Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τα μυστικά των πινέλων μακιγιάζ

brushes

Βασικό προϊόν μακιγιάζ που πρέπει να ξέρετε να το χρησιμοποιείτε σωστά.


 Σας έχει τύχει πολλές φορές να ψάχνετε το ιδανικό πινέλο μακιγιάζ για να κάνετε αυτή την υπέροχη γωνία που είδατε σε μια φωτογράφιση ενός μοντέλου ή μιας διάσημης σταρ και όμως όσα πινέλα και αν δοκιμάσατε κανένα δεν ήταν αυτό που ψάχνατε. Η επιλογή των εργαλείων μακιγιάζ είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού χρώματος make up καθώς και της σωστής φόρμουλας αν θα είναι υγρό ή σε κρεμώδη μορφή. Δείτε μερικά μυστικά που ανακαλύψαμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Πως κρατάμε το πινέλο:
Ο τρόπος που πρέπει να κρατάτε το πινέλο είναι πολύ σημαντικός γιατί αν δεν το κρατάτε σωστά τότε δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν κρατάτε το πινέλο πολύ κοντά στις τρίχες τότε ασκείτε περισσότερη πίεση στη σκιά και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ έντονο, αντίθετα αν το κρατάτε πολύ κοντά στην άκρη του, τότε δεν θα μπορέσετε να απλώσετε ομοιόμορφα και με ακρίβεια τη σκιά. Όπως καταλαβαίνετε και εσείς, πρέπει να κρατάτε το πινέλο στη μέση της λαβής.

Φυσική ή συνθετική τρίχα:
Το κάθε look που θέλετε να δημιουργήσετε θέλει και το ξεχωριστό του πινέλο, οπότε προτιμήστε τα πινέλα με φυσικές τρίχες για προϊόντα με σταθερή υφή όπως σκιές ματιών σε σκόνη, πούδρες και ρουζ σε σκόνη. Αντίθετα τα πινέλα με συνθετικές τρίχες είναι ιδανικά για την εφαρμογή προϊόντων σε υγρή ή κρεμώδη μορφή όπως concealer, προϊόντα καμουφλάζ, σκιές ματιών, ρουζ και eyeliner, γιατί οι συνθετικές τρίχες δεν απορροφούν το προϊόν με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα.

Πινέλο πούδρας:
Το πινέλο πούδρας έχει μακριές, πυκνές, μαλακές τρίχες και στρογγυλεμένο τελείωμα στην άκρη, για να απλώνει ομοιόμορφα την πούδρα προσώπου σε σκόνη, να την ενώνει με το make up και για να προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα. Το πινέλο αυτό είναι ιδανικό με φυσικές τρίχες που συγκρατούν καλύτερα τις χρωστικές ουσίες της πούδρας.

Πινέλο για concealer:
Και όμως είναι απαραίτητο, πολλές γυναίκες απλώνουν το concealer με τα δάχτυλα βασικά γιατί είναι πιο γρήγορο, όμως πόσες από εσάς δεν μένετε ευχαριστημένες από το concealer σας; Πολλές! Το πινέλο για concealer είναι ειδικά σχεδιασμένο με συνθετικές τρίχες, για να απλώνει ομοιόμορφα όση ποσότητα είναι απαραίτητη για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και παράλληλα φτάνει και στα δύσκολα σημεία όπως είναι η εσωτερική γωνία των ματιών αλλά και γύρω από τα πτερύγια της μύτης. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα αφού θα χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα concealer.

Πινέλο ρουζ:
Το πινέλο ρουζ έχει λοξό σχήμα ώστε η φλατ άκρη του να δημιουργεί τις απαραίτητες γωνίες στα ζυγωματικά. Είναι ιδανικό με φυσικές τρίχες για να απλώνει ομοιόμορφα τα ρουζ σε σκόνη. Αντίθετα τα ρουζ που είναι σε κρεμώδη μορφή εφαρμόζονται με πινέλο ίδιο της σκιάς ματιών με κωνικό σχήμα, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος και με συνθετικές τρίχες.

Πινέλο βάσης σκιάς ματιών:
Το πινέλο για την σκιά ματιών είναι φλατ, έχει κοντές, πυκνές τρίχες με πολύ απαλή υφή και κωνικό σχήμα, για να απλώνει ομοιόμορφα τη σκιά μέχρι τα φρύδια ή μόνο στο κινητό βλέφαρο και στην εσωτερική γωνία του ματιού. Το πινέλο αυτό είναι ιδανικό με φυσικές τρίχες που συγκρατούν καλύτερα τις χρωστικές ουσίες και χρησιμοποιείται για τις βάσεις σκιές ματιών.

Άλλα πινέλα για το μακιγιάζ των ματιών:
Ανάλογα με το look που θέλετε να δημιουργήσετε στα μάτια, επιλέξτε το κατάλληλο πινέλο για γωνίες, σβησίματα, για να δημιουργήσετε βάθος στο βλέμμα, για smokey αποτέλεσμα και άλλα.

Πινέλο eyeliner:
Το eyeliner δυσκολεύει πολλές γυναίκες, τα περισσότερα πινέλα που υπάρχουν στην αγορά έχουν πολύ λεπτές τρίχες, λογικά, για να μαρκάρουν μια λεπτή γραμμή στο περίγραμμα των ματιών. Όταν όμως δεν έχετε σταθερό χέρι ή είσαστε αρχάρια, τι κάνετε; Επιλέξτε ένα πινέλο με φλατ, σταθερές τρίχες, το οποίο μαρκάρει σε μικρές ίσιες γραμμές. Το πινέλο αυτό είναι ιδανικό με συνθετικές τρίχες γιατί συγκρατούν το υγρό προϊόν eyeliner.
Laura Mercier Flat Eye Liner Brush

Πινέλο για φρύδια:
Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ. Το πινέλο για τα φρύδια έχει λοξό σχήμα, κοντές και συνθετικές τρίχες για να απλώνει ομοιόμορφα τα υγρά προϊόντα φρυδιών.
Laura Mercier Brow Definer Brush
Πινέλο με συνθετικές τρίχες για τον λεπτομερή σχεδιασμό των φρυδιών.

Laura Mercier Brow Definer
Υγρό gel φρυδιών με χρώμα για το σχεδιασμό των φρυδιών και τη συγκράτηση των τριχών στη θέση τους.

Καθαρισμός των πινέλων:
Μην ξεχνάτε ότι για να έχετε τα πινέλα σας για πολύ καιρό και για να αποφύγετε τις μολύνσεις, να τα καθαρίζετε τακτικά όσο πιο συχνά μπορείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου