αύξηση των επιπέδων των θυρεοειδών ορμονών," λέει ο John Douillard, διδάκτωρ και διευθυντής της Σχολής LifeSpa της Ayuverda.

Τι να προσέξετε: Καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό γιατί συχνά αναφέρονται στομαχικές διαταραχές, διάρροια, εμετός, αλλεργικό εξάνθημα, πονοκέφαλος, ανησυχία, νευρικότητα, ρίγη, λόξυγκας, μειωμένη χοληστερόλη και απώλεια βάρους.

Ενεργοποιήσου με τα μανιτάρια Reishi 

Πώς λειτουργεί: Τα μανιτάρια Reishi, γνωστά και ως ganoderma, μαζεύονται σε άγρια κατάσταση από κορμούς δέντρων και τα συναντάμε στην Κίνα και την Ιαπωνία, όπου χρησιμοποιούνται για να καταπολεμούν την κόπωση και να ενδυναμώνουν τον οργανισμό. Τα Reishi βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς όταν αισθάνεσαι δυνατός και ενεργητικός μπορείς πιο εύκολα να «κολλήσεις» με την υγιεινή διατροφή και την γυμναστική, λέει ο ερευνητής Hadady, προσθέτοντας όμως ότι η συσχέτιση των μανιταριών αυτών με την απώλεια βάρους είναι ανεπίσημη. Χρησιμοποιούνται επίσης και για την θεραπεία της υπέρτασης.

Τι να προσέξετε: Μην τα χρησιμοποιείται αν έχετε αλλεργία στα μανιτάρια και μην τα καταναλώσετε μετά από καφέ γιατί μπορεί να φέρουν νευρικότητα.

Υ.Γ : Πάντα ζητάμε στη συμβουλή του γιατρού πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μεταβολισμός: Τρία λάθη που τον μπλοκάρουν!

Συνήθως, ο ρυθμός που μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις τροφές επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και οι ορμόνες...

Ωστόσο, μπορείτε με μερικά εύκολα τρικ να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας. Μάθετε λοιπόν ποια είναι τα τρία συνηθέστερα λάθη που κάνουμε το πρωί, ώστε να τα αποφεύγετε.

- Παραλείπουμε το πρωινό: Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι τρώνε το πρωί ένα πλούσιο γεύμα σε ενέργεια και βιταμίνες, έχουν καλύτερη αποδοτικότητα μέσα στη μέρα και διατηρούν σε φόρμα τη σιλουέτα τους, μετριάζοντας τις λιγούρες.

- Δεν καταναλώνουμε πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να γεμίσουμε ενέργεια τον οργανισμό μας. Εντάξτε λοιπόν πρωτεϊνικές τροφές στο πρωινό σας γεύμα, όπως είναι τα αβγά και το γιαούρτι.

- Δεν γυμναζόμαστε: Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ευεξία είναι η γυμναστική. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως η πρωινή άσκηση είναι και η πιο αποδοτική όσον αφορά το κάψιμο των θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Πως να βάλετε σωστά το eyeliner

Ένα καλλυντικό που δημιουργεί άψογο βλέμμα.

Δεν είναι και τόσο εύκολο να τοποθετήσετε μόνες σας το eyeliner. Είναι ένα καλλυντικό που απαιτεί σταθερό χέρι και που εύκολα μπορείτε να μουτζουρώσετε το μάτι σας.

 Κάποιες συμβουλές λοιπόν είναι οι εξής:

Αρχικά θα πρέπει να έχετε κάνει μία τέλεια βάση στα μάτια σας και να τα έχετε πουδράρει. Η σωστή βάση εμποδίζει ένα υγρό καλλυντικό να τρέξει.

Στη συνέχεια μπορείτε με ένα μαλακό μολύβι με αρκετά ξυσμένη μύτη, να δημιουργήσετε την γραμμή που θέλετε. Το μολύβι μπορεί εύκολα να σβηστεί σε περίπτωση που κάνετε κάποιο λάθος.

Πάρτε το πινελάκι που έχετε τοποθετήσει το μαύρο χρώμα του eyeliner και ξεκινήστε να βάφετε τη γραμμή που έχετε δημιουργήσει με το μολύβι.

Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά, έτσι ώστε να στεγνώσει το υλικό και να μην μουτζουρώσετε το καπάκι του ματιού σας.

Αν όταν τα ανοίξετε  και θέλετε κάτι να διορθώσετε στη γραμμή, σιγουρευτείτε πρώτα ότι έχει στεγνώσει το eyeliner και με μία μπατονέτα διορθώστε τη γραμμή. Όταν το υλικό είναι στεγνό και υπάρχει σωστή βάση, τότε διορθώνεται πολύ εύκολα.

Οι 10 εντολές για πιο λευκά δόντια!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAJzovULJ8tFUxI-yQKm6dHZYk38aAjlgFcNElsmDYQgR4nzekgKjhXrQGHDxY2PzJE-JNY9cOb7G0qpI8g7iuNH3CUO_lG_ygX9e05XZc0gmQ3q_5-3emJ-wJ7VaxXvBast8tp1QHLss/s1600/4c1a9e14de1b093406919b66df6360f6_XL.jpg

Το χαμόγελό σας είναι το δυνατότερο μέσο γοητείας σας!

Ένα αστραφτερό χαμόγελο σε γεμίζει αυτοπεποίθηση, σε κάνει να δείχνεις νεότερος, πιο φρέσκος και σίγουρα πιο όμορφος. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για πιο λευκά και υγιή δόντια. Φυσικά αν θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για λεύκανση που είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά ίσως όχι και η πιο οικονομική. Μην ξεχνάτε πως είναι απαραίτητο να τον επισκέπτεστε για τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο.

1. Βουρτσίστε με τον σωστό τρόπο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να χαλάνε το σμάλτο των δοντιών τους και με την πάροδο του χρόνου αυτά να κιτρινίζουν. Πρώτα από όλα είτε χρησιμοποιείται ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είτε κανονική πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι μαλακή. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες λειτουργούν σαν γυαλόχαρτο στα δόντια σας χαλώντας τους το σμάλτο.

2. Αυξήστε τον χρόνο βουρτσίσματος

Εάν ο χρόνος που κάνετε για να βουρτσίσετε τα δόντια σας είναι μόλις λίγα δευτερόλεπτα, φροντίστε να τον αυξήσετε! Έρευνες έχουν δείξει πως ο ιδανικός χρόνος είναι περίπου δυο λεπτά και τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα απαλά. Ο βίαιος τρόπος αλλά και το δυνατό τρίψιμο στα δόντια μπορεί να βλάψει πέρα από το σμάλτο και τα ούλα σας.

3. Χρησιμοποιείστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Φυσικά και μπορείτε να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα και με την κανονική οδοντόβουρτσα, ωστόσο η ηλεκτρική σας βοηθάει περισσότερο, γιατί γίνεται χωρίς κάποιον ιδιαίτερο κόπο. Είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να καθαρίζουν αποτελεσματικά ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία αφαιρώντας την πλάκα από τα δόντια σας.

4. Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα

Μια αρκετά οικονομική λύση. Η σόδα έχει την ιδιότητα να λειαίνει την επιφάνεια του δοντιού και να αφαιρεί τους λεκέδες. Προσοχή! Μην την χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί μπορεί να καταστρέψετε την αδαμαντίνη των δοντιών σας πετυχαίνοντας έτσι το αντίθετο αποτέλεσμα, να φαίνονται δηλαδή πιο σκοτεινά. Επίσης μπορείτε να αναμίξετε την μαγειρική σόδα με οξυζενέ. Το οξυζενέ είναι ως γνωστόν απολυμαντικό αν και έχει και αυτό λευκαντικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός αυτών των δυο συστατικών αφαιρεί ακόμα πιο εύκολα τους λεκέδες από τα δόντια ενώ ταυτόχρονα τα απολυμαίνει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείται οδοντόκρεμες που περιέχουν μαγειρική σόδα.

5. Αποφύγετε φαγητά και ποτά που λεκιάζουν

Βασικά, ένας πολύ εύκολος τρόπος για να καταλάβετε και να θυμάστε ποιες τροφές λεκιάζουν, σκεφτείτε οποιεσδήποτε μπορούν να λεκιάσουν τα λευκά σας ρούχα. Καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, κόκα κόλα είναι μερικές από αυτές. Το χειρότερο από όλα είναι οτιδήποτε είναι καυτό. Για παράδειγμα εάν θέλετε να πιείτε καφέ μπορείτε να επιλέξετε κρύο καπουτσίνο αντί για έναν εσπρέσο, ή αν θέλετε να πιείτε ένα ποτό επιλέξτε σαμπάνια αντί για κόκκινο κρασί. Όταν είναι εφικτό επιλέξτε την πιο "ανώδυνη" λύση για τα δόντια σας.

6. Πιείτε νερό

Αν πιστεύετε πως το κόκκινο κρασί είναι ο μόνος ένοχος ότι λεκιάζει τα δόντια σας κάνετε λάθος. Έρευνες δείχνουν πως τα μεγάλα επίπεδα οξέως που περιέχει το λευκό κρασί προσωρινά καταστρέφει το σμάλτο, κάνοντας έτσι τα δόντια αδύναμα και πιο ευάλωτα στους λεκέδες. Βουρτσίζοντας αμέσως μετά το ποτό σας ή οτιδήποτε άλλο όξινο έχετε φάει ή πιει χειροτερεύει την ζημιά. Το νερό είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στους λεκέδες. Ένα ποτήρι νερό διώχνει μακριά τα επιβλαβή οξέα.

7. Δώστε στο σάλιο σας την ευκαιρία να δράσει

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται το σάλιο σας βοηθάει στο σμάλτο των δοντιών καθώς περιέχει μέταλλα, όπως το φθόριο, το ασβέστιο και το φώσφορο, που βοηθούν στην καταστροφή των βακτηρίων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε μισή ώρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο σάλιο σας να δράσει και μετά να τα βουρτσίσετε.

8. Φάτε τυρί

Οποιεσδήποτε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το τυρί, μετά από κάθε γεύμα ή ποτό βοηθάει να εξουδετερωθούν τα οξέα που κιτρινίζουν τα δόντια. Επίσης έτσι βοηθάμε και στην πρόληψη της τερηδόνας και την αναδόμηση της αδαμαντίνης των δοντιών.
strawberry

9. Δοκιμάστε φράουλες

Μπορείτε να τρίψετε τα δόντια σας με φράουλες ή κάποιο άλλο κόκκινο φρούτο. Ο χυμός τους περιέχει μαλικό οξύ που χρησιμεύει ως λευκαντικό και μπορεί να απομακρύνει τις κηλίδες από τα δόντια.

10. Διαλέξτε το σωστό κραγιόν

Το σωστό make up παντού βοηθάει όπως είναι γνωστό. Διαλέξτε κραγιόν που έχουν σαν βάση τους το μπλε, για παράδειγμα το κερασή ή στις αποχρώσεις του μούρου ή του κρασιού. Αποφύγετε επίσης τα περλέ κραγιόν, αυτά που έχουν ματ φινίρισμα, τα μπεζ ή τα καφέ που μπορούν να επιτείνουν τον αποχρωματισμό των δοντιών σας.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Υπέροχες τσάντες άνοιξη 2013 Christian Louboutin



 
Υπέροχες τσάντες για την άνοιξη 2013 κυκλοφόρησε ο οίκος Christian Louboutin στη νέα του καμπάνια. Τα έντονα χρώματα μας ενθουσίασαν καθώς και τα νέα του σχέδια...




Είδαμε χρυσές λεπτομέρειες, φιόγκους και τρουκς που ταιριάζουν πολύ όμορφα με τα παπούτσια της νέας του καμπάνιας.



Στις τσάντες Christian Louboutin κυριαρχεί το δέρμα και η προσεγμένη ποιότητα. Δείτε τις τσάντες για την άνοιξη 2013 στις πιο κάτω φωτογραφίες.


















8 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι πετυχημένοι

 

Γιατί κάποιοι πετυχαίνουν τους στόχους τους, ενώ άλλοι όχι; Η αυθόρμητη απάντηση - ότι γεννιούνται με έμφυτα ταλέντα και επιδεξιότητες - είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Στην πραγματικότητα,  η σχετική  έρευνα που γίνεται εδώ και δεκαετίες δείχνει ότι οι πετυχημένο άνθρωποι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που είναι, αλλά  επειδή κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

1. Είναι συγκεκριμένοι.

Όταν θέτουν ένα στόχο, προσπαθούν να είναι όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Το "θα χάσω 5 κιλά" είναι καλύτερος στόχος από το «θα χάσω κάποιο βάρος". Γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλουν να πετύχουν, τους δίνει το κίνητρο να πιάσουν τον στόχο. Επίσης, τους βοηθάει να  σκεφτούν τις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουν. Η απλή υπόσχεση ότι θα  "τρώω λιγότερο" ή "θα κοιμάμαι περισσότερο" είναι πολύ ασαφής. Ενώ το  "Θα κοιμάμαι στις 22:00" δεν αφήνει κανένα περιθώρια αμφιβολίας για το τι πρέπει να γίνει.

2. Βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο πολυάσχολοι είμαστε οι περισσότεροι και πόσους στόχους κυνηγάμε κάθε φορά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνήθως χάνουμε ευκαιρίες που βοηθούν την εκπλήρωση ενός στόχου μας, επειδή απλά δεν αντιληφθήκαμε την ευκαιρία. Δεν έχετε πραγματικά χρόνο να γυμναστείτε σήμερα;  Δεν προλαβαίνετε να επιστρέψετε το τηλεφώνημα που σας έγινε;  Το να πετύχετε τους στόχους σας προϋποθέτει ότι θα αρπάξετε την ευκαιρία προτού γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σας.
Για να αδράξετε την κατάλληλη στιγμή , αποφασίστε  εκ των προτέρων πότε και πού θα κάνετε κάθε ενέργεια . Και πάλι είναι πολύ σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι (π.χ., "Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα γυμναστώ για 30 λεπτά πριν από την δουλειά."). Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό το είδος προγραμματισμού αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας σας κατά περίπου 300% !

3. Γνωρίζουν ακριβώς πόσο απέχουν από τον στόχο.

Η επίτευξη οποιουδήποτε στόχου απαιτεί επίσης ειλικρινή και συστηματική παρακολούθηση της προόδου σας. Αν δεν ξέρετε πόσο καλά τα έχετε πάει, δεν μπορείτε να προσαρμόσετε αναλόγως τη συμπεριφορά σας ή την στρατηγική σας. Ελέγχετε  την πρόοδό σας συχνά, εβδομαδιαία, ή ακόμα και καθημερινά, ανάλογα με το στόχο.

4. Είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι.

Όταν θέτετε ένα στόχο, θα πρέπει να επιστρατεύετε κάθε θετική σκέψη. Η πίστη στις δυνατότητες σας είναι πάρα πολύ σημαντική για τη δημιουργία και τη διατήρηση των κινήτρων σας. Όμως δεν πρέπει να υποτιμάτε το πόσο δύσκολο είναι να φτάσετε το στόχο σας. Οι περισσότεροι σημαντικοί στόχοι απαιτούν χρόνο, σχεδιασμό, προσπάθεια και επιμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι η σκέψη ότι τα πράγματα θα έρθουν βολικά  και αβίαστα, σας αφήνει απροετοίμαστους για το δύσκολο 'ταξίδι' , και αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες αποτυχίας.

5. Εστιάζουν στο να γίνουν καλύτεροι, και όχι στο να είναι καλοί.

Τα να πιστεύετε ότι έχετε την ικανότητα να επιτύχετε τους στόχους σας είναι σημαντικό, αλλά επίσης σημαντικό είναι να πιστεύετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον ικανότητες. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η νοημοσύνη μας, η προσωπικότητά μας, και φυσικά οι ικανότητες μας παραμένουν σταθερές και ότι ανεξαρτήτως τι θα κάνουμε, δεν θα βελτιωθούν. Ως αποτέλεσμα, επικεντρωνόμαστε  σε στόχους στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας,  και όχι σε στόχους με τους οποίους θα βελτιωθούμε και θα αποκτήσουμε νέες  δεξιοτήτες.
Ευτυχώς, χρόνιες έρευνες δείχνουν ότι η παραδοχή της σταθερής και αμετάβλητης ικανότητας είναι εντελώς λάθος. Αποδεχόμενοι το γεγονός ότι μπορείτε να αλλάξετε θα σας επιτρέψει να κάνετε καλύτερες επιλογές, και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας. Οι άνθρωποι των οποίων ο στόχος είναι να βελτιωθούν αντί να είναι απλώς καλοί, συναντούν δυσκολίες στην πορεία, όμως  εκτιμούν και απολαμβάνουν το ταξίδι όσο και τον προορισμό.

6. 'Γυμνάζουν' τον μυ της θέλησης.

Ο "μυς" του αυτοελέγχου  λειτουργεί ακριβώς όπως οι άλλοι μύες στο σώμα σας - όταν δεν ασκείται γίνεται πιο αδύναμος με την πάροδο του χρόνου. Όμως όταν τον γυμνάζεται τακτικά, θα δυναμώσει και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.
Για να δυναμώσετε τη δύναμη της θέλησης, ξεκινήστε μια πρόκληση για την οποία χρειάζεται να κάνετε κάτι που δεν θα  το κάνατε αλλιώς. Σταματήστε τα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, κάντε 100 push-ups την ημέρα, σηκωθείτε ίσια όταν πιάνετε τον εαυτό σας να καμπουριάζει, προσπαθήστε να μάθετε μια νέα δεξιότητα. Όταν αισθανθείτε ότι θέλετε να εγκαταλείψετε,  μην το κάνετε. Ξεκινήστε με ένα βήμα κάθε φορά, και κάντε ένα σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που θα συναντήσετε («Αν έχω ακατάσχετη επιθυμία για ένα σνακ, θα φάω τρία κομμάτια αποξηραμένα φρούτα.") Θα είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά θα γίνει ευκολότερο, και αυτό είναι το νόημα. Όσο η δύναμη της θέλησης σας μεγαλώνει, θα μπορείτε να ξεκινήστε περισσότερες προκλήσεις.

7. Αποφεύγουν τους πειρασμούς

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο 'μύς' της θέλησης σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι έχει όρια, και αν τον επιβαρύνετε απότομα θα χάσει την δύναμη του. Μην προσπαθήσετε για δύο δύσκολους στόχους ταυτόχρονα (όπως  διακοπή του καπνίσματος και  δίαιτα ταυτόχρονα). Μην δυσκολεύετε τον εαυτό σας. Πολλοί άνθρωποι έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να αντισταθούν στους πειρασμούς, και ως αποτέλεσμα βάζουν τον εαυτό τους σε καταστάσεις όπου αφθονούν οι πειρασμοί. Οι πετυχημένοι  άνθρωποι ξέρουν να μην κάνουν πιο δύσκολο ένα στόχο, από ότι είναι πραγματικά.

8. Εστιάζουν σε αυτό που θα κάνουν, όχι σε αυτό που δεν θα κάνουν.

Θέλετε να χάσετε βάρος, να σταματήσετε το κάπνισμα, ή να αλλάξετε διάθεση και συμπεριφορά; Σχεδιάστε πώς θα αντικαταστήσετε τις κακές συνήθειες με καλές, αντί να εστιάζετε μόνο στις κακές συνήθειες. Η έρευνα για την καταστολή σκέψης (π.χ., "Μην σκέφτεστε για αυτό") έχει δείξει ότι η προσπάθεια  αποφυγής μια σκέψης καταλήγει να την κάνει πιο ενεργή στο μυαλό σας. Το ίδιο ισχύει όταν πρόκειται για συμπεριφορά. Με την προσπάθεια να σταματήσετε μια κακή συνήθεια, πολλές φορές η συνήθεια ενισχύεται.
Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι, αναρωτηθείτε τι θα κάνετε αντί για 'αυτό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μην χάνετε την ψυχραιμία σας, μπορείτε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο "Αν αρχίσω να αισθάνομαι θυμό, τότε θα πάρω τρεις βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσω." Χρησιμοποιώντας τη βαθιά αναπνοή ως εναλλακτική λύση για να το θυμό σας, η κακή συνήθεια θα μειωθεί με τον καιρό μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

Τα 10 εγκλήματα κατά του εαυτού σου και η τιμωρία τους! Ψωμάκια, κυτταρίτιδα, κατακράτηση...



Το κατηγορητήριο είναι βαρύ! Κάθε μέρα επιδίδεσαι σε μια σειρά από βαρύτατα εγκλήματα κατά του ίδιου σου του εαυτού. Έχεις άραγε αντιληφθεί τη σοβαρότητα των πράξεών σου; Μικρές καθημερινές μαχαιριές στη σιλουέτα... Επιθέσεις κατά της υγείας και της καλής σου διάθεσης...

Συντάξαμε με τη βοήθεια της Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου Γεωργίας Καπώλη τα 10 πιο συνηθισμένα εγκλήματα που κάνει μια σύγχρονη γυναίκα. Και φυσικά κανένα έγκλημα δεν μένει ατιμώρητο. Μάθε ποιες είναι οι συνέπεις στο σώμα και την υγεία σου και άλλαξε τρόπο ζωής!
1. Δεν τρώς φρούτα και λαχανικά
Μην απορείς αν ταλαιπωρείσαι από δυσκοιλιότητα. Αυτό φυσικά οφείλεται στην έλλειψη φυτικών ινών που σου χαρίζουν απλόχερα τα φρούτα και τα λαχανικά. Και δυσκοιλιότητα σημαίνει εμφάνιση κυτταρίτιδας. Plus: Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να συμπαρασύρουν το λίπος πριν ακόμη αυτό αποθηκευτεί στον οργανισμό.
Smart Tip: Προσπάθησε να βάζεις λαχανικά στα σάντουιτς σου. Και πιο νόστιμα θα γίνουν και δεν θα τα παραλείπεις από το φαγητό σου.
2. Παραγγέλνω συνέχεια από delivery
Λάτρης της πίτσας και του club σάντουιτς; Σουβλάκια; Υποψήφια για περιττά κιλά και ψωμάκια. "Έχεις υψηλές πιθανότητες να γίνεις παχύσαρκη λόγω της αυξημένης πρόσληψης θερμίδων, λιπαρών και ζάχαρης. Α! Και μην ξεχάσω... όλα τα λιπαρά είναι η αρχή του κακού για την κυτταρίτιδα.
Smart Tip: Δεν γίνεται να τα διαγράψεις τελείως από τη διατροφή σου... η διαιτολόγος προτείνει:
Σαλάτα Σεφ (χωρίς σως)
Σαλάτα Ceasars (χωρίς σως)
2 Σουβλάκια καλαμάκια & σαλάτα εποχής ή 1 Τοστ με λαχανικά/ μπαγκέτα/ πίτα αραβική (τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, πιπεριά, ντομάτα, ελιές, μανιτάρια)
Σπανακόπιτα
Κλάμπ σαντουιτς (χωρίς πατάτες)
3. Δεν ασχολείσαι καθόλου με τη γυμναστική
Ό, τι δεν μπορεί να διορθώσει η σωστή διατροφή, μπορεί σίγουρα να το κάνει η άσκηση. Για αυτό πρέπει να ξέρεις πως τα ψωμάκια δεν θα φύγουν τελείως όσες δεήσεις και να κάνεις, αν δεν αρχίσεις τη γυμναστική. "Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την άστατη διατροφή οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην υψηλή πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών" αναφέρει η Γεωργία Καπώλη.
Smart Tip: Υπάρχουν και εναλλακτικές μορφές γυμναστικής που μπορούν να σε συναρπάσουν. Κανε κλικ εδώ για να τις ανακαλύψεις.
4. Δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεσαι καθημερινά
Μην απορείς αν αισθάνεσαι συνέχεια το στόμα σου ξερό, τσούζουν τα μάτια σου ή υποφέρεις από πονοκεφάλους! Το νερό είναι πηγή ζωής και αυτό είναι κυριολεξία! Και φυσικά βοηθά τον μεταβολισμό σου να πάρει μπροστά. Ένα μόνο μπουκαλάκι (500ml) νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 30%. Άσε που όσο λιγότερο νερό πίνεις, τόσο περισσότερο ο οργανισμός ζητά παχυντικές-λιπαρές τροφές. Κι αυτό βέβαια σημαίνει περισσότερα κιλά...
Smart Tip: Μπορείς να προμηθεύσεις τον οργανισμό σου με το απαραίτητο νερό πίνοντας τσάι και χυμούς χωρίς ζάχαρη
5. Τρως μονάχα μια φορά (την ημέρα)
Νομίζεις πως τρως μόνο μια φορά... κι επειδή το στομάχι σου δεν μπορεί να μένει άδειο τόσες ώρες, το ρίχνεις στο τσιμπολόγημα. Ένα πατατάκι, ένα γλυκάκι κάτι μικρό! Όλα αυτά μαζί μας κάνουν χιλιάδες θερμίδες και καμία, μα καμία θρεπτική αξία. "Όσο πιο επιρρεπής στα τσιμπολογήματα και στην κατανάλωση γλυκών και αλμυρών σνακ είσαι, τόσο περισσότερο οδηγείσαι σε αύξηση βάρους" αναφέρει η διαιτολόγος.
Smart Tip: Πάντα υπάρχει χρόνος για να φας κάτι. Έστω κι αν είναι απλά ένα φρούτο. Άλλωστε μην ξεχνάς πως τα μικρά και συχνά γεύματα αδυνατίζουν. Κάνε κλικ εδώ για να βεβαιωθείς.
6. Είσαι λάτρης των αλμυρών φαγητών
Έχεις ακούσει για την κατακράτηση υγρών; Αισθάνεσαι συνεχώς φουσκωμένη και πρησμένη; Καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου την επόμενη φορά που πάρεις την αλατιέρα να προσθέσεις extra αλάτι στο φαγητό σου. Άσε που δεν θα πρέπει να περιμένεις να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα με αυτό τον τρόπο...
Smart Tip: Αντικατάστησε το αλάτι στη μαγειρική σου. Δοκίμασε να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι, ξύδι, μυρωδικά και μπαχαρικά που θα δώσουν αντίστοιχη γεύση στο φαγητό
7. Δεν προλαβαίνεις να πάρεις πρωινό
Πριν ακόμη φτάσει το μεσημέρι νιώθεις μια ακατανίκητη επιθυμία για ό, τι πιο παχυντικό μπορείς να βρεις, είσαι ήδη κουρασμένη και δεν μπορείς να αποδώσεις καθόλου στη δουλειά. Ναι! Όλα αυτά γιατί δεν πρόλαβες να φας πρωινό.
Smart Tip: Αν πιστεύεις πως δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσεις πιο νωρίς για να πάρεις πρωινό, κάνε έξυπνα την παραγγελία σου. Αντί για τυρόπιτα και καφέ, πάρε 1 ποτήρι φυσικό χυμό φρούτων, κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια μπάρα δημητριακών!
8. Ξενυχτάς
Η έρευνα μιλάει από μόνη της. "Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες σε σχέση με αυτές που κοιμόντουσαν 7 ή παραπάνω ώρες, ζύγιζαν 2.5 κιλά περισσότερο, είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες σημαντικά υψηλότερου βάρους, 15% περισσότερες πιθανότητες παχυσαρκίας και προσέλαβαν 15 κιλά μέσα σε 16 χρόνια" τονίζει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. Μήπως σε έπιασε ξαφνική νύστα;

Smart Tip: Ένα ποτήρι ζεστό γάλα και ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους πριν το κρεβάτι θα σε φέρουν πιο γρήγορα στα πολυπόθητα "όνειρα γλυκά"
9. Δεν παραλείπεις να τρως κάθε μέρα γλυκό
Ακόμη κι αν αφήσουμε στην άκρη την ταλαιπωρία που υποβάλεις τα δόντια σου, τα γλυκά είναι τόσο πλούσια σε λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη που αποκλείεται να γλιτώσεις τον εφιάλτη της ζυγαριάς. Άσε που η υπερβολική γλυκόζη από τα γλυκά θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της όρεξης για οτιδήποτε "τραβάει" η όρεξή σου.

Smart Tip: Κάνε έξυπνη επιλογή γλυκών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που δεν θα επιρεάσουν τόσο την όρεξή σου.
10. Πίνεις συχνά, πυκνά αλκοολούχα ποτά
Αλκοόλ σημαίνει αφυδάτωση... αφυδάτωση σημαίνει μειωμένη ενυδάτωση, θαμπό δέρμα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ποτό σε υπερβολή σημαίνει επίσης κίνδυνο στην υγεία σου. H αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί ταχυκαρδία, γεγονός που κουράζει και επιβαρύνει την καρδιά, αυξημένη πίεση, χοληστερίνη, αλλά και εμφάνιση καρκίνου.

Smart Tip: Για κάθε ποτήρι αλκόολ - που μεταξύ μας καλύτερα να είναι μπίρα ή κρασί - φρόντιζε να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Έτσι και λιγότερο θα πιεις και δεν θα αφήσεις τον οργανισμό σου αφυδατωμένο.

Λεκέδες από βερνίκι νυχιών: Ξεφορτωθείτε τους εύκολα και αποτελεσματικά



Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει κάποια στιγμή, καθώς βάφουν τα νύχια τους, να βάψουν και τον καναπέ ή το χαλί. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή αν θέλετε να είστε «ετοιμοπόλεμες», μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε την κατάσταση!
Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη το χρώμα και το υλικό του επίπλου. Οι πιο συνηθισμένες «μέθοδοι» είναι να τρίψετε το λεκέ με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ.
Το πιο αποτελεσματικό και πρακτικό υλικό, όμως, είναι το ασετόν. Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί. Τρίψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.
Αν ο λεκές επιμείνει ή αν δείτε ότι αλλοιώνεται το χρώμα ή το ύφασμα, είναι προτιμότερο να το αναλάβουν οι επαγγελματίες σε κάποιο καθαριστήριο.

Γυμνασμένα χέρια σε 6 βήματα


Sexy Arms in 6 WeeksIf you’re just starting out, aim for two sets of 8 to 12 reps of the heaviest weight you can handle for each exercise. Looking for more of a challenge? Shoot for two sets of 15 to 25 reps per exercise.
Bent-Over Row Step IPrimary muscles worked: lats, back extensors, rhomboids, rear shoulders, biceps, core. Stand with a slight bend at the knees, holding the weights at your sides. Lean over, extending your chest while reaching your hips back. Allow your arms to hang straight down toward the floor with your palms facing your thighs.
Bent-Over Row Step II  Looking forward at the ground (not up), pull your elbows up and rotate your hands until your palms are nearly touching your upper rib cage and your elbows point toward the ceiling. Lower the weights to the starting position with control. Repeat.tip: Keep your belly button pulled in toward your spine to engage your core and protect your lower back.
Upright Row Step IPrimary muscles worked: shoulders, upper back, biceps.Stand with your feet shoulder-width apart with the weights hanging down in front of your body, their ends touching.Upright Row Step IIRaise your upper arms, leading with your elbows while bringing the weights up the front of your body as if you were tracing an imaginary midpoint, stopping when your elbows become level with your shoulders. Lower the weights back to the starting position.tip: Keep your chin up and your belly button tucked in.
Chest Press on Ball Step IPrimary muscles worked: chest, front of shoulders, triceps. Sit on a ball and walk out so that your head and shoulder blades are resting on the ball. Lift your hips by contracting your glute muscles to make a bridge. (Your feet should be shoulder-width apart and below your knees to give you stable support.)Chest Press on Ball Step II Bring the dumbbells to your shoulders. Then extend your arms over your chest and bring the dumbbells together to make a triangle over your chest. Lower the weights back to the starting position and repeat. tip: You will need to engage your core throughout the exercise to avoid falling off the ball.Overhead Press on Ball Step IPrimary muscles worked: shoulders, upper back, triceps. Sit on an exercise ball with your belly button pulled toward the spine. Hold the weights in front of your shoulders, your palms facing in.Overhead Press on Ball Step IIPush the weights up until your arms are extended. When your arms are extended, they should be slightly in front of you rather than directly overhead. Lower the weights to the starting position and repeat.tip: Keep your chin lifted slightly and your core stable.from this website
Sexy Arms in 6 Weeks
If you’re just starting out, aim for two sets of 8 to 12 reps of the heaviest weight you can handle for each exercise. Looking for more of a challenge? Shoot for two sets of 15 to 25 reps per exercise.

Bent-Over Row Step IPrimary muscles worked: lats, back extensors, rhomboids, rear shoulders, biceps, core. Stand with a slight bend at the knees, holding the weights at your sides. Lean over, extending your chest while reaching your hips back. Allow your arms to hang straight down toward the floor with your palms facing your thighs.

Bent-Over Row Step II  Looking forward at the ground (not up), pull your elbows up and rotate your hands until your palms are nearly touching your upper rib cage and your elbows point toward the ceiling. Lower the weights to the starting position with control. Repeat.
tip: Keep your belly button pulled in toward your spine to engage your core and protect your lower back.

Upright Row Step IPrimary muscles worked: shoulders, upper back, biceps.
Stand with your feet shoulder-width apart with the weights hanging down in front of your body, their ends touching.

Upright Row Step IIRaise your upper arms, leading with your elbows while bringing the weights up the front of your body as if you were tracing an imaginary midpoint, stopping when your elbows become level with your shoulders. Lower the weights back to the starting position.
tip: Keep your chin up and your belly button tucked in.

Chest Press on Ball Step IPrimary muscles worked: chest, front of shoulders, triceps. Sit on a ball and walk out so that your head and shoulder blades are resting on the ball. Lift your hips by contracting your glute muscles to make a bridge. (Your feet should be shoulder-width apart and below your knees to give you stable support.)

Chest Press on Ball Step II Bring the dumbbells to your shoulders. Then extend your arms over your chest and bring the dumbbells together to make a triangle over your chest. Lower the weights back to the starting position and repeat.
tip: You will need to engage your core throughout the exercise to avoid falling off the ball.

Overhead Press on Ball Step IPrimary muscles worked: shoulders, upper back, triceps. Sit on an exercise ball with your belly button pulled toward the spine. Hold the weights in front of your shoulders, your palms facing in.

Overhead Press on Ball Step IIPush the weights up until your arms are extended. When your arms are extended, they should be slightly in front of you rather than directly overhead. Lower the weights to the starting position and repeat.
tip: Keep your chin lifted slightly and your core stable.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

6 τρόποι να γλιτώσεις χρήματα αγοράζοντας ρούχα

Όλες ξέρουμε ότι πρέπει να αναζητούμε την ευκαιρία και να περιμένουμε τις εκπτώσεις για να αγοράσουμε τα ρούχα που χρειαζόμαστε χωρίς να καταξοδευτούμε. Εκτός από τις εκπτώσεις όμως, υπάρχουν και μερικά μυστικά, που αν τα εφαρμόζεις όλο το χρόνο, θα μπορέσεις να γλιτώσεις ακόμα περισσότερα χρήματα...


1. Ρούχα με πολλές χρήσεις.
Ένα στράπλες ελαστικό φόρεμα, μπορεί εύκολα να φορεθεί σαν φούστα, ένα καλοκαιρινό παρεό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μεγάλο φουλάρι κ.ο.κ. Διάλεξε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στις εμφανίσεις σου.

2. Ρούχα για όλες τις εποχές.
Ένα LBD θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη χειμώνα-καλοκαίρι. Μερικά T-shirts θα αποτελέσουν την κύρια γκαρνταρόμπα σου το καλοκαίρι και το χειμώνα θα μπορείς να τα φοράς μέσα από ζακέτες ή ακόμα και σακάκια με το αγαπημένο σου τζιν.
Διάλεξε υφάσματα που έχουν την ιδιότητα να μην είναι ζεστά το καλοκαίρι για να μπορείς να τα φοράς όλο το χρόνο γλιτώνοντας έτσι χρήματα από διπλές αγορές.

3. Bazaar και outlet
Αν είσαι fan των ρούχων που φέρουν διάσημες υπογραφές, δυσκολεύεσαι όμως να πληρώσεις το τίμημα της επώνυμης μόδας, έχε συνεχώς το νου σου για κάποιο οληγοήμερο bazaar που μπορεί να διοργανώσουν μεγάλες boutique ή φρόντισε να επισκέπτεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα το outlet της αγαπημένης σου φίρμας, αναζητώντας ρούχα που χρειάζεσαι και μπορεί να βρεις εκεί που δεν το περιμένεις.

4. Αξεσουάρ
Μην ξεχνάς ποτέ ότι το στιλ δεν το δίνουν μόνο τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ. Προμηθεύσου λοιπόν με μερικά εντυπωσιακά κομμάτια όπως κολιέ, βραχιόλια, φουλάρια, τσάντες, παπούτσια κτλ και φορώντας απλά μονόχρωμα μπλουζάκια κάνε διαφορετικές εμφανίσεις κάθε ώρα και στιγμή αλλάζοντας απλά τα αξεσουάρ.

5. Ελαστικά υφάσματα
Ένα ρούχο από ελαστικό ύφασμα θα εφαρμόσει καλά στο κορμί σου είτε είσαι στα κιλά σου είτε περνάς μια περίοδο που έχεις παχύνει λίγο. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανανεώνεις την ντουλάπα σου κάθε φορά που χάνεις ή παίρνεις 2-3 κιλάκια. Για σκέψου πόσα χρήματα θα γλιτώσεις.

6. Υφάσματα που πλένονται
Το καθαριστήριο είναι ένα πολύ μεγάλο σημείο κόστους στην διατήρηση της γκαρνταρόμπας μας. Φρόντισε λοιπόν οι αγορές σου να περιλαμβάνουν όσο γίνεται ρούχα που να μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο ή στο χέρι και να μην είναι απαραίτητο να τα πηγαίνεις κάθε λίγο και λιγάκι στο καθαριστήριο.

Χάστε λίπος από την κοιλιά!

Όλες γυναίκες προσπαθούν να χάσουν βάρος, κατά κύριο λόγο θέλουν να το χάσουν τοπικά (κοιλίτσα και περιφέρεια), αλλά καταλήγουν να χάνουν πρώτα από άλλες περιοχές.

Να σημειώσω ότι εάν τα συνδυάσετε με αεροβική άσκηση και κάνετε λίγη υπομονή θα δείτε αποτελέσματα. Μην περιμένετε να συμβούν θαύματα σε μία μέρα!

Γιατί συσσωρεύεται το λίπος τοπικά;
Η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι κατάλοιπο του αρχέγονου συστήματος αυτοσυντήρησης του ανθρώπου το οποίο έκρινε και την επιβίωση. Τώρα που η τροφή αφθονεί, το κοιλιακό λίπος πλέον είναι επιβλαβές. Γι΄αυτό η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τι να φάτε για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

 

Καταναλώνετε υγιή λιπαρά: Βεβαιωθείτε ότι τρώτε υγιεινά λιπαρά στα περισσότερα φαγητά σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σας βοηθά να ελέγξετε την όρεξή σας και τα επίπεδα ορμονών στο σώμα σας που ελέγχουν το κάψιμο λίπους και το “χτίσιμο” των μυών. Καλά λιπαρά βρίσκονται στους κρόκους αυγών, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο, μεταξύ άλλων.
Μια χούφτα ωμών ξηρών καρπών, όπως τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, κάθε μέρα περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, θα περιορίσει την όρεξή σας, ενώ θα σας προσφέρουν κάποιες απαραίτητες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη. Αυτό έχει διπλό όφελος – θα τρώτε λιγότερο και θα έχετε καλύτερη διατροφή. Δύο σε ένα!

Λαμβάνετε πρωτεΐνες: Σε κάθε γεύμα λαμβάνετε μια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να προέλθουν από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, καθώς και από τα καρύδια και τα φασόλια. Εάν είστε καλά εφοδιασμένοι σε πρωτεΐνες, αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών σας, ειδικά αν αθλείστε τακτικά με βάρη, ενώ θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Έτσι θα κάψετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες ταχύτερα και θα χάσετε λίπος από το στομάχι.

Προτιμήστε τα φυσικά σάκχαρα: Δώστε προσοχή στην πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως τα επεξεργασμένα σιτηρά με βάση το άμυλο και τα επεξεργασμένα σάκχαρα. Η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να σας προκαλεί εμπόδια στην απώλεια λίπους στο στομάχι. Τρώτε φυσικά σάκχαρα που θα βρείτε σε ολόκληρα φρούτα. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν τη δημιουργία υπερβολικού σακχάρου στο αίμα. Αποφεύγετε τους έτοιμους χυμούς φρούτων, αφού οι ίνες έχουν αφαιρεθεί και είναι κυρίως ζάχαρη.

Επιλέξτε τα λαχανικά που μπορούν να σας βοηθήσουν: Πιθανώς να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες που αποτελούν μέρος του περιβάλλοντος και των τροφίμων πλέον, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του λίπους στο στομάχι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτά τα χημικά ονομάζονται ξενοοιστρογόνα και όταν εκτίθεστε σε αυτά, μέσα από τα τρόφιμα, το νερό ή το περιβάλλον, εμποδίζουν τον οργανισμό σας να συνεχίσει να καίει λίπος από την κοιλιά. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφύγετε την έκθεση στα χημικά αυτά, αφού βρίσκονται παντού, από το άρωμά σας μέχρι στο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις επιπτώσεις τους; Κάποια λαχανικά, ποικιλίες τσαγιού και μπαχαρικά έχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενοοιστρογόνων. Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα γνωστά ως σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο κ.λπ. Αυτά έχουν συγκεκριμένα συστατικά, που καταπολεμούν τις επιπτώσεις των ξενοοιστρογόνων και μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο λίπους από την κοιλιά ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Τι να επιλέξετε
Άπαχα γαλακτοκομικά
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Μήλα
Καρότα
Μαρούλι
Μπρόκολο
Λάχανο
Ψάρια
Δαμάσκηνα
Σέλινο
Σπανάκι
Όσπρια
Πουλερικά

Το μυστικό
Για να καεί το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα αερόβιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με καλή διατροφή. Αποφύγετε να μειώνετε τα γεύματά σας. Mε αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχετε είναι να μειώσετε το μεταβολισμό σας. Τρώτε 5 μικρότερα ημερησίως.

Σκέφτεστε να πετάξετε το παλιό σας τζιν; Ξανασκεφτείτε το!

Ένα παλιό τζιν ‘‘φοριέται’’ παντού!

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε με το παλιό σας τζιν να φτιάξετε καινούριες δημιουργίες...














Ντύστε τα μαξιλάρια σας, ή φτιάξτε ένα ανοιξιάτικο τραπεζομάντιλο και στολίστε τα φτιάχνοντας μικρά λουλούδια από διάφορα κομμάτια του τζιν σας.



Οργανώστε το γραφείο σας φτιάχνοντας αποθηκευτικούς χώρους από τις τσέπες και τις μικρές θηλιές των παλιών τζιν παντελονιών σας.


Φτιάξτε μοναδικά σουπλά ή σουβέρ που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να φτιάξετε βραχιόλια, κορδέλες, πορτοφόλια, τσαντάκια και ότι άλλο φανταστείτε! Ανακυκλώστε το τζιν σας και φτιάξτε καινούρια αξεσουάρ και διακοσμητικά!

Πόνος στα γόνατα; Κάτι κάνεις λάθος στο τρέξιμο

Και οι ερευνητές το βρήκαν! Μάθε ποια είναι η σωστή στάση στο τρέξιμο ώστε να αντιμετωπίζεις ή να αποτρέπεις τους τραυματισμούς!

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, ερευνητές παρατήρησαν γυναίκες να τρέχουν, οι οποίες υπέφεραν από πόνο στα γόνατα, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία ήταν η έλλειψη ισορροπίας στους γοφούς τους. Εάν προσαρμόσεις τη στάση του σώματός σου, θα τρέχεις πια χωρίς πόνο...

Γι' αυτό, πριν μάθεις να τρέχεις σωστά, κάνε το εξής: ακολούθησε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για μισή ώρα κάθε μέρα. Κάνε προβολές, κάμψεις, καθίσματα με άλματα και κοιλιακούς.

Όταν θα έχεις κάνει την προθέρμανσή σου θα πρέπει να τρέχεις ως εξής:
- Εστίασε το βλέμμα μπροστά και ίσια χωρίς να κοιτάζεις κάτω ή πλάγια. Το κεφάλι με το σαγόνι πρέπει να είναι χαλαρωμένα.
- Τα χέρια δεν πρέπει να είναι κρεμασμένα προς τα κάτω. Κίνησε τα χέρια χαλαρά μπρος-πίσω, διατηρώντας τους αγκωνές στα πλάγια.
- Ευθυγράμισε τους γοφούς με το κεφάλι και τους ώμους, προσπαθώντας να μη στρίβεις τον κορμό.
- Κράτα τον κορμό ίσιο και μην καμπουριάζεις.
 - Τρέξε με μικρά βήματα και μη σέρνεις τα πόδια. Ο ρυθμός πρέπει να είναι λίγο υψηλότερος από αυτόν που περπατάς.

SOS: 6 συνήθειες ομορφιάς που νομίζεις πως κάνουν καλό, αλλά..



Η περιποίηση του δέρματος σου είναι για σένα θέμα υψίστης σημασίας αλλά μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα;

Είσαι από τους τύπους που καθαρίζεις σχολαστικά το προσωπό σου, δεν αμελείς την ενυδατική σου και δεν κάνεις βήμα χωρίς την αντηλιακή σου. Δες ποια υγιεινή σου συνήθεια που αφορά τη περιποίση του δέρματος σου ίσως δεν έχει και τόσο ευεργετικά αποτελέσματα.


1.Χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα πρωί, μεσημέρι, βράδυ…
 Σίγουρα είναι σημαντικό να κρατάς ενυδατωμένο το δέρμα σου αλλά σε περίπτωση που το έχεις λιπαρό δέρμα, με το να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα και το βράδυ επιδεινώνεις το πρόβλημα. Προτίμησε για τη νυχτερινή περιποίηση μια κρέμα με συστατικά όπως υπεροξείδιο του βενζολίου ή σαλικυλικό οξύ.

2.Χρησιμοποιείς πολλά προιόντα
 Για να συνδιάσεις πολλά διαφορετικά προιόντα για τη περιποίηση του δέρματός σου, πρέπει να γνωρίζεις και πως αλληλεπιδρούν αυτά μεταξύ τους. Επιπρόσθετα πρέπει να δίνεις λίγο χρόνο στο δέρμα σου να αναπνέει.

3.Καυτό νερό στο πρόσωπό σου
 Αν πιστεύεις πως ανοίγει τους πόρους κι έτσι επιτυγχάνεις καλύτερο καθαρισμό, δυστυχώς κάνεις λάθος. Το μόνο που μπορεί να κάνει το καυτό νερό είναι να κάνει το δέρμα σου ξηρό. Προτίμησε ήπια ζεστό νερό για να αισθάνεσαι καλά με αυτό και ένα καλό καθαριστικό.

4. Πίνεις πολύ νερό για να ενυδατώσεις το δέρμα σου
 Η κατανάλωση νερού είναι θέμα ζωτκής σημασίας για τον οργανισμό αλλά στην πρόληψη για την ξηρότητα παίζει ελάχιστο έως μηδαμινό ρόλο. Η σωστή ενυδάτωση θα βοηθήσει το νερό μέσω της εξάτμισης να δώσει στο δέρμα σου μια υγιή εμφάνιση.

5.Αντηλιακό όλη μέρα, κάθε μέρα
 Αυτό είναι το πιο αμφιλεγόμενο θέμα. Κάποιοι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως πρέπει να φοράμε συνέχεια αντηλιακή κρέμα ανεξερτήτως του πόσο θα εκτεθούμε στην ηλιακή ακτινοβολία, άλλοι ότι μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δέρμα με φακίδες ή με ιστορικό καρκίνου του δέρματος στην οικογένεια π.χ.,και όσοι είναι συνήθως σε εξωτερικούς χώρους. Προσδιόρισε σωστά τις ανάγκες του δέρματός σου διότι η υπερβολική χρήση ενδεχομένως να αυξήσει τη λιπαρότητα και να φράξει τους πόρους.

6. Πλένεις τα χέρια σου κάθε φορά που είσαι κοντά σε βρύση
 Το πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών και η υπερβολική χρήση αντιμικροβιοτικών αφήνει τα χέρια ξηρά με αποτέλεσμα να σκάνε παρέχοντας μια πύλη εισόδου σε βακτήρια,μύκητες και ιούς. Για αυτό έχε πάντα στο γραφείο σου ή στη τσάντα σου μια ενυδατική κρέμα χεριών.

Τα 7 λάθη που οδηγούν μια δίαιτα στην αποτυχία


 Τα 7 λάθη που οδηγούν μια δίαιτα στην αποτυχία

Ποιους μύθους θεωρούμε δεδομένους;

Σύμφωνα με τις πιο τελευταίες έρευνες του Πανεπιστημίου του Aberdeen η ...μνήμη μας όπως και κάποιοι γνωστοί μύθοι ευθύνονται για κάθε αποτυχημένη προσπάθεια να κάνουμε δίαιτα. Εάν δεν μπορείτε να επιμείνετε μέχρι τέλους όταν ακολουθείτε μια δίαιτα , ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θέλετε να αδυνατίσετε, η μνήμη σας μπορεί να φταίει για την αποτυχία σας. Αυτή και κατά συνέπεια η έλλειψη προσήλωσης στους στόχους που θέτετε στο μέλλον.

Αν όχι η μνήμη και η συγκέντωση, τότε σίγουρα κάποιες λάθος αντιλήψεις όπως ότι:

Τα λίπη βλάπτουν: 
Η απουσία λιπαρών από τη διατροφή μας μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση του βάρους. Μια δίαιτα πλούσια σε Ωμέγα 3 αυξάνει τη δραστηριότητα του μεταβολισμού.
Η παράλειψη ενός γεύματος οδηγεί σε απώλεια βάρους: Η παράλειψή του- με έμφαση στο πρωινό έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του ρυθμού κάυσεων και ύστερα οδηγούμαστε στην αποθήκευση του επόμενου γεύματος ως παρακαταθήκη.

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν: 
Είναι θέμα ποιότητας φαγητού και συνδυασμού τροφών. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι υδατάνθρακες αποκλειστικά μας παχαίνουν.

Τα προϊόντα light αδυνατίζουν: 
Το γεγονός ότι ορισμένα προιόντα έχουν μειωμένα λιπαρά ή ζάχαρη δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έχουν λίγες θερμίδες.

Θα φάω πολύ αλλά θα γυμναστώ και θα το κάψω:
Μπορεί μεν η άσκηση να μπορεί να μας... απαλλάξει από ορισμένες θερμίδες αλλά δεν ισχύει το ίδιο για κάθε οργανισμό. Οι ρυθμοί και τα αποτελέσματα διαφέρουν. Δεν είναι δυνατόν να τρεφόμαστε με τηγανιτά και πάστες και να περιμένουμε θαύματα στο γυμναστήριο!

Η εξαντλητική δίαιτα αποφέρει καλύτερο αποτέλεσμα: 
Αν η διατροφή δεν είναι συστηματοποιημένη τότε τα αποτελέσματα δεν διατηρούνται. Ο οργανισμός ξεχνά να κάνει καύσεις με τις 'επικίνδυνες' θεωρητικά τροφές με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουμε έστω και σε νορμάλ διατροφή να παχαίνουμε.

Πρέπει να κάνουμε δίαιτες αποτοξίνωσης:
Μια ολιγοήμερη δίαιτα δεν βλάπτει ουσιαστικά – όμως οι μακροχρόνιες δίαιτες «αποτοξίνωσης», μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο πεπτικό και τον οργανισμό μας. Σοκ στο μεταβολισμό και εξάντληση.