Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιατί αγαπάμε τα κορίτσια με τους κότσους και τις φόρμες..!!!

Σε μια ιδανική καθημερινότητα οι φόρμες που φοράω, μαζί με τον κότσο (ναι εκεί ψηλά στο κεφάλι) για να μην με ενοχλεί η πλούσια χαίτη μου θα έβγαιναν από πάνω μου μόνο για να φορέσω μια υπέρ γκλαμουράτη τουαλέτα –κατά προτίμηση- υψηλής ραπτικής αφού θα είχα να εμφανιστώ σε κάποια δεξίωση, άντε και στα Oscar.

 

Είμαι, προφανώς, μια περίπτωση που χρήζει ψυχανάλυσης αλλά το παραδέχομαι. Τα «ενδιάμεσα» ρούχα, τα ρούχα του γραφείου, του «καφέ» και της βόλτας τα βαριέμαι οικτρά. Η φόρμα μου, με κάνει να αισθάνομαι άνετα, να μπορώ να κινηθώ γρήγορα, να μπαίνω και να βγαίνω από το σπίτι σε dt και πάνω απ’όλα να μην αναρωτιέμαι αν «σήμερα θα μπω στο τζιν 26;».

Τις προάλλες στο Κολωνάκι είχα ραντεβού με μια φίλη και όταν συνειδητοποίησα ότι πιθανόν να την διακρίνω από τον ψηλό κότσο στο μαλλί, κατάλαβα γιατί αγαπάω αυτά τα κορίτσια και γιατί με αυτά θέλω να κάνω παρέα.

 Είναι άνετα και ακομπλεξάριστα

Το γεγονός ότι δεν έχουν πρόβλημα να «εκτεθούν» φορώντας μια απλή φόρμα και ένα φούτερ ή ένα κολάν με αθλητικά και-φυσικά- κότσο ή αλογουρά στα μαλλιά στην πιο «σον σον» συνοικεία της πρωτεύουσας δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλες γυναίκες, ότι είναι χαλαρές και ότι δεν πανικοβάλλονται όταν δεν έχουν προλάβει να πάνε κομμωτήριο. Ιδανικό.

Έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν τους αρέσει να «δείχνονται»
Εδώ και χρόνια, οι γυναίκες 25-35 έχουν αναγάγει σε επιστήμη το τι θα φορέσουν όταν πρέπει να συναντηθούν με τις υπόλοιπες της παρέας ή με έναν υποψήφιο σύντροφο για να φαίνονται sexy αλλά και σικάτες, αδύνατες αλλά χωρίς προσπάθεια, μοδάτες αλλά χωρίς αντιγραφές σελίδων περιοδικών. Κοιμήθηκα κιόλας. Τα κορίτσια με τις φόρμες ξέρουν πως η καθημερινότητα είναι πλούσια επειδή κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και βλέπουμε φίλους που αγαπάμε. Όσες σπαταλούν μισή ώρα στον καθρέφτη, μία μπροστά στην ντουλάπα και άλλη μια για να περπατήσουν πάνω σε 12ποντα στις 10 το πρωί, το πιθανότερο να κρύβουν κάποια ανασφάλεια που θα ξεμυτήσει σε έναν άλλο τομέα της ζωής τους.

Είναι πραγματικά όμορφες
Μέσα στις ατέλειες που πιθανόν θα δεις σε ένα πρόσωπο με μαζεμένα μαλλιά, φυσικά βαμμένο και σε ένα σώμα που υπάρχει ελεύθερο σε ένα ρούχο και δεν ασφυκτιά σε κορσέ από τελεμάρκετινγκ, είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψεις την πραγματική ομορφιά ενός κοριτσιού. Το χαμόγελό του, τα εκφραστικά μάτια, την χαριτωμένη του κίνηση και τις αληθινές γραμμές του γυαναικείου της σώματος. Καθώς δε, αυτά τα ίδια κορίτσια όταν το απαιτεί η περίσταση φοράνε τα ψηλοτάκουνα και τα φορέματα τους και θυμίζουν ντίβες του σινεμά, σε αφήνουν άφωνο με τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν και το πόσο φυσικά μεταβαίνουν από τη μία εικόνα στην άλλη.

Είναι οι καλύτερες φίλες – και σύντροφοι μη σου πω
Ένα τέτοιο κορίτσι δεν ζηλεύει τις φίλες της, άλλωστε πιθανόν όλες ασπάζονται το ίδιο στυλ, δεν σε κουράζει με ανασφάλειες εμφάνισης –ίσως μόνο όταν ζητάει απεγνωσμένα λαστιχάκι μαλλιών και δεν σε καθυστερεί με συζητήσεις τύπου «πού αγόρασες αυτό, το θέλω κι εγώ, σε παρακαλώ βγάλ’το να το δοκιμάσω». Είναι πάντα έτοιμες για βόλτα ή συνάντηση γιατί δεν αγχώνονται που το τζιν δεν είναι πλυμένο και δεν σιδέρωσαν πουκάμισα. Τελικά, απλώς δείχνουν ότι δεν παίρνουν τον εαυτό τους σαν το κέντρο του κόσμου κι αυτό τις καθιστά ιδανικές για πλάκα, παρέα και συζητήσεις.

Μάλλον είναι και έξυπνες
Τι άλλο θα ήταν μια γυναίκα που ενώ το πρωί την περνάς για γυμνάστρια, το βράδυ μπορεί να σε πείσει ότι είναι μοντέλο; Ξέρει να αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά της αλλά τις περισσότερες φορές σου δείχνει τον αληθινό της εαυτό, εκμεταλλεύεται την επιστήμη της ομορφιάς αλλά δεν το παρακάνει, κάνει περίτεχνα χτενίσματα για να δει ένας άντρας και την..θεική της υπόσταση αλλά του δείχνει και πόσο προσιτή είναι με το να είναι απλή στην κάθε μέρα της. ΓΔΟΥΠ. Ερωτευτήκαμε.



Μ’αυτά και μ’αυτά πρέπει να κλείσω το θέμα και να σας διαβεβαιώσω πως όσο πιο άνετα αισθάνεστε τόσο πιο ενδιαφέρουσες γίνεστε, και να σας δώσω μικρά tips που κάνουν τα κορίτσια αυτά ακαταμάχητα:

Δεν χάνουν την θηλυκότητά τους

Δεν φορούν «φτηνιάρικα» ρούχα

Υπάρχει κάτι πάνω τους που δεν θυμίζει γυμναστήριο- ένα βραχιόλι ή  ένα ωραίο ρολόι

Έχουν περιποιημένα άκρα. Μη φοβηθείτε το κόκκινο χρώμα στα νύχια ή άλλα χρώματα αν τα αγαπάτε. Μην ξεχνάτε- το βράδυ μπορεί να πάτε σε..γκαλά!

Βάφονται ελάχιστα και..

Χαμογελούν!

Πώς δημιουργείται η ψαλίδα και πώς θα της πεις αντίο για πάντα. Δες τι θα χρειαστείς για να την εξαφανίσεις!

 
Μάθε τα πάντα για την ψαλίδα και πώς θα την εξαφανίσεις.
Στον αγώνα για υπέροχα, υγιή μαλλιά έχεις ένα σημαντικό εχθρό, την ψαλίδα. Στο παρελθόν οι γυναίκες για να την ξεφορτωθούν έκαιγαν τις άκρες τους έτσι ώστε να θεραπεύσουν τα μαλλιά τους αν και το μόνο που πετύχαιναν με αυτόν τον τρόπο ήταν να καταστρέφουν την τρίχα τους. Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να ξεχάσεις μια για πάντα τις σπασμένες άκρες.
Πώς δημιουργείται η ψαλίδα: ο τρόπος που περιποιείσαι τα μαλλιά σου σε συνδυασμό με τον τύπο τους, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ψαλίδας. Έχε κατά νου ότι όταν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμη βρεγμένα, αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθεί ψαλίδα στα μαλλιά σου. Φυσικά, οι τεχνικές εργασίες όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ αδυνατούν την τρίχα σου κάνοντας την ευάλωτη στο μόνιμο εχθρό σου: την ψαλίδα.
Το κοντίσιονερ και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου και καλό είναι να τα χρησιμοποιείς σε κάθε σου λούσιμο. Βέβαια, μπορεί ορισμένα προϊόντα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να «γιατρεύουν» προσωρινά την ψαλίδα, μόλις όμως λουστείς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανακάνει την εμφάνιση της στο μαλλί σου. Ακόμη το πιστολάκι μαλλιών και γενικά οι συσκευές φορμαρίσματος ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία της ψαλίδας, λόγω του θερμού αέρα.
Πες ναι στα ρόλεϊ και ξέχασε το ψαλίδι για τις μπούκλες που θα σου δημιουργήσει έξτρα ψαλίδα.
Πώς θα την εξαφανίσεις:
Α. Πες ναι στη σιλικόνη: ένα σέρουμ με διπλή δράση (που περιέχει σιλικόνη) ή απλά οι σταγόνες σιλικόνης θα βοηθήσουν έστω και προσωρινά τα μαλλιά σου, εξαφανίζοντας την ψαλίδας στις άκρες. Μετά το λούσιμο άπλωσε σταγόνες σιλικόνης ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες σου.
Β. Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για τη σαλάτα: το ελαιόλαδο εκτός από νοστιμιά στο φαγητό σου, μπορεί να θεραπεύσει όπως και οι σταγόνες σιλικόνης έστω και προσωρινά τις κατεστραμμένες σου άκρες. Δε χρειάζεται να απλώσεις μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου στα μαλλιά σου και στο τέλος να δείχνεις σχεδόν άλουστη, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στις άκρες σου και στη συνέχεια να στεγνώσεις τις άκρες σου.
Φάε την πρασινάδα σου και θα δεις τα μαλλάκια σου πιο λαμπερά από ποτέ!
Γ. Το κούρεμα και τα μάτια σου: παρά το ότι όλα τα προηγούμενα βήματα είναι πολύ αποτελεσματικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κούρεμα είναι αυτό που θα σου χαρίσει πιο άμεση απαλλαγή από την ανεπιθύμητη ψαλίδα. Ξεφορτώσου τις καταστραμμένες άκρες και βρες τη χαμένη σου λάμψη με το να είσαι πιστή στο ραντεβού σου με τον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες έτσι ώστε να μην ξαναδείς την ψαλίδα ούτε ζωγραφιστή.
Δ. Ξέχνα το πιστολάκι: άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και θα δεις ότι θα αλλάξει κατά πολύ η ποιότητα και η όψη τους. Το πιστολάκι, το ψαλίδι ή το ισιωτικό μαλλιών ακριβώς επειδή «ψήνουν» την τρίχα σου, δημιουργούν έντονα κατεστραμμένες άκρες.
Ε. Στην υγειά σου: όπως έχουμε ξαναπεί η υγεία σου επηρεάζει και τα μαλλιά σου. Αν ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, το πιο πιθανό είναι να έχεις ξηροδερμία ενώ οι κατεστραμμένες άκρες θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνιση τους. Αν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή (αν δηλαδή δεν καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά κ.λ.π.), τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά με αποτέλεσμα να έχουν την τάση να δημιουργούν ψαλίδα.

Τρικ: αν θέλεις μαλλιά χωρίς ψαλίδα αλλά δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλα τα παραπάνω, φρόντισε να ισιώσεις τα μαλλιά σου αφού η ψαλίδα δείχνει ακόμη πιο έντονη σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά!

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παπούτσια?

Τα ψηλοτάκουνα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα

Τα παπούτσια, ισχυρίζονται οι ειδικοί, πρέπει να έχουν τακούνι ύψους ως 2,5 εκατοστά, γιατί το πόδι και στους άντρες και στις γυναίκες, για να βρίσκεται στη σωστή θέση πρέπει να έχει μια ελαφριά κάμψη (γωνία 5 μοιρών περίπου).

 Όμως, η μόδα στα παπούτσια προστάζει παπούτσια ψηλοτάκουνα και στενά, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να υποφέρουν περισσότερο από κάλους, κότσια, κ.ά.

 Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παπούτσια: 

 - Να γνωρίζετε επακριβώς για ποιο λόγο τα θέλετε. Για περίπατο; Για τη δουλειά σας; Για την εξοχή;

 - Προτιμότερο είναι να τ’ αγοράζετε τις απογευματινές ώρες, τότε που τα πόδια σας είναι ήδη πρησμένα. - Τα τακούνια στα παπούτσια πρέπει να είναι σταθερά στο βάδισμα. Επίσης δεν πρέπει να φεύγουν στο περπάτημα μπρος ή πίσω.

 - Να καταλήγετε στα παπούτσια που αμέσως μόλις τα δοκιμάσατε, τα νιώθετε άνετα στα πόδια σας. Μην αγοράζετε στενά παπούτσια με το σκεπτικό ότι με τον καιρό θ’ ανοίξουν. Ακόμα και το ανοιγμένο παπούτσι επανέρχεται συνήθως στη θέση του.

 - Αποφεύγετε τα φαρδιά παπούτσια. Το σωστό παπούτσι δεν πρέπει να «παίζει» στο πόδι.

 - Τα μαλακά, δερμάτινα παπούτσια είναι τα καλύτερα, γιατί επιτρέπουν στο πόδι ν’ αναπνέει κι επειδή περιορίζουν την πιθανότητα για ερεθισμούς.

 Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα 

 Είναι κάτι που παρατηρούμε συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο. Οφείλεται στα στενά παπούτσια που παραμορφώνουν τα νύχια, με αποτέλεσμα οι άκρες τους να μπαίνουν στο δέρμα.

 Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πώς κόβετε τα νύχια σας παίζει σημαντικό ρόλο. Μην τα κόβετε σε στρογγυλή φόρμα, αλλά σε ευθεία γραμμή έτσι ώστε τα νύχια να μην έχουν περιθώρια να μπουν στο δέρμα. Τα μαλακά παπούτσια σίγουρα ανακουφίζουν.

 Ξέρετε ότι...

 - Σε κάθε μας βήμα δεχόμαστε πίεση τριπλάσια του βάρους μας, η οποία σχεδόν διπλασιάζεται όταν τρέχουμε;

 - Τα πόδια ενός 50άρη έχουν διασχίσει γύρω στα 160 με 300 χιλιάδες χιλιόμετρα;

 - Με τα χρόνια, τα πόδια φαρδαίνουν και μακραίνουν;

 - Την πλατυποδία πρέπει πάντα να την παρακολουθεί ο γιατρός;

 - Στο πόδι υπάρχουν 250 χιλιάδες ιδρωτοποιοί αδένες, που παράγουν περίπου 20-40 γραμ. ιδρώτα;

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πώς φοράμε eyeliner το πρωί και το βράδυ!

Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις eyeliner, λυπάμαι, αλλά τα νέα δεν είναι ευχάριστα για ΄σένα: γιατί φέτος το eyeliner μαζί με το berry κραγιόν είναι τα δύο must του μακιγιάζ! Και, μάλιστα, φέτος φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Eyeliner το πρωί

/

Το πρωί κατά μήκος του κινητού βλεφάρου σαν μια πολύ λεπτή γραμμή που ίσα- ίσα υπογραμμίζει την ρίζα των βλεφαρίδων. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τις φετινές πασαρέλες είναι αυτά των Proenza Schouler, Victoria Beckham και Alexander Wang.

Eyeliner το βράδυ



Το βράδυ το eyeliner φοριέται με μια διάθεση 60's, δηλαδή να παχαίνει στις εξωτερικές γωνίες και να ξεφεύγει αρκετά απο το σημείο που τελειώνει το μάτι μας. Στις χειμερινές πασαρέλες το είδαμε τέλεια φορεμένο στα μοντέλα της Anna Sui αλλά είναι και το signature μακιγιάζ πολλών stars, μεταξύ των οποίων και η Angelina Jolie!

Sit at my table!


There comes a time in your life, when you walk away from all the drama and people who create it. You surround yourself with people who make you laugh. Forget the bad, and focus on the good. Love the people who treat you right, pray for the ones who don't. Life is too short to be anything but happy. Falling down is a part of life, getting back up is living."


Quote: "Today may there be peace within. May you trust that you are exactly where you are meant to be. May you not forget the infinite possibilities that are born of faith in yourself and others. May you use the gifts that you have received and pass on the love that has been given to you. May you be content with yourself just the way you are. Let this knowledge settle into your bones, and allow your soul the freedom to sing, dance, praise and love. It is there for each and every one of us.”





Αυτό είναι το μυστικό για μυρωδάτα συρτάρια και ντουλάπες!



Ποιος δε θέλει να ανοίγει τα συρτάρια και τις ντουλάπες του και να μοσχομυρίζουν! 

Εμείς σας βρήκαμε έναν γρήγορο, αποτελεσματικό και άκρως οικονομικό τρόπο!...

Ποιος είναι αυτός; Αρωματισμένο με αιθέρια έλαια, βαμβάκι!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς , είναι να χωρίσετε το βαμβάκι σας σε κομμάτια, να «ποτίσετε » τα κομμάτια με το αγαπημένο σας έλαιο και να τα τοποθετήσετε σε διάτρητα σακουλάκια!

Καλή, μυρωδάτη, επιτυχία!

Μικρά tips!

- Eπιλέξτε κάποιο αιθέριο έλαιο που να μην είναι πολύ βαρύ στη μυρωδιά γιατί υπάρχει κίνδυνος να έχετε διαφορετικό από το επιθυμητό αποτέλεσμα!

- Για τα συρτάρια των παιδιών, προτιμήστε άρωμα πούδρας ή πράσινου μήλου!

17 κόλπα που κάνει το σώμα σας!

 
 
1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να...
 προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, ο οποίος μιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί.Το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο. Το αριστερό αυτί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.

3. Απαλλαγείτε από τον πόνο!
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με τον Taras Usichenko, συγγραφέα μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.
4. Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας
Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω, σύμφωνα με την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νÎ! �ώθουμε τη μύτη μας άδεια.

5. Διώξτε την καούρα χωρίς νερό!
Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; «Κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

6. Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας
Απλά τρίψτε πάγο στην παλάμη σας, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Μία καναδέζικη μελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο μέχρι και 50%. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

7. Εξαφανίστε τα καψίματα
Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο μάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά το σημείο που καήκατε με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη Δρ. DeStefano, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.

8. Κάντε τον κόσμο να σταματήσει να γυρνά
Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το κομμάτι του αυτιού, που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία -ο θόλος του κοχλία- εγχέει ένα υγρό, που είναι της ίδιας πυκνότητας με το αίμα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο θόλο, ο θόλος αποκτά μικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει,» εξηγεί ο Δρ. Schaffer. Όλο αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.

9. Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.

10. Σταματήστε το αίμα με το ένα δάχτυλο!
Εάν πιέσετε τη μύτη σας και σκύψετε προς τα πίσω μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία στη μύτη -εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίμα. Ένας πιο «πολιτισμένος» τρόπος είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι στα άνω ούλα σας -ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη- και να πιέσετε με δύναμη. «Οι περισσότερες αιμορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος, το χόνδρο που χωρίζει τη μύτη,» σημειώνει ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni του Ντάρμπαν, στη Νότιο Αφρική. «Ασκώντας πίεσ! η στο συγκεκριμένο σημείο, σταματάτε την αιμορραγία.»

11. Σταματήστε το καρδιοχτύπι
Θέλετε να σταματήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής, όπως υποστηρίζει ο Ben Abo, γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

12. «Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας!
Εάν φάτε κάτι παγωμένο, πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα παγώσει ο εγκέφαλος σας. Για να το αποφύγετε, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε. «Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώμα μας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος,» υποστηρίζει ο Abo. «Σε αντιστάθμιση, υπερθερμαίνεται, προκαλώντας τον πονοκέφαλο του παγωτού, όπως λέγεται χαρακτηριστικά το φαινόμενο. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.
13. Αποφύγετε τη μυωπία
Η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια, σύμφωνα με την Anne Barber, οπτομετρικό στην Ουάσιγκτον. «Συνήθως δημιουργείται από μυωπικό στρες.» Με άλλα λόγια, δημιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλ! ουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες -όπως τα μάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.

14. Ξυπνήστε τους νεκρούς!
Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώθε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.

15. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί. Στη συνέχεια, βάλτε τον να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια που είναι 1- 2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η Σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.


16. Αναπνεύστε κάτω από το νερό
Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά. Η υπεροξυγόνωση μειώνει την οξύτητα του αίματος,» όπως υποστηρίζει ο Δρ. Jonathan Armbruster, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Auburn. «Το κόλπο αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο.» Έτσι, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.

17. Διαβάστε το μυαλό!
Το δικό σας! «Εάν έχετε να εκφωνήσετε μία ομιλία την επόμενη μέρα, κάντε μία επανάληψη πριν πέσετε για ύπνο,» όπως υποστηρίζει η Candi Heimgartner, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

Τι να τρώτε πριν γυμναστείτε.

Τροφές που τονώνουν και δεν παχαίνουν Εάν γυμνάζεστε ή εάν γενικότερα έχετε μια έντονη δραστηριότητα μέσα στην καθημερινότητά σας, τότε θα πρέπει να προμηθεύετε τον οργανισμό σας με απαραίτητα σνακ.


Και φυσικά καλό θα ήταν, προτού ασκηθείτε, να φάτε κάτι. Αυτά τα σνακ θα πρέπει να σας δίνουν «καύσιμα» για την άσκηση που πρόκειται να ακολουθήσει και μάλιστα «καύσιμα» άμεσης και ταχείας κατανάλωσης.

 Να περιέχουν συστατικά όπως οι υδατάνθρακες σε απλή μορφή.

 Τέτοια τρόφιμα είναι το μέλι, η ζάχαρη, η σοκολάτα, το παστέλι, μια μπάρα δημητριακών και φυσικά τα φρούτα.

 Επίσης ένα εξαιρετικό σνακ για πριν τη φυσική σας δραστηριότητα είναι και οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

 Τέλος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, η καφεΐνη σε ποσότητα των 3 mg ανά κιλό σωματικού βάρους ενός ενήλικα, μία ώρα πριν την άσκηση συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση.

10 τρόποι για να κάνετε τους άλλους να χαμογελάνε!

Πάντα θυμόμαστε ένα άνθρωπο και μένει στη μνήμη μας όταν χαμογελάει ή ακόμα καλύτερα όταν μας κάνει και χαμογελάμε.


 
 
Είναι στοιχείο θετικότητας και αυτοπεποίθησης, ότι αυτός ο άνθρωπος ακόμα και σε δύσκολες περιόδους μπορεί και χαμογελάει.

Δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται σε όλα τα εμπόδια και μάλιστα μας δίνει δύναμη και κουράγιο.

 Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε και εσείς να γίνεται ένας τέτοιος άνθρωπος και μάλιστα να καταπολεμήσετε την θλίψη αλλά και να χαρίσετε το χαμόγελο στους γύρω σας;

 Πιο κάτω σας έχουμε τα 10 βήματα για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε αλλά και να θεραπεύσετε τον εαυτό σας από τη αρνητική ενέργεια, που σας περιβάλλει.

 Χαμογελάστε πρώτη σε οποιαδήποτε συνάντηση κάνετε.

 Κάντε το πρώτο βήμα και θα δείτε έκπληκτες την ανταπόκριση, που υπάρχει.

 Να είστε ευγενική με οποιονδήποτε συναντάτε.

Ακόμα και να έχετε παρεξηγηθεί, μπορείτε να πείτε το καλημέρα και να το εννοείτε. Τα μάτια σας να έχουν επαφή με τα μάτια του συνομιλούντα.

Έτσι θα πάρει το μήνυμα ότι είστε ειλικρινής και αμέσως θα υπάρξει οικειότητα.

 Ακούστε, ακούστε, ακούστε. Δεν λέμε να μπαίνουν από το ένα αυτί και να βγαίνουν από το άλλο.
 Αλλά την ώρα που σας μιλάει ο άλλος χρησιμοποιείστε όλες τις αισθήσεις σας για να κατανοήσετε.

 Έτσι θα δημιουργηθεί ένα «δέσιμο» και αμέσως θα δείτε τα χαμόγελα να είναι πιο μεγάλα και πιο αληθινά.

 Κάντε μικρά δώρα. Χρησιμοποιήστε μικρά και ανέξοδα πραγματάκια ακόμα και τσίχλες από το περίπτερο για να δείξετε ότι σκέφτεστε τον φίλο σας, σύντροφο σας ή αδερφό σας. Εσείς τι λέτε ότι θα συμβεί με μια τέτοια πράξη. Βοηθήστε τους κοντινούς σας ανθρώπους σε κάποια προβληματισμό που έχουν. Θα σας είναι ευγνώμονες και μάλιστα θα νιώσετε μεγάλη αξία για τον εαυτό σας.

 Να θυμάστε ονόματα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, από αυτό. Αν τον δείτε μια φορά, και θυμάστε το όνομα του την επόμενη, θα νιώσει πολύ σπουδαίος και πιστέψτε μας, θα μιλάει για εσάς.

 Μιλήστε για πιθανές αλλαγές πάνω σε κάποιον άνθρωπο, που συναντάτε. Αυτό θα δείξει ότι δεν περνάει απαρατήρητος και η συμπεριφορά του θα γίνει πιο ένθερμη.

 Χρησιμοποιήστε την γλώσσα του σώματος για να μεταφέρετε την εγκαρδιότητα σας και την θερμή σας χειραψία.

 Τέλος, παραμείνετε όσο γίνεται κοινωνικοί και προσπαθήστε να μαθαίνετε τα πάντα για τους γύρω σας. αφήστε στην άκρη του «Εγώ» και ρωτήστε για τη ζωή του.

Το ενδιαφέρον, που θα δείξετε θα γυρίσει σε εσάς και μάλιστα με πολύ θετικό τρόπο.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τι μας στενοχωρεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους υπάρχουν πολλές επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα, οι οποίες μπορεί να μην επηρεάζουν άμεσα την υγεία μας... ωστόσο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε επιδρούν στην ψυχολογία μας και μας κάνουν δυστυχισμένους.


Ποια είναι όμως τα οκτώ λάθη που κάνουμε, που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι;

 - Το να αποφεύγουμε τις σχέσεις και τη στενή συναναστροφή με άλλα άτομα

 - Να καθόμαστε στο σπίτι, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε έστω και για περπάτημα

 - Να μη συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες, επειδή πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε

 - Να αγνοούμε τις ικανότητές μας και να μην εκφραζόμαστε

 - Να σπαταλάμε τη ζωή μας μόνο ξοδεύοντας χωρίς να συμβάλουμε σε κάτι

 - Να εργαζόμαστε σε μία δουλειά που δεν μας αρέσει

 - Να τρώμε μόνοι μας 

- Να πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε την προσοχή και την αγάπη των άλλων Εσείς πόσα από αυτά τα λάθη κάνετε καθημερινά;

Πώς να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο φωτεινά;

4ad26ae9196d25b5b29a95c172470b61_XL
Υπάρχουν τέσσερα πολύ απλά βήματα να κάνεις για να αποκτήσεις πιο μεγάλα και πιο φωτεινά μάτια και μας τα λέει και τα τέσσερα ο Αυστραλός makeup artist Napoleon Perdis.

1. Ξεκίνα με τη μάσκαρα. Δημιουργεί άμεση αντίθεση και σε καθοδηγεί για το υπόλοιπο μακιγιάζ.

2. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι για να γεμίσεις τα φρύδια σου ξεκινώντας από τις εξωτερικές γωνίες. Αυτή είναι η περιοχή που χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

3. Με ένα μπεζ μολύβι κάνε μία γραμμή στο κάτω σου βλέφαρο και με ένα μπλε μολύβι μία γραμμή στο πάνω βλέφαρο. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το λευκό των ματιών σου να φαίνεται πιο λευκό και επομένως πιο φωτεινό.

4. Επέλεξε μία γυαλιστερή ουδέτερη σκιά και άπλωσέ την στο κέντρο του βλεφάρου σου.


Γίνε η αγάπη της ζωής του.

Γιατί κάποιες γυναίκες έχουν όποιον άντρα θέλουν; Γιατί υπάρχουν γυναίκες που οι άντρες τις κοιτάζουν στα μάτια;... Μήπως η πολλή απελευθέρωση έβλαψε την αγάπη; Έτσι φαίνεται.




Καλή η ισότητα, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν…
Οι ρόλοι είναι ρόλοι και η αγάπη χρειάζεται να ξέρει ο καθένας τα όπλα του για να κερδίσει.

Θέλεις να μάθεις πώς θα γίνεις η γυναίκα της ζωής του; Άκου μας και δεν θα χάσεις!

 Τους αρέσουν οι ανεξάρτητες γυναίκες αλλά... Φυσικά και δεν θέλουν να έχουν δίπλα τους ένα άβουλο πλάσμα, χωρίς προσωπικότητα και άποψη, αλλά σιχαίνονται τις επιθετικές γυναίκες που βρίζουν σαν άντρες, και οι οποίες έχουνε γηπεδική συμπεριφορά .

Μην εκλαμβάνεις το επιθετικό κομμάτι του εαυτού σου, σαν ένδειξη αυτοπεποίθησης, γιατί σχεδόν όλοι οι άντρες συμφωνούν, ότι η επιθετικότητα είναι από τα πιο απωθητικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μία γυναίκα. Όταν φέρεσαι όπως ένας άντρας, τότε και εκείνος θα σε αντιμετωπίσει όπως αντιμετωπίζει τους κολλητούς του. Και εσύ δεν θέλεις τη φιλία του, αλλά εκείνον! Εκείνον, για να συνυπάρξετε σαν ζευγάρι αγαπημένο...

 Μίλα του γλυκά
 Οι άντρες λατρεύουν τις γυναίκες που είναι γλυκομίλητες και που έχουν γλυκές και ήπιες φωνές. Δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα με το να υποδυθείς την υπερβολικά δυναμική γυναίκα που ωρύεται με το πραγματικό, και που προσπαθεί να επιβληθεί με φωνές, τσιρίδες και υστερίες. Όποιο και αν είναι το παράπονό σου, έκφρασε το απλά και ήπια. Είναι σίγουρο ότι το επιχείρημά σου θα γίνει περισσότερο κατανοητό χωρίς να θίξεις τον ανδρισμό του.

 Ζήτα του βοήθεια
 Νομίζεις ότι οι άντρες θα εκτιμήσουν αν ξέρεις να αλλάζεις όλες τις λάμπες, αν γνωρίζεις πως να ελέγχεις τα λάδια στο αυτοκίνητο και αν έχεις μάθει να συναρμολογείς έπιπλα; Μπορεί να μένεις μόνη σου από μικρή, μπορεί να έχεις μάθει να αυτοσυντηρείσαι και να αυτοεξυπηρετείσαι αλλά μην είσαι ακατάδεχτη και συγκεντρωτική. Οι άντρες σκλαβώνονται στην ιδέα ότι μπορούν να σε βοηθήσουν, σε κάτι που δεν μπορείς να κάνεις εσύ. Αισθάνονται ότι ενισχύεται η αντρική τους φύση, και έτσι ξεδιπλώνεται η προστατευτική τους φύση . Μην αντιστρέφεις τους ρόλους των φύλων, υποδυόμενη την superwoman. Είναι ωραίο να αφήνεσαι, όχι μόνο στα χάδια του, αλλά και σε όλα αυτά τα “μικρά-μεγάλα” που θα κάνει για σένα με μεγάλη χαρά, όπως εξηγεί και ο Bob Grant, L.P.C., συγγραφέας του βιβλίου “The woman men adore... and never want to leave”.

 Μη φέρεσαι ακραία 
Μπορεί να θέλεις να τηλεφωνείς στον αγαπημένό σου κάθε 5 λεπτά, 40 φορές την ημέρα, αλλά να είσαι σίγουρη ότι μία τέτοια συμπεριφορά θα τον τρελάνει και θα τον απομακρύνει από εσένα. Πρέπει να έχεις πλήρη συνείδηση των κινήσεων σου, και του πως ο ίδιος θα μεταφράσει τη συμπεριφορά σου. Θηλυκότητα όπως Θηλυκό, παλαιάς κοπής! Μην μπερδεύεις τη θηλυκότητα με την ακραία και έξαλλη συμπεριφορά. Οι άντρες θέλουν η γυναίκα που στέκεται δίπλα τους, να είναι θηλυκή χωρίς να είναι επιτηδευμένη και υπερβολική. Μην ξεχνάς να φοράς το άρωμα που τον σαγηνεύει, και να περιποιείσαι τον εαυτό σου. Προσπάθησε να θυμάσαι ποιο είναι το αγαπημένο του φόρεμα, ποια είναι τα αγαπημένα του τακούνια, πως του αρέσει να φτιάχνεις τα μαλλιά σου, και ποιο είναι το αγαπημένό του μακιγιάζ . Δεν υπάρχει λόγος να φτιάχνεις τα μαλλιά σου μόνο έτσι, ή να φοράς μόνο τα αγαπημένα του ρούχα, αλλά είναι ωραίο να δείχνεις ότι εκτιμάς τα κοπλιμέντά του, και πως ικανοποιείς τις επιθυμίες του, αφού αυτό που τελικά θέλεις είναι να αρέσεις στον εαυτό σου και στον ίδιο.

 Έχεις αυτοπεποίθηση; 
Οι πιο πολλές γυναίκες νομίζουν ότι όλοι οι άντρες θέλουν τη γυναίκα να είναι αδύνατη, με ωραίο στήθος, μακριά μεταξένια μαλλιά, και αψεγάδιαστο πρόσωπο. Και όμως, ενώ οι περισσότεροι άντρες, όταν αντικρίσουν μία τέτοια γυναίκα θα ομολογήσουν ότι τη θεωρούν όμορφη, αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο με τέτοιες γυναίκες θέλουν να σχετιστούν ερωτικά. Οι άντρες αυτό που θέλουν και λατρεύουν, είναι τις γυναίκες με Αυτοπεποίθηση. Μην μπερδεύεις όμως την αυτοπεποίθηση με την υπεροψία, γιατί είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση ξέρει ποια είναι, και δεν προσπαθεί να αλιεύσει όλη την ώρα κοπλιμέντα για να νιώσει καλά με τον εαυτό της.

 Σίγουρα έχεις γνωρίσει την γυναίκα που φοράει Νο τζιν 26 και παραπονιέται για το βάρος της. Αυτή η γυναίκα όσο υπέροχη και αν δείχνει είναι τρομακτικά ανασφαλής και θα εκφράζει πάντα παράλογες ανασφάλειες και συμπλέγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξωφρενικές και παράλογες ανασφάλειες είναι τρομερά απωθητικές για έναν άντρα. Να μην ξεχνάς πως ο άντρας που σε θέλει πραγματικά, θα σε θαυμάσει όταν φοράς το υπέροχό σου καινούριο φόρεμα, αλλά θα σε θαυμάσει το ίδιο και το πρωί, με το που ξυπνήσεις, όταν είσαι με τις πιτζάμες σου και τα μαλλιά σου ανακατεμένα. Λατρεύουν τις γυναίκες που δεν είναι συμπλεγματικές και που δεν τρέχουν με το που ξυπνήσουν να βάλουν concealer για να κρύψουν ένα σπυράκι. Ξετρελαίνονται όταν είσαι ο εαυτός σου, γλυκιά και χαριτωμένη με τις μικρές και μεγάλες ατέλειές σου. Ατέλειες με τις οποίες αυτοσαρκάζεσαι και εσύ...

 Θα σε αγαπήσει ακόμα περισσότερο όταν θα διαπιστώσει ότι έχεις και τη δική σου ζωή και τα δικά σου ενδιαφέροντα. Και πως το θέμα δεν είναι ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν. Θα καταλάβει αυτό που πραγματικά πρέπει να καταλάβει: Ότι μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτόν, αλλά δεν θέλεις, γιατί πολύ απλά είσαι πολύ καλύτερα όταν είσαι μαζί του...

Κοιμήθηκες χωρίς να ξεβαφτείς; Μάθε πως θα σώσεις την κατάσταση το επόμενο πρωί!

12f845bbe6b9eb4ff63ebe304f87b69c_XL
Ενυδάτωσε και επανάφερε την επιδερμίδα σου μετά από ένα τόσο τραγικό λάθος!
Έχουμε πει άπειρες φορές ότι το μεγαλύτερο κακό για την επιδερμίδα του προσώπου μας είναι το να μην κάνουμε σωστό ντεμακιγιάζ ή –ακόμα χειρότερα- να μην ξεβαφόμαστε καθόλου.

Υπάρχουν όμως και εκείνα τα βράδια που γυρνάς τόσο κουρασμένη που δεν προλαβαίνεις να βγάλεις τα ρούχα σου πριν σε πάρει ο ύπνος, πόσο μάλλον το μακιγιάζ σου… Το επόμενο πρωί βεβαίως μοιάζει εφιαλτικό, αφού το πρόσωπό σου δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο!

Επανάφερε τη λάμψη στην επιδερμίδα σου με μια απλή και σούπερ αποτελεσματική μάσκα με βρώμη:

Τι θα χρειαστείς:
1 κ.σ βρώμη
1 κ.σ γιαούρτι πλήρες
1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση:
-Βάλε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά και ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα.
-Εφάρμοσέ το σε όλο σου το πρόσωπο (αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών) και άφησε τη μάσκα να δράσει για περίπου 10 λεπτά.
-Ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό και χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα προσώπου για σούπερ αποτελέσματα.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Άλλαξες χρώμα μαλλιών; Δες τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στο μακιγιάζ σου!

ABA8728D766E394CFAACE1619C9C68C3
Έβαψες τα μαλλιά σου και συνειδητοποίησες ότι τα παλιά καλλυντικά σου δεν ταιριάζουν με το νέο σου λουκ; Έχει συμβεί σε όλες μας, αφού κάθε απόχρωση μαλλιών θέλει και διαφορετικό μακιγιάζ για να αναδειχτούν και να τονιστούν τα χαρακτηριστικά σου.
blonde Άλλαξες χρώμα μαλλιών; Δες τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στο μακιγιάζ σου!
Ξανθιά:
Τα ξανθά μαλλιά μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο «ζεστό»  και λαμπερό. Το φυσικό μακιγιάζ, οι γήινες και bronze αποχρώσεις αναδεικνύουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα χαρακτηριστικά σου.
Χρώματα που σου ταιριάζουν: Σκιές σε φυσικές αποχρώσεις, ροζ παλ, ροδακινί, σαμπανιζέ, μπρονζέ.
Μάτια: Τοποθέτησε στο κινητό βλέφαρο μια σκιά σε bronze ή χρυσή απόχρωση και ολοκλήρωσε το μακιγιάζ των ματιών σου χρησιμοποιώντας ένα καφέ μολύβι . Κάνε προσεκτικά μια γραμμή πάνω από τα βλέφαρα σου και έπειτα πρόσθεσε αρκετές στρώσεις μάσκαρα.
Ρουζ: Το ηλιοκαμένο λουκ σου ταιριάζει απόλυτα! Υιοθέτησέ το όλο το χρόνο επενδύοντας σε ελαφρύ ροζ ρουζ ή την κλασσική μπρονζέ πούδρα.
Χείλη: Ένα λιπ γκλος σε natural αποχρώσεις είναι ό,τι χρειάζεσαι.
Βραδινό λουκ: Για μια πιο επίσημη εμφάνιση, τόνισε τα μάτια σου με ένα εντυπωσιακό smoky μακιγιάζ. Αν έχεις γαλάζια μάτια πόνταρε σε γκρι μεταλλιζέ σκιές. Αν πάλι έχεις καφέ ή πράσινα μάτια τόνισε τα χρησιμοποιώντας σκιές σε πιο γήινες αποχρώσεις.
red Άλλαξες χρώμα μαλλιών; Δες τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στο μακιγιάζ σου!
Κοκκινομάλλα:
Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι απόλυτη τάση! Σίγουρα όμως έχεις δυσκολευτεί να βρεις το κατάλληλο μακιγιάζ που θα καταφέρει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου χωρίς να χρειαστεί να υπερβάλεις.
Χρώματα που σου ταιριάζουν: Είσαι από τις λίγες τυχερές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκιές σε έντονες αποχρώσεις. Το μοβ, το κόκκινο, το πράσινο επάνω σου δεν μοιάζουν εκκεντρικά, απλά φωτίζουν το πρόσωπο σου. Βέβαια και οι πιο φυσικές αποχρώσεις , όπως το καφέ και  το ροζ πάλ, σου ταιριάζουν τέλεια.
Μάτια: Λόγω του έντονου χρώματος των μαλλιών σου, χρειάζεσαι ένα επίσης εκκεντρικό μακιγιάζ στα μάτια σου για να μπορέσεις να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου. Τοποθέτησε στο κινητό βλέφαρο μικρή ποσότητα μιας σκούρας πράσινης σκιάς και ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου με ένα σκούρο καφέ μολύβι ματιών.
Ρουζ: Εδώ δεν χρειάζεται να υπερβάλεις. Επένδυσε σε ένα δροσερό ροζ παλ ρουζ.
Χείλη: Φυσικές αποχρώσεις μόνο! Το μέγιστο που μπορείς να κάνεις είναι να πειραματιστείς με αποχρώσεις του ροζ και του καφέ.
Βραδινό λουκ: Τόλμησε να κάνεις ένα διαφορετικό smoky μακιγιάζ συνδυάζοντας σκιές στις αποχρώσεις του μοβ και του πράσινου. Ένα κερασί λιπ γκλος θα αποθεώσει τη συνολική σου εμφάνιση.
brown Άλλαξες χρώμα μαλλιών; Δες τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στο μακιγιάζ σου!
Καστανή:
Τα καστανά μαλλιά δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Τα φωτεινά κραγιόν μπορούν με τον πιο απλό τρόπο να τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Χρώματα που σου ταιριάζουν: Τα ζεστά και ζωντανά χρώματα όπως το καφέ-κόκκινο, και οι μεταλλιζέ σκιές είναι κατάλληλα για εσένα.
Μάτια: Επένδυσε σε χρυσές, μεταλλιζέ ή και μπρονζέ σκιές. Κάνε τα μάτια σου να φαίνονται πιο μεγάλα και εντυπωσιακά βάζοντας πολλές στρώσεις μάσκαρα στα βλέφαρά σου.
Ρουζ: Οι αποχρώσεις του χρυσού και του μπρονζέ θα δώσουν extra λάμψη στο πρόσωπό σου.
Χείλη: Αν είσαι καστανή σίγουρα θα πρέπει να έχεις ένα κόκκινο κραγιόν. Μπορείς να «παίξεις» με όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, για καθημερινές αλλά και πιο επίσημες εμφανίσεις.
Βραδινό λουκ: Τα ματ κραγιόν σου ταιριάζουν τέλεια. Μη φοβάσαι τις εκκεντρικές αποχρώσεις, αρκεί να δώσεις βάση μόνο στα χείλη σου.
black Άλλαξες χρώμα μαλλιών; Δες τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στο μακιγιάζ σου!
Μαυρομάλλα:
Οι αισθησιακές μαυρομάλλες πρέπει να είναι λίγο πιο… φειδωλές με το μακιγιάζ τους, αφού το έντονο σκούρο χρώμα των μαλλιών τους είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Αν είσαι μια από αυτές ακολούθησε τον κανόνα και τόνισε μόνο τα μάτια ή μόνο τα χείλη σου.
Χρώματα που σου ταιριάζουν: Smoky σκιές, γκρι μεταλλιζέ, φωτεινό ροζ, κόκκινο.
Μάτια: Αν θέλεις να τονίσεις τα μάτια σου, μην το σκέφτεσαι ιδιαίτερα: υιοθέτησε το smoky μακιγιάζ. Σκουρόχρωμες σκιές στις αποχρώσεις του μαύρου ανθρακί ταιριάζουν τέλεια με τη φωτεινή επιδερμίδα και τα μαύρα μαλλιά σου. Αν πάλι θελήσεις να τονίσεις τα χείλη σου, «παίξε» με σκιές σε nude αποχρώσεις και τόνισε πολύ τα βλέφαρά σου.
Ρουζ: Ένα ροζ παλ ρουζ είναι το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου.
Χείλη: Προφανώς και το έντονο κόκκινο κραγιόν είναι must have προϊόν για μια μαυρομάλλα. Μην φοβηθείς και τις έντονες ροζ αποχρώσεις.
Βραδινό λουκ: Με δυο λέξεις: Έντονα χείλη! Τόνισε μόνο τα χείλη σου, χρησιμοποιώντας κραγιόν σε διάφορα χρώματα όπως, φούξια, μοβ και κατακόκκινο.

10 στυλιστικά tips για μοδάτες μαμάδες – και όχι μόνο!

sjp.limghandler
Συμβουλές μόδας για εμφανίσεις που θα αναδεικνύουν τόσο τον εσωτερικό σας κόσμο, όσο και τα εξωτερικά σας χαρίσματα. Γιατί τα πάντα πάνω μας δηλώνουν όλα εκείνα που έχουμε μέσα μας!Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με την εξής ερώτηση: «Τι θα φορέσω σήμερα;». Η αλήθεια είναι ότι κάθε γυναίκα θέλει να δείχνει όμορφη και να επιλέγει ρούχα που αναδεικνύουν τησιλουέτα της και ταιριάζουν στις αναλογίες και το χαρακτήρα της. Και, βέβαια, όλοι -ειδήμονες και μη- έχουν άποψη για τις ενδυματολογικές επιλογές των άλλων, και το κακό είναι ότι δεν διστάζουν να τις εκφράζουν αυθαίρετα. Εσείς, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάψετε να τις ακούτε και να ακολουθείτε το γούστο σας. Γιατί μόδα δεν είναι να υιοθετείς ό,τι παρουσιάζεται στα ντεφιλέ και τα περιοδικά. Αντίθετα, μόδα είναι να έχει ο καθένας το δικό του προσωπικό στυλ και να προσαρμόζει τις εκάστοτε τάσεις σε αυτό, ανάλογα με το τι του αρέσει και τι όχι. Ας δούμε, λοιπόν, 10 πράγματα που θα μας βοηθήσουν να έχουμε την εικόνα που θέλουμε, αλλά κυρίως να είμαστε ο εαυτός μας, και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του!
  1. Μη διστάζετε να… σπάσετε τους «κανόνες της μόδας». Να θυμάστε πάντα ότι η δημιουργικότητα έρχεται όταν ξεπεραστούν τα κατεστημένα!
  2. Φορέστε ρίγες. Φορέστε τις είτε οριζόντια είτε κάθετα. Κι αν δεν σας αρέσουν στα ρούχα, υπάρχουν και τα παπούτσια, οι τσάντες, τα  φουλάρια, τα βραχιόλια. Επιλέξτε τις σε οποιοδήποτε αγαπημένο σας αξεσουάρ!
  3. Μην αφήνετε το φόβο σας να επισκιάσει την εμφάνισή σας. Να θυμάστε ότι η μόδα είναι κάτι διασκεδαστικό και ευχάριστο. Διαφορετικά, δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης! Ντυθείτε, χωρίς φόβο και πάθος.
  4. Μη φοβάστε τα έντονα χρώματα και σχέδια. Τολμήστε τα! Είναι χαρούμενα και θα σας τονώσουν τη διάθεση.
  5. Μην επιτρέπετε στο νούμερο που αναγράφεται στο ταμπελάκι του ρούχου να σας «ξεγελάσει». Αν κάτι πιστεύετε ότι σας κάνει, δοκιμάστε το. Χάρη στη ματαιότητα της παγκόσμιας βιομηχανίας, τα νούμερα πλέον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  6. Ρισκάρετε τα mix prints. Συνδυάστε ένα πουά τοπ ή μια ριγέ μπλούζα, με μια φλοράλ φούστα. Τα πάντα επιτρέπονται στη μόδα, και θα το διαπιστώσετε μόνο αν το κάνετε πράξη.
  7. Μη διστάζετε να αφήσετε γυμνά κάποια σημεία του σώματός σας. Δοκιμάστε να φορέσετε μια μπλούζα με ανοιχτούς ώμους, ένα ημιδιαφανές πουκάμισο ή ένα μάξι φόρεμα με μεγάλο σκίσιμο. Είναι τόσο σέξι όσο χρειάζεται!
  8. Βάλτε το λευκό στην ντουλάπα σας – και, κατ’ επέκταση, πάνω σας! Φορέστε το σε κάθε του πιθανή μορφή. Μην το φοβάστε ποτέ αυτό το χρώμα. Είναι τόσο «φωτεινό» για να το απορρίψετε!
  9. Μην ασκείτε κριτική στα ρούχα των υπόλοιπων γυναικών.Είναι ό,τι πιο «ανασφαλές» μπορείτε να κάνετε. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και προσπαθήστε να σέβεστε τις επιλογές των άλλων. Το πώς αισθάνεται ο καθένας με την εμφάνισή του είναι προσωπική του υπόθεση. Άλλωστε, καλό είναι να μην κάνετε όσα δεν θέλετε να σας κάνουν.
  10. Να φοράτε οτιδήποτε σας αρέσει. Είστε μια fasionista και πρέπει να το πιστέψετε. Γιατί η πραγματική μόδα ανήκει σε εκείνους που δεν φοβούνται να «εκφραστούν» μέσα από αυτήν!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δώσε διάρκεια στο μακιγιάζ σου!

MAKEUP
Ακολουθήστε την τεχνική του layering.
Η τεχνική του layering είναι πολύ δημοφιλής στους celebrity. Είναι εύκολη αν μάθετε τα βήματα και μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη διάρκεια στο μακιγιάζ σας. Ενδείκνυται περισσότερο για ένα βραδινό μακιγιάζ, λόγω των πολλών στρωμάτων που απλώνονται από διαφορετικά προϊόντα. Έτσι, αν κατά τη διάρκεια της εξόδου σας όταν φύγει λίγο το κανονικό σας ρουζ, θα βγει στην επιφάνεια το κρεμώδες ρουζ που απλώσατε νωρίτερα και έτσι δεν θα φαίνεστε χλωμές ή αμακιγιάριστες.
Δείτε πως γίνεται:
  1. Πρώτα από όλα όπως όλες οι τεχνικές μακιγιάζ χρειάζεται ένα primer. Πρέπει να δημιουργήσετε μια σωστή βάση για τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.
  2. Ακολουθήστε με φωτοσκιάσεις, αν σας αρέσει αυτή η τεχνική μπορείτε άνετα να το κάνετε, όμως προσοχή μην απλώνετε υπερβολικές ποσότητες από το κάθε προϊόν. Ένα απαλό φιλμ είναι αρκετό.
  3. Αν δεν κάνετε φωτοσκιάσεις, αμέσως μετά το primer απλώστε τη βάση μακιγιάζ σε οποιαδήποτε μορφή.
  4. Πριν αρχίσετε με το μακιγιάζ των ματιών απλώστε ένα primer ματιών ή concealer για το άνω βλέφαρο. Ακολουθήστε με μια απλή σκιά βάση και συνεχίστε με το κανονικό μακιγιάζ ματιών.
  5. Πριν από το κανονικό σας ρουζ απλώστε ένα ρουζ σε παρόμοιο χρώμα όμως σε κρεμώδη υφή, που κάθεται καλύτερα στο δέρμα και έχει περισσότερη διάρκεια. Περάστε από πάνω το κανονικό σας ρουζ compact ή σε σκόνη.
  6. Πριν συνεχίσετε στα χείλη, απλώστε σε όλο το πρόσωπο μια διάφανη πούδρα για να σταθεροποιήσετε όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που έχετε απλώσει.
  7. Πριν από το κραγιόν απλώστε ένα προϊόν που λέγεται lip stain, συνήθως είναι σε βαζάκι και έχει πολύ πλούσια υφή και σταθερό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά απλώστε ένα κραγιόν μεγάλης διάρκειας σε χρώμα nude ή παρόμοιο με το βασικό σας κραγιόν. Συνεχίστε με το περίγραμμα των χειλιών, λίγη διάφανη πούδρα προσώπου και τέλος το βασικό σας κραγιόν.
Extra tip:
Η τεχνική του layering θέλει ένα κρεμώδες προϊόν σαν βάση και από πάνω το προϊόν σε μορφή πούδρας ή compact, ώστε να «δένουν» μεταξύ τους οι υφές και να διατηρείται για περισσότερες ώρες το μακιγιάζ.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

11 λόγοι για να πίνουμε καφέ… κάθε μέρα!

perierga.gr - 11 λόγοι για να πίνουμε καφέ κάθε μέρα; Ο καφές, σύμφωνα με τη «Ηuffington Ρost», μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.

perierga.gr - 11 λόγοι για να πίνουμε καφέ κάθε μέρα;
Αντιοξειδωτική δράση
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης… τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.
Αγχολυτική μυρωδιά
Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους αρουραίων, που ήταν στρεσαρισμένοι λόγω έλλειψης ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν εκτεθεί στο άρωμα του καφέ, βίωσαν αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος. Σημειώνεται δε ότι, η μελέτη αυτή δεν αφορούσε στο στρες καθεαυτό αλλά σε εκείνη τη μορφή που προέρχεται από την έλλειψη ύπνου. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχετε δίπλα από το μαξιλάρι σας καβουρδισμένους κόκκους καφέ για τις άυπνες νύχτες, αλλά σε ακραίες καταστάσεις δεν θα πείραζε να τους μυρίσετε.
Καφές Vs νόσος του Πάρκινσον
perierga.gr - 11 λόγοι για να πίνουμε καφέ κάθε μέρα;
Η ScienceDaily ανέφερε το 2012, ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Ο συγγραφέας της μελέτης, Ronald Postuma, MD, δήλωσε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καφεΐνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά αυτό είναι μία από τις πρώτες μελέτες σε ανθρώπους που έχουν γίνει, προκειμένου να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα κίνησης για τους ανθρώπους, που ήδη έχουν την ασθένεια».
Ο καφές βοηθά το συκώτι (ειδικά αν πίνετε αλκοόλ)
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006 και περιελάμβανε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών, έδειξε ότι όσοι πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνο. Ο Arthur L. Klatsky, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε στον Guardian, ότι η κατανάλωση καφέ φαίνεται να έχει κάποια προστατευτικά οφέλη από την αλκοολική κίρρωση και όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει ένα άτομο, τόσο μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτεί ή να πεθάνει από αλκοολική κίρρωση. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών αποφάνθηκε, ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ ή τσάι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη της εξέλιξης τέτοιων παθήσεων.
Ο καφές φέρνει ευτυχία
Μια μελέτη που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν περίπου 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν είχαν αγγίξει ποτέ καφέ στη ζωή τους. Και προφανώς, αυτό δεν έχει να κάνει με την καφεΐνη, καθώς και τα αναψυκτικά τύπου κόλα έχουν καφεΐνη αλλά δεν παρουσιάζουν τέτοιες …αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Ο συγγραφέας της μελέτης, Honglei Chen, MD, PhD, δήλωσε στο Prevention.com ότι εικάζει πως ο καφές έχει αυτή τη δράση λόγω των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών του στοιχείων.
Μειωμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας
perierga.gr - 11 λόγοι για να πίνουμε καφέ κάθε μέρα;
Μια μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεταξύ δύο και τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους άνδρες και τις γυναίκες κατά περίπου 50%. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό, βοηθώντας στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη.
Αντικαρκινική δράση…αποκλειστικά για γυναίκες
Τα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ είναι ιδιαίτερα καλά ειδικά μετά από έρευνα που διεξήγαγαν το Brigham and Women’s Hospital και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Έπειτα από μελέτη 112.897 ανδρών και γυναικών άνω των 20 ετών διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από εκείνες που δεν το κάνουν.
Για καλύτερη άθληση
perierga.gr - 11 λόγοι για να πίνουμε καφέ κάθε μέρα;
Οι New York Times ανέφεραν ότι σύμφωνα με επιστήμονες, ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση, μπορεί να δώσει ώθηση στην αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το ποδήλατο. Η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, που επιτρέπει στους μυς των αθλητών να απορροφήσουν και να κάψουν τα λίπη για ενέργεια. Κατά συνέπεια εξοικονομούν μικρά αποθέματα υδατανθράκων για αργότερα, στην άσκησή τους.
Κατά του διαβήτη τύπου 2
Ο καφές μειώνει επίσης τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη από την American Chemical Society. Ερευνητές της μελέτης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%, ενώ με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 7%.
Κατά του Αλτσχάιμερ
perierga.gr - 11 λόγοι για να πίνουμε καφέ κάθε μέρα;
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που είχαν υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα, εκδήλωσαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερη καφεΐνη στο αίμα τους. Ο dr. Chuanhai Cao, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και συν-συγγραφέας της μελέτης, επεσήμανε ότι η έρευνα δεν ισχυρίζεται ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ θα προστατεύσει πλήρως τους ανθρώπους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ ή έστω να καθυστερήσει την εμφάνισή της.
Μυαλό… ξυράφι
Έρευνες αναφέρουν ότι ο καφές εκτός των άλλων, επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν, ότι όταν κάποιος έχει έλλειψη ύπνου και πιεί καφέ, λίγο πολύ όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του «ξυπνούν»: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνη.

Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!

67d975eb142f40375e11676f15f0ae4c_XL
Άλλη μια τάση που που κάθε fashionista πρέπει να ενστερνιστεί!
Η pencil φούστα σε όλα τα μήκη αποτέλεσε αγαπημένο κομμάτι για τις συλλογές λατρεμένων  ξένων αλλά και ελλήνων σχεδιαστων,όπως οι Reed Krakoff,Christian Dior,Burberry αλλά και Mi-ro designers,Nότης Παναγιώτου και πολλοί άλλοι αντίστοιχα.
Φέτος όμως δεν «παίζουμε» μόνο με το μήκος αλλά και με τα πλούσια και πολλά υποσχόμενα  patterns  που στοχεύουν να κάνουν κάθε εμφάνισή μας ξεχωριστή.Πάμε να τα δούμε ανα κατηγορία και η επιλογή, δική σας:

-Denim pencil skirts:
Το απόλυτο trend  για όσες λατρεύουν τις casual αλλά και τις κομψές ταυτόχρονα εμφανίσεις.
PicMonkey%20Collage1 Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!
TIP:  μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα fun t-shirt για πιο funky αποτέλεσμα,με jean πουκάμισο για total denim look –που πιστεψέ με θα σε ανταμείψει- ή με ένα λευκό πουκάμισο ή τοπ για μια πιο καθημερινή και λιτή εμφάνιση.
-Polka dot pencil skirts:
Πουά: ακόμα μια τάση που ήρθε για να μείνει.Σε οποιονδήποτε χρωματικό συνδυασμό,το αποτέλεσμα δείχνει πιο vintage,πιο retro και σε κάνει να μοιάζεις αυτόματα με σταρ του παλιού κινηματογράφου-δεκαετίας 50 με 60.
PicMonkey%20Collage3 Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!
TIP:μπορείς να τις συνδυάσεις με μονόχρωμο τοπάκι ή πουκάμισο και nude γόβες,με ένα πουλόβερ κατά προτίμηση παστέλ ,ανάλογα  με την απόχρωση της φούστας που έχεις επιλέξει και για τις πιο τολμηρές με μια μπλούζα διαφορετικού pattern (π.χ ριγέ) για να πετύχεις μια stylish mix & match εμφάνιση.
-Floral:
Κι όμως τα floral δεν τα αποχωριζόμαστε φέτος με το πέρασμα του καλοκαιριού.Εμπλουτίζουν τη ντουλάπα μας και δίνουν ανοιξιάτικη διάθεση στην καρνταρόμπα μας προκειμένου να σπάσουν εκείνη τη μουντή του χειμώνα.

PicMonkey%20Collage2 Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!
TIP: συνδύασε μια τέτοια φούστα με τοπάκι κατά προτίμηση ίδιας ή κοντινής απόχρωσης με κάποια από εκείνες που έχει η φούστα.Διαφορετικά ένα μονόχρωμο crop top σε συνδυασμό με ένα διακριτικό κολιέ θα σου δώσουν ένα εξίσου όμορφο αποτέλεσμα.
-Leather:
Άλλη μια δυνατή τάση για φέτος, το δέρμα.Και όπως βλέπουμε οι σχεδιαστές ξεφεύγουν από το μαύρο και δίνουν χρώμα στο δέρμα,ώστε να πετύχουν πιο ασυνήθιστες επιλογές.

PicMonkey%20Collage4 Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!
TIP:Αρχικά μην το φοβάσαι καθόλου.Δεν είναι δύσκολο να το συνδυάσεις .Πουκάμισα,πουλόβερ,crop tops,σακάκια,γιλέκα,γούνα(πάντα οικολογική ε!),δέρμα (πάνω στο δέρμα),denim,παστέλ ή έντονες αποχρώσεις  όλα μπορούν να φορεθούν ανάλογα με την εμφάνιση που θες να πετύχεις.Ροκ ή chic;Street style ή glamorous style;Στο χέρι σου είναι!
-Animal prints:
Αγαπημένα!Και εδώ ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα,καθώς νέα prints έρχονται να προστεθούν στην καρνταρόμπα μας.Πέρα από το κλασσικό leopard ,λοιπόν, πολύ δυναμική τάση για φέτος  zebra & snakeskin.

PicMonkey%20Collage5 Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!
TIP:προσπάθησε να μη γίνεις πολύ υπερβολική με τα animal prints διότι θα πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα,δηλαδή βαβούρα.Συνδύασέ τα με μονόχρωμα tops,πλεκτά,πουκάμισα ή t-shirts σε nude ή και σε έντονες αποχρώσεις αλλά μέχρι εκεί!Θυμήσου ότι το animal print είναι αυτό που θέλεις να ξεχωρίσει στην εμφάνισή σου και προσπάθησε να πετύχεις ακριβώς αυτό και όχι να χαθεί το animal print μέσα σε άλλα prints,για παράδειγμα.

-Last but not least!
Για τις πιο τολμηρές.Τί δε θα μπορούσε να λείπει;Μα φυσικά η δαντέλα η οποία προσθέτει πιο θηλυκό και sexy ύφος στην εμφάνισή σου.

PicMonkey%20Collage6 Pencil φούστες: Πώς να τις φορέσεις για εμφανίσεις που «κλέβουν» την παράσταση!
Ακόμα,μια pencil φούστα σε μεταλιζέ τόνους δημιουργεί αυτόματα μια ιδιαίτερη και πιο glam εμφάνιση.Τέλος,μια pencil μισή ματ και μισή rubber effect φούστα  ,δημιουργεί  ένα πιο «ψαγμένο» look.

Ό,τι και αν αποφασίσεις από τα παραπάνω ,προσπάθησε να ξεχωρίσεις με το δικό σου,προσωπικό style. 

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πείτε «όχι» σε 15 πράγματα για να είστε ευτυχισμένοι.

Μια λίστα που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη Βασιζόμαστε στη ζωή μας σε τόσα πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε, καταλήγουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη από ό,τι είναι.


Παρακάτω διαβάστε μια λίστα με 15 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε «όχι», κάνοντας έτσι τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ευχάριστη.

Αρχίζοντας από σήμερα κιόλας, μπορείτε να αλλάξετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει και να το κάνετε καλύτερα.

1. Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να έχετε πάντοτε δίκιο Τόσοι πολλοί άνθρωπου νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο και δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουμε λάθος. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος που έχουμε και μεταδίδουμε. Πραγματικά, δεν αξίζει. Οποτεδήποτε νιώσετε ξανά την ανάγκη να πεταχτείτε σε μια κουβέντα βγάζοντας την άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε το εξής: «Προτιμώ να έχω δίκιο ή να έχω φίλους;». Αλήθεια, πόση σημασία έχει; Είναι τόσο μεγάλος ο εγωισμός μας τελικά;

2. Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα
 Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει με όλους, τους φίλους, την οικογένειά σας, τη σχέση σας. Είτε πρόκειται για συναδέλφους είτε για τους γονείς σας είτε για το/τη σύντροφό σας, απλώς ηρεμήστε κι αφήστε να παίρνουν κι άλλοι ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Επιτρέψτε σε όλους να είναι ο εαυτός τους, αλλά προπαντός, κάντε αυτό το δώρο σε εσάς και θα δείτε πόσο ανάλαφροι θα αισθανθείτε ξαφνικά.

3. Πείτε «όχι» στις κατηγορίες
Ξεπεράστε την ανάγκη σας να ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους για όσα έχετε ή όσα δεν έχετε, για όσα νιώθετε ή για όσα δεν νιώθετε. Σταματήστε να μεταθέτετε τις ευθύνες και αναλάβετε όσες σας αναλογούν για πράγματα στα οποία φταίτε.

4. Πείτε «όχι» στην αυτολύπηση
Πόσοι άνθρωποι δεν υποβαθμίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους επειδή σκέφτονται αρνητικά και θεωρούν ότι δεν αξίζουν σαν άνθρωποι ή δεν θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν; Μην πιστεύετε οτιδήποτε σας υπαγορεύει το μυαλό σας, ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό και σας οδηγεί στην αυτολύπηση. Αξίζετε πολύ περισσότερα από αυτό.

5. Πείτε «όχι» στους περιορισμούς του μυαλού σας
Διώξτε μακριά τις σκέψεις σας ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε οτιδήποτε υπάρχει στο νου σας. Μην σκέφτεστε τι νομίζετε ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε, τι είναι δυνατό και τι αδύνατο. Από εδώ και μπρος, μην επιτρέψετε ξανά στον εαυτό σας να περιορίσει τις δυνατότητες σας, γιατί θα είστε πάντα κολλημένοι στο λάθος σημείο. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας και πετάξτε!

6. Πείτε «όχι» στη γκρίνια
Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας να παραπονιέστε για τόσα πολλά πράγματα καθημερινά. Για ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα που σας έκαναν δυστυχισμένους, λυπημένους και κατηφείς. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε έτσι και καμιά περίσταση δεν μπορεί να σας δημιουργήσει αυτά τα συναισθήματα αν δεν το επιτρέψετε εσείς. Δεν είναι οι καταστάσεις που υποδαυλίζουν αυτά που νιώθετε, αλλά ο τρόπος που επιλέγετε να βλέπετε τα πράγματα. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει η θετική σκέψη απέναντι στα πράγματα.

7. Πείτε «όχι» στην κριτική
 Ξεφορτωθείτε το κομμάτι του εαυτού σας που ζει και τρέφεται από την κριτική που ασκεί σε ανθρώπους που είναι απλώς διαφορετικοί από εσάς ή από ό,τι περιμένατε να εξελιχθούν. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, κι όμως στη βάση μας είμαστε όλοι ίδιοι. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όλοι θέλουμε να αγαπάνε και μας αγαπήσουν κι όλοι θέλουμε να μας καταλαβαίνουν οι συνάνθρωποί μας. Όλοι κάτι αναζητάμε στη ζωή κι όλοι κάτι ευχόμαστε, γι αυτό ας μην κρίνετε κανέναν, γιατί κάποιος άλλος θα βρεθεί να κρίνει εσάς.

8. Πείτε «όχι» στον εντυπωσιασμό
Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να παριστάνετε ότι είστε κάτι που δεν είστε για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Τη στιγμή που θα σταματήσετε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να γίνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είστε, όταν θα ρίξετε όλες τις μάσκες, τότε θα αποδεχτείτε ουσιαστικά τον εαυτό σας και θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σας αγαπούν για τον πραγματικό σας εαυτό, όχι για έναν ιδανικό μεν, αλλά ψεύτικο εαυτό που τους παρουσιάζετε.

  9. Πείτε «όχι» στην αντίσταση προς τις αλλαγές
Οι αλλαγές είναι καλές, μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμα και αν στην αρχή φαίνονται επώδυνες και δύσκολες. Οι αλλαγές όμως μας οδηγούν να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Συνεπώς, ακολουθήστε το ένστικτό σας, αγκαλιάστε τις αλλαγές, μην αντιστέκεστε σε αυτές και θα ανακαλύψετε το πραγματικό νόημά τους.

10. Πείτε «όχι» στις ταμπέλες
 Σταματήστε να βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους, στα πράγματα και στα γεγονότα που δεν καταλαβαίνετε, λέγοντας ότι είναι περίεργα ή διαφορετικά. Αντί αυτού, προσπαθήστε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας δειλά δειλά. Άλλωστε, το μυαλό δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοιχτό.

11. Πείτε «όχι» στους φόβους
 Ο φόβος δεν υπάρχει, είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας. Διορθώστε τις λάθος αντιλήψεις που έχετε για τα πράγματα μέσα σας και θα δείτε τρομερές αλλαγές και στους εξωτερικούς παράγοντες που σας επηρεάζουν, γιατί πλέον δεν θα σας φοβίζει τίποτα.

  12. Πείτε «όχι» στις δικαιολογίες
Αφήστε κατά μέρους τις δικαιολογίες, γιατί δεν τις χρειάζεστε πια. Πολλές φορές περιορίζουμε τους εαυτούς μας, καθώς προβάλλουμε συνεχώς δικαιολογίες. Αντί να ψάχνουμε πώς θα βελτιώσουμε τον εαυτό μας μεγαλώνοντας, λέμε ψέματα ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, χρησιμοποιώντας όλες τις δικαιολογίες που μπορεί κανείς να σκεφτεί, δικαιολογίες που στο 99,9% δεν είναι αληθινές.

13. Πείτε «όχι» στα φαντάσματα του παρελθόντος
 Είναι δύσκολο, φυσικά και είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν, πόσο μάλλον αν το παρόν μας φαίνεται δύσκολο και το μέλλον τρομακτικό. Ωστόσο, ας θυμηθούμε ότι το παρόν είναι στην ουσία το μόνο πράγμα που έχουμε, γιατί το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα. Επίσης, το παρελθόν που τόσο επιζητάτε και επικαλείστε δεν ήταν ονειρικό όταν ήταν η καθημερινότητά σας. Γι’ αυτό σταματήστε να παραπλανάτε τον εαυτό σας. Δηλώστε παρών σε ό,τι κι αν συμβαίνει τώρα στη ζωή σας, χαρείτε την παρούσα στιγμή, γιατί έτσι κι αλλιώς, η ζωή είναι ένα ταξίδι κι όχι απλώς ένας προορισμός. Έχετε στο νου σας μια ξεκάθαρη εικόνα του μέλλοντος που επιθυμείτε, αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε το παρόν σαν να μην υπάρχει αύριο!

14. Πείτε «όχι» στην προσκόλληση
 Η έννοια της προσκόλλησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην προσκολλάται κανείς στα πράγματα, στους ανθρώπους, στα μέρη, στο χρόνο. Ωστόσο, τη στιγμή που θα αποκολληθείτε από όλα αυτά και θα μάθετε να ζείτε ελεύθεροι από παντός είδους εξαρτήσεις και προσκολλήσεις, θα μάθετε να αγαπάτε πραγματικά, μιας και αυτές οι δυο έννοιες δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Η προσκόλληση συνδέεται με το φόβο, την αγωνία που μας κυριεύει να μην χάσουμε όλα όσα θεωρούμε πολύτιμα, που στην ουσία όμως δεν είναι. Από την άλλη μεριά, η αγάπη, η πραγματική αγάπη είναι αγνή, ευγενής και ανιδιοτελής, γιατί όπου υπάρχει αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει φόβος και προσκόλληση. Διαχωρίζοντας αυτά τα δυο και ζώντας απαλλαγμένοι από την προσκόλληση, θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, ήρεμοι, ψύχραιμοι και ανεκτικοί. Θα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τα πάντα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια, κι αυτή είναι μια κατάσταση που δεν περιγράφεται με λόγια.

15. Πείτε «όχι» στο να ζείτε τη ζωή που θέλουν οι άλλοι για εσάς
 Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν ζουν τη ζωή που ονειρεύτηκαν, αλλά τη ζωή που θέλουν οι γύρω τους για αυτούς. Ζουν σύμφωνα με τις απόψεις των γονιών, των δασκάλων, των φίλων, των συντρόφων τους, αγνοώντας τα δικά τους θέλω και τις δικές τους επιθυμίες. Δεν ακούν τη φωνή της καρδιάς τους που φωνάζει, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να ικανοποιήσουν όλους τους άλλους, ζώντας σύμφωνα με τις προσδοκίες των τρίτων κι όχι τις δικές τους. Ξεχνούν τι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους, αυτό που θέλουν πραγματικά, αυτό που χρειάζονται και τελικά φτάνουν να ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ξυπνήστε! Ζούμε μια φορά και η ζωή που ζούμε πρέπει να είναι δική μας κι όχι των άλλων. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και ζήστε την όπως εσείς θέλετε!

25 Τρικ για να αδυνατίσετε χωρίς δίαιτα!

trik-gia-na-adynatisete-xwris-diaita-01
Σας είναι δύσκολο να κάνετε πολύ καιρό δίαιτα ή να πηγαίνετε συστηματικά στο γυμναστήριο;

Βρετανοί ειδικοί έχουν μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος (ή έστω να δείχνετε πιο αδύνατοι) δίχως καν να προσπαθήσετε.

1. Σκεφθείτε πως είστε αδύνατοι. Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος, εάν ονειρεύεστε συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σας. Και όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείτε στο μυαλό σας, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σας να την πραγματοποιήσετε.

2. Να πίνετε νερό. Είναι εύκολο να μπερδέψετε την δίψα με την πείνα και να απλώσετε το χέρι σε ένα μπισκότο, ενώ στην πραγματικότητα θέλετε ένα ποτήρι νερό. Φροντίστε, συνεπώς, να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Για να μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο των οκτώ ποτηριών νερού που συνιστούν πολλοί ειδικοί, φροντίστε να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στο γραφείο σας ή στο ψυγείο, από το οποίο θα πίνετε συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας.

3. Να τρώτε περισσότερα φασόλια και φακές. «Όλα τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνουν αργά και σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αργεί να αναπτυχθεί το αίσθημα της πείνας», λέει η διατροφολόγος δρ Ουέντυ Ντόϋλ. Προσπαθήστε να προσθέτετε διάφορα είδη οσπρίων στις σάλτσες για ζυμαρικά, στις σούπες και στα βραστά φαγητά με κρέας για να τα κάνετε πιο χορταστικά, δίχως να αυξάνετε την περιεκτικότητά τους σε λίπη ή θερμίδες.

4. Μην ξεχνάτε κανένα γεύμα. «Η διατήρηση σταθερών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλετε να αποφύγετε τις… κρίσεις πείνας που σας οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.

5. Πάρτε χρώμα. Το καφέ δέρμα πάντοτε μάς κάνει να δείχνουμε πιο αδύνατοι απ’ όσο το λευκό _ και η καλή εμφάνιση πάντοτε τονώνει το ηθικό, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες να προσέξετε με νέο κουράγιο τη σιλουέτα σας. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ένα προϊόν αυτομαυρίσματος, για να μοιάζετε σαν να ολοκληρώσατε μόλις την ηλιοθεραπεία σας.

6. Περιορίστε το λάδι. «Αν χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα μόλις μια κουταλιά της σούπας λάδι λιγότερο την ημέρα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχετε χάσει αρκετές θερμίδες, ώστε η ζυγαριά σας να σας δείχνει τουλάχιστον 4 κιλά λιγότερο», υπογραμμίζει η διαιτολόγος Τζούλιετ Κέλοου.

7. Να καθαρίζετε το σπίτι. Δύο ώρες δουλειές του σπιτιού την εβδομάδα «καίνε» αρκετές θερμίδες ώστε να χάνονται περισσότερα από 3 κιλά τον χρόνο! Και όσο περισσότερες βαριές δουλειές κάνει κανείς, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει _ χώρια που το σπίτι θα λάμπει από καθαριότητα.

8. Φάτε πρωτεΐνες. Μην αμελείτε τις λίγων λιπαρών πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια, το ψητό κοτόπουλο και το άπαχο κρέας. Μελέτες που διεξήχθησαν στο Ερευνητικό Ίδρυμα Ρόουετ, στην Αμπερντήν, έδειξαν ότι οι πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματικές στον κορεσμό της πείνας απ’ όσο οι υδατάνθρακες ή τα λίπη. Αν, συνεπώς, τρώτε λίγες πρωτεΐνες με το μεσημεριανό σας, θα ελαττώσετε τις πιθανότητες να τσιμπολογήσετε κάτι ανθυγιεινό το απόγευμα.

9. Να κάνετε μικρές αλλαγές. Να κάνετε καθημερινά μία από τις αλλαγές που προτείνονται στη συνέχεια, και θα «γλιτώνετε» 120 θερμίδες χωρίς να νιώθετε πείνα _ αυτό είναι αρκετό για να χάσετε 5 κιλά σε έναν χρόνο!

trik gia na adynatisete xwris diaita 02 25 Τρικ για να αδυνατίσετε χωρίς δίαιτα!

10. Να στέκεστε ευθυτενείς. Σταθείτε με το πλάι μπροστά στον καθρέπτη και κάνετε τα εξής: σηκώστε τους ώμους και «ρίξτε» τους προς τα πίσω, πριν τους αφήσετε να έρθουν σε μια άνετη θέση. Ταυτοχρόνως, «σφίξτε» τους μυς της κοιλιάς και των γλουτών σας, και ωθήστε προς τα έξω το στήθος σας. Θα διαπιστώσετε αμέσως πως η κοιλιά σας γίνεται πιο επίπεδη και μοιάζετε πιο «μαζεμένοι». Δώστε, συνεπώς, ιδιαίτερη προσοχή στην στάση του σώματός σας, ό,τι κι αν κάνετε – και φροντίστε να στέκεστε με ίσια την πλάτη.

11. Να περπατάτε. Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά αν περπατάτε 10 λεπτά την ημέρα περισσότερο, θα χάσετε 3 κιλά μέσα σε έναν χρόνο! Και είναι εύκολο να εντάξετε αυτό το δεκάλεπτο στο καθημερινό σας πρόγραμμα _ δεν έχετε παρά να μεταφέρετε μόνοι σας τα χαρτιά από το ένα γραφείο στο άλλο, να κάνετε μια μικρή βόλτα όταν έχετε διάλειμμα ή να ανεβοκατεβαίνετε με τα πόδια στους ορόφους. Το καλύτερο, δε, με τη βάδιση είναι ότι δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό _ απλώς ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια, που να στηρίζει καλά τα πόδια.

12. Μην εγκαταλείψετε τις γλυκές γεύσεις. Η δρ Άνν ΝτεΛόϋ, καθηγήτρια Διαιτητικής στο Queen Margaret University College, στο Εδιμβούργο, πιστεύει πως λίγες γλυκές τροφές μπορούν να κάνουν την δίαιτα πιο εύγευστη και πιο εύκολη. Προτιμήστε, όμως, όσες αποτελούν καλές πηγές και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως τα γιαούρτια φρούτων (είναι πλούσια σε ασβέστιο) και τα ξηρά φρούτα (είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες).

13. Προσοχή στις αγορές σας. Ο φυσικός ιατρός Μάϊκλ Φαν Στράτεν συνιστά τον οδηγό που παρατίθεται στη συνέχεια σε όσους κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ: Χωρίστε το καρότσι σε τρία ισομεγέθη τμήματα. Γεμίστε το ένα με φρούτα, λαχανικά και σαλάτες, το δεύτερο με ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά. Στη συνέχεια, χωρίστε το τρίτο σε τρία τμήματα, το ένα εκ των οποίων θα είναι πολύ πιο μικρό. Γεμίστε ένα από τα μεγαλύτερα με κρέας, ψάρια, πουλερικά ή χορτοφαγικές εναλλακτικές λύσεις, το δεύτερο με λίγων λιπαρών γάλα, τυρί και γιαούρτι, και το τρίτο (το μικρότερο) με βούτυρο και λιχουδιές. «Με αυτό τον τρόπο, οι πειρασμοί στο ψυγείο σας θα είναι ελάχιστοι και ουσιαστικά δεν θα χρειασθείτε ποτέ δίαιτα, ενώ θα περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο νοσήσεως», επισημαίνει ο κ. Φαν Στράτεν.

14. Κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ. Εντάξει, η λοιπή οικογένειά σας μπορεί να νομίζει ότι τρελαθήκατε, αλλά εάν κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ επί δύο λεπτά, τρεις φορές κάθε απόγευμα, μπορείτε να χάσετε ακόμα και 3 κιλά σε έναν χρόνο!

15. Να τρώτε καθισμένοι. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν το βάλετε σκοπό να μην τρώτε ποτέ στο πόδι, θα απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό και θα αποκτήσετε επίγνωση του τι και πόσο τρώτε.

16. Αλλάξτε τα κριτσίνια σας. Αν είστε λάτρης των πάσης φύσεως κριτσινιών και τρώτε ένα πακέτο την ημέρα, αρκεί να τα αλλάξετε με μια ποικιλία λίγων λιπαρών για να χάσετε 2,5 κιλά μέσα σε έναν χρόνο.

17. Να τρώτε πολλές ίνες. Όποτε είναι δυνατόν, να επιλέγετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και το καφέ ρύζι, συνιστά η διατροφολόγος Τζούντιθ Ουϊλς. Οι φυτικές ίνες δεν περιέχουν θερμίδες, και έτσι σας χορταίνουν χωρίς να αυξάνουν το σωματικό βάρος. Επιπλέον, επιβραδύνουν τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

18. Σηκωθείτε από την καρέκλα. «Κάψτε» θερμίδες εύκολα, φροντίζοντας να σηκώνεστε από την θέση σας κάθε φορά που μιλάτε στο τηλέφωνο. Γενικά, αν στέκεστε όρθιοι επί μία ώρα περισσότερη την ημέρα, θα καίτε 50 θερμίδες περισσότερες _ ήτοι μισό κιλό μείον κάθε 10 εβδομάδες, χωρίς ουσιαστικά να κάνετε κάτι!

19. Να τρώτε αργά. Να αφήνετε κάτω το μαχαίρι και το πιρούνι σας μετά από κάθε μπουκιά, ώστε κατ’ ανάγκην να επιβραδύνετε τον ρυθμό με τον οποίο τρώτε. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε δραστικά τις πιθανότητες που έχετε να φάτε περισσότερο από το κανονικό.

20. Να αγοράζετε μικρές ποσότητες. Εάν έχετε την τάση να παρατρώτε λιχουδιές, όπως τα γλυκά ή τα κριτσίνια, αρχίστε να αγοράζετε ατομικές μερίδες και όχι οικογενειακές συσκευασίες, συνιστά ο διαιτολόγος Λύντελ Κοσταίην. Και αυτό, διότι πιθανότατα θα… αδειάζετε με την ίδια λαχτάρα και το μικρό και το μεγάλο πακέτο. Και αν αυτό δεν σας πείθει, σκεφθείτε πως αν αντικαταστήσετε μια μεγάλη πλάκα από την αγαπημένη σας σοκολάτα με μια «παιδική», μπορείτε μέσα σε έναν χρόνο καθημερινής αντικατάστασης να χάσετε 55.000 θερμίδες _ ή περισσότερα από 15 κιλά!

21. Πετάξτε το τηλεχειριστήριο. Το να σηκώνεστε αρκετές φορές κάθε βράδυ για να αλλάζετε κανάλι στην τηλεόραση αποτελεί μια θαυμάσια άσκηση, η οποία γίνεται δίχως να το αντιληφθείτε.

22. Ελέγξτε την πείνα σας. Μην αρχίζετε το φαγητό εάν δεν σκεφθείτε πόσο πεινάτε. Να αποκτήσετε την συνήθεια να βαθμολογείτε την πείνα σας από το 1 έως το 10 _ κάθε φορά που θα συνειδητοποιείτε ότι η πείνα σας είναι κάτω από 5, αφήστε να περάσει λίγη ώρα πριν αρχίσετε να τρώτε.

23. Να διαλέγετε λίγων λιπαρών έτοιμα φαγητά. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα έτοιμο φαγητό, να ελέγχετε την περιεκτικότητά του σε λίπη _ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% ή τα 5 γραμμάρια (gr) ανά 100 gr τροφής. «Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξασφαλίζετε πως δεν θα προσλάβετε πολλές θερμίδες από λίπη», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.

24. Προσέξτε τις καραμέλες για τον λαιμό. Αν πιπιλάτε μία κάθε δύο ώρες, μπορεί να καταναλώνετε έως 80 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, μια ποσότητα που αναλογεί σε μία φέτα ψωμί. Για να καταπραΰνετε, συνεπώς, τον πονόλαιμο, προσπαθήστε να κάνετε και γαργάρες με αλατόνερο _ είναι καλύτερο και για τα δόντια σας!

25. Επιλέξτε έξυπνα το ποτό σας. Να προτιμάτε τα ποτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και θα «γλιτώνετε» αρκετές θερμίδες κάθε φορά που έχετε έξοδο.

trik gia na adynatisete xwris diaita 03 25 Τρικ για να αδυνατίσετε χωρίς δίαιτα!

Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

1
Αποφασίσατε να δημιουργήσετε στο σπίτι σας ένα μίνι σαλόνι ομορφιάς; Δείτε βήμα-βήμα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε μόνη σας επαγγελματικό μανικιούρ.

Ξεκινώντας από τα βασικά…
Αν είναι ήδη βαμμένα, ξεβάψτε καλά τα νύχια σας με ασετόν.
Αν στα νύχια έχουν μείνει «κιτρινίλες» από το προηγούμενο μανό, για να τις αφαιρέσετε βουτήξτε τα σε ένα μπολ με διάλυμα από ζεστό νερό, οξυζενέ και μαγειρική σόδα, για ένα λεπτό. Διαφορετικά, βουτήξτε τα απλά σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν τόσο τα νύχια όσο και τα πετσάκια.
Κόψτε τα νύχια σας με ένα ψαλιδάκι. Το πόσο και πώς θα τα κόψετε είναι στο χέρι σας, πάντως τελευταία συνηθίζονται τα σχετικά κοντά νύχια (στο ίδιο ύψος με την άκρη του δακτύλου, δηλαδή), κομμένα σε ευθεία με στρογγυλεμένες γωνίες.

Αν έχετε πετσάκια (ή παρανυχίδες) μην τα κόψετε. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο στικ για να τα σπρώξετε προς τα μέσα . Τέλος, λιμάρετε απαλά τα νύχια με μία χάρτινη λίμα για να τελειοποιηθεί το μήκος και το σχήμα τους.

Κάντε καλό μασάζ στα χέρια σας με μία ενυδατική λοσιόν.

Πριν απλώσετε το μανό, βουτήξτε τα ακροδάκτυλά σας σε διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. Στη συνέχεια σκουπίστε. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να αφαιρεί κάθε λιπαρότητα από κρέμες ή λαδάκια και έτσι δεν δημιουργούνται φουσκαλίτσες όταν απλώνετε το μανό στο νύχι.
Αμέσως μετά, «περάστε» τα νύχια με μία ειδική βάση από καουτσούκ για να κάνετε το μανό σας να διαρκέσει περισσότερο. Οι κορυφαίοι nail artists του εξωτερικού προτιμούν την Orly Bonder, η οποία λένε ότι αιχμαλωτίζει το μανό όσο καμία άλλη.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια σας. Ακολουθήστε το παρακάτω διάγραμμα για να βάψετε τα νύχια σας με την ακριβή τεχνική που ακολουθούν οι επαγγελματίες.



manicure spiti 300 2 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

Βουτήξτε τις άκρες των δακτύλων σας σε μπολ με παγωμένο νερό για 3 λεπτά, για να στεγνώσουν τα βαμμένα νύχια. Στη συνέχεια αφήστε τα δύο λεπτά να στεγνώσουν με τον αέρα και είναι έτοιμα!

manicure spiti 300 3 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

Αν σας έχουν ξεφύγει μπογιές στο δέρμα γύρω από το νύχι, καθαρίστε τις βουτώντας ένα μικροσκοπικό πινελάκι σε ασετόν.

manicure spiti 300 1 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!


…πώς θα γίνετε Pro

Σχέδιο «δίχτυ»

manicure spiti 300 4 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

Για να κάνετε το σχέδιο «δίχτυ» στο νύχι σας, αφού περάσετε το βασικό μανό, καλύψτε το νύχι με ένα κανονικό, λεπτό διχτάκι και περάστε ακριβώς από πάνω είτε κάποιο άλλο, πιο έντονο μανό είτε π.χ. χρυσόσκονη, όπως στη φωτογραφία.


Εργαλείο για βουλίτσες

manicure spiti 300 5 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

Για να κάνετε σχέδιο με βουλίτσες πάνω στο μανό σας, τοποθετήστε μία καρφίτσα με πλατύ κεφάλι στην γόμα ενός μολυβιού και βουτήξτε την στο χρώμα που θέλετε.


Σχέδιο «καρδούλα»

manicure spiti 300 8 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

Για να φτιάξετε μία καρδούλα στο νύχι σας, βουτήξτε την άκρη μιας οδοντογλυφίδας στο χρώμα που προτιμάτε και κάντε δύο βουλίτσες πάνω στο νύχι. Στη συνέχεια ενώστε τις όπως στη φωτογραφία.

 
Γαλλικό μανικιούρ

manicure spiti 300 7 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!

Για ολόισιο γαλλικό μανικιούρ χρησιμοποιήστε τις διαφανείς άκρες από αδιάβροχα τσιρότα, όπως στη φωτογραφία.

Σχέδιο «ρίγες»

manicure spiti 300 6 Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ!