Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τα συχνότερα λάθη στην εφαρμογή μάσκαρας

Μπορεί η εφαρμογή της μάσκαρας να μην δυσκολεύει ιδιαίτερα καμία γυναίκα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνετε λάθος και δεν το γνωρίζετε. 

Ας δούμε τα 5 συχνότερα λάθη κατά την εφαρμογή της μάσκαρας και πως να τα αποφύγετε.

Καταρχήν, μην κρατάτε πάρα πολύ καιρό την ίδια μάσκαρα. Αν δεν γνωρίζετε από πότε την έχετε, καλύτερα να την πετάξετε, διότι σε μια πολύ παλιά μάσκαρα αναπτύσσονται μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις βλεφαρίδες και επομένως στα μάτια σας, δημιουργώντας στην καλύτερη περίπτωση ερεθισμούς, φαγούρα και τσούξιμο και στην χειρότερη κάποια μόλυνση.

Επίσης, μην βάζετε και βγάζετε συνεχόμενα το βουρτσάκι από το μπουκάλι της μάσκαρα, διότι με αυτόν τον τρόπο εισάγετε αέρα στο δοχείο και η μάσκαρα σας ξεραίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, δημιουργώντας κομματάκια.

Ένα ακόμη λάθος που γίνεται συχνά, είναι οι πολλές στρώσεις μάσκαρας. Δύο στρώσεις είναι αρκετές, αφού όσο περισσότερο βάζετε τόσο πιο πιθανό είναι να στεγνώνει κατά την εφαρμογή και να δημιουργήσει κόμπους.

Πέρα από αυτό, η μάσκαρα πρέπει να εφαρμόζεται από τις ρίζες των βλεφαρίδων ως τις άκρες, αλλιώς οι βλεφαρίδες σας θα φαίνονται μικρότερες. Οπότε μην ξεχνάτε να βάφετε και τις ρίζες!

Τέλος, δεν χρειάζεται να βάζετε δύναμη την ώρα που φοράτε τη μάσκαρα σας, διότι αν το κάνετε, το πιθανότερο είναι να μουτζουρωθείτε…

Τα μυστικά της ψηλόμεσης φούστας

Μπορεί σαν trend τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και οι φούστες να έμειναν στην πρώτη γραμμή για περίπου μια δεκαετία, αλλά τίποτα δεν είναι πιο κομψό και κολακευτικό για τη γυναικεία σιλουέτα από μία ψηλόμεση φούστα.
Πιο σημαντικό όμως από αυτά, είναι ότι μπορεί να φορεθεί εύκολα και άνετα από κάθε σωματότυπο. Ναι, σωστά, από κάθε σωματότυπο. Οι σιλουέτες σε κάθε ύψος ανεξάρτητα από το βάρος τους βρίσκουν μία θέση μέσα στις ψηλοκάβαλες φούστες.

Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν μικρά tips που θα δώσουν έξτρα πόντους στην εμφάνιση σας. Σε περίπτωση, που έχετε ελαφρώς ανοιχτή μέση δοκιμάστε να φορέσετε από μέσα ένα λαστέξ. Αν ο κορμός σας είναι μικρός, επιλέξτε μία φούστα με skinny ζώνη, αλλιώς, αν έχεις μεγάλο κορμό, επιλέξτε μία με φαρδιά ζώνη.

Και τέλος, αν έχετε πιο κοντά πόδια, επιλέξτε μία κοντή σε μήκος, που να τονίζει το επίμαχο σημείο ώστε να φαίνονται πιο μακριά.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μαλλιά με έξτρα λάμψη

Φυσική μάσκα μάς δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Δώστε έξτρα λάμψη στα μαλλιά σας, με μια φυσική μάσκα που μπορείτε να παρασκευάσετε σπίτι με απλά υλικά.

Θα χρειαστείτε δύο κουταλιές μηλόξυδο, λίγη μαγειρική σόδα καθώς και μια μικρή ποσότητα από το σαμπουάν της επιλογής σας.

Ανακατεύουμε τα υλικά και εφαρμόζουμε τη μάσκα στα μαλλιά. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ και λουζόμαστε.

Αρκεί να εφαρμόζουμε την παραπάνω μάσκα μια φορά την εβδομάδα για να αποκτήσουν τα μαλλιά έξτρα λάμψη.

5 χειμερινές τάσεις που μπορείς να υιοθετήσεις και την άνοιξη


 
 
Οι… σωστές επενδύσεις θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη όλη τη χρονιά.
Οι πιο hot τάσεις του χειμώνα σε κρατάνε in fashion και την άνοιξη. Μάθε πώς να τα συνδυάσεις κάθε σεζόν...




#1 Η κάπα

Salvatore Ferragamo F/W ’12, Burberry Prorsum S/S ’13
 
Το ιδανικό κομμάτι για σωστό layering τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, μπορεί εύκολα να γίνει το τέλειο πανωφόρι για εκείνες τις ανοιξιάτικες μέρες που δεν ξέρεις πώς να ντυθείς. Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας προτείνουν τα συγκεκριμένα κομμάτια σε κάθε τους κολεξιόν από χειμώνα μέχρι καλοκαίρι. 


#2 Kimono effect

Dries Van Noten F/W ’12, Prada S/S ’13
 
Τα ιαπωνικά prints και οι αυστηρές γραμμές με τα σατέν υφάσματα μπορούν να γίνουν σύμμαχός σου όλο το χρόνο. Επένδυσε σε ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την Άπω Ανατολή, όπως ένα blazer με κεντητές λεπτομέρειες για super stylish εμφανίσεις με άποψη κάθε σεζόν.

#3 Δερμάτινη φούστα
Akris F/W ’12, Rag & Bone S/S ’13

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του χειμώνα παραμένει πρώτη στις επιλογές μας και την άνοιξη. Τις ημέρες με χαμηλό βαρομετρικό συνδύασε την  με οπάκ καλσόν και ψηλοτάκουνα booties ενώ τις πιο ηλιόλουστες ημέρες πόνταρε σε εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα πέδιλα.

#4 Ρετρό κομμάτια
DSquared2 F/W ’12, Moschino S/S ’13

Εάν επένδυσες σε κομμάτια εμπνευσμένα από τις δεκαετίες του 1950 και 1960 δεν χρειάζεται να τα βάλεις στο πατάρι μόλις αρχίζουν να ανθίζουν τα λουλούδια. Φόρεσε τα oversized αξεσουάρ σου, την super trendy πένσιλ φούστα, το vintage καπέλο σου και τα στρογγυλά γυαλιά σου και τη νέα σεζόν και «παίξε» με τη μόδα. 

#5 Metallics
Paco Rabanne F/W ’12, Emporio Armani S/S ’13

Τόλμησες στα μεταλλιζέ κομμάτια και τώρα δεν ξέρεις πώς να τα φορέσεις; Τα μεγαλύτερα fashion brands συνεχίζουν να προτείνουν φούστες και φορέματα με έξτρα λάμψη και την καλοκαιρινή σεζόν. Δημιούργησε το ιδανικό σύνολο κάνοντας το μεταλλιζέ ρούχο σου απαραίτητο κομμάτι ενός casual outfit συνδυάζοντας το με ένα απλό t-shirt, ή το αγαπημένο σου μονόχρωμο πλεκτό.

Οι 5 συμβουλές για να αποκτήσετε από σήμερα κιόλας το τέλειο δέρμα


Αυτές είναι οι συνήθειες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε για πάντα νέα!


Μπορεί να περιποιείστε το δέρμα σας με μάσκες προσώπου, ενυδατικά προϊόντα και θεραπευτικές αγωγές για τη φροντίδα του δέρματος που θα έκαναν ακόμη και έναν δερματολόγο υπερήφανο, όμως αυτό δεν αρκεί.

Υπάρχουν κάποια απλά και σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο δέρμα μας, ώστε να επιτευχθεί ένα υγιές και λαμπερό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει.

Εφαρμόστε αυτές τις 5 απλές αλλά καλές καθημερινές συμβουλές, και θα δείτε άμεσα θεαματικά αποτελέσματα και πιο καθαρό δέρμα στη στιγμή.

Εφαρμόστε αντηλιακό 365 μέρες το χρόνο
Σε βροχή και σε λιακάδα, χειμώνα - καλοκαίρι, είτε έχετε λευκό είτε σκούρο δέρμα, το δέρμα σας είναι ευπαθές στις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είμαστε εκτεθειμένοι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου ακόμη και όταν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Θα πρέπει, λοιπόν, να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διατηρείστε την κρέμα ματιών στο ψυγείο
Θα ωφεληθείτε περισσότερο από την κρέμα ματιών σας αν την αποθηκεύετε στο ψυγείο. Οι αισθητικοί το συνιστούν ανεπιφύλακτα, διότι το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας το πρήξιμο αμέσως. Είναι πιο αποτελεσματικό να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών το πρωί. Δοκιμάστε τις κρέμες που περιέχουν καφεΐνη, διότι έχει την ιδιότητα να μειώνει την περαιτέρω διόγκωση. Επιπλέον, για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης συνιστώνται τα προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια ή ρετινόλη.

Βάλτε τα αντιοξειδωτικά στην καθημερινή διατροφή σας και στην περιποίηση του δέρματός σας
Για να μπορέσετε να απομακρύνετε τη σκόνη και τα στίγματα από το δέρμα σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από μέσα προς τα έξω. Χρησιμοποιείστε τοπικά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη Α (ρετινόλη), βιταμίνη Ε και βιταμίνη  C απευθείας στο δέρμα και καταναλώστε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, καθώς και άλλα ευεργετικά προϊόντα, όπως το μύρτιλο, το ρόδι και το ελαιόλαδο. Όλα αυτά θα καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες, τα εμφανή σημάδια γήρανσης και τις φλεγμονές του δέρματος. Εξίσου σημαντική η καθημερινή λήψη ενός πλήρους και ισορροπημένου προγεύματος. Ένα σωστό πρωινό περιλαμβάνει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Φροντίστε να μην το παραλείπετε ποτέ.

Ασκηθείτε καθημερινά
Φυσικά και γνωρίζετε ότι πρέπει επιτέλους να πάτε στο γυμναστήριο μιας και έχετε πληρώσει ήδη την ετήσια συνδρομή σας! Όχι όμως μόνο για να μαγνητίσετε όλα τα βλέμματα των λουομένων στις παραλίες το καλοκαίρι, αλλά και για να εντυπωσιάσετε με το λαμπερό και σφιχτό σας δέρμα.
Η γυμναστική μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες, αφού σφίγγει το δέρμα και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος με εμφανές αποτέλεσμα την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και τη σύσφιξη των μυών. Να λοιπόν κι άλλος ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να εξαργυρώσετε επιτέλους τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο!

Κάντε συχνά απολέπιση
Ενώ μέχρι σήμερα μπορεί να πιστεύατε ότι οι αντιγηραντικές και οι ενυδατικές κρέμες ήταν το κλειδί για ένα νεανικό δέρμα, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η απολέπιση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί η όμορφη υφή του.

Μία καλή απολέπιση μειώνει τις ρυτίδες, τα σημάδια ακμής και τη θαμπάδα του δέρματος, ώστε να αποκαλύψει το νέο, πιο υγιές και λαμπερό στρώμα δέρματος. Προσοχή, διότι αν έχετε προβλήματα ακμής ή υπερευαίσθητο δέρμα δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκληρό απολεπιστικό, ειδικά αν συνηθίζετε να κάνετε απολέπιση συχνά. Αντ’ αυτού δοκιμάστε ένα ήπιο καθαριστικό που περιέχει λεία μικροσφαιρίδια δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα. Επιπλέον, προσπαθήστε να καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας με στρογγυλά βαμβακάκια ώστε να κάνετε και μία, τρόπον τινά, απολέπιση χωρίς να έχετε συνέπειες στο δέρμα σας.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η γυμναστική περνάει από το στομάχι - Τι να κάνεις για να μην νιώθεις πτώμα

 
 
 
 
Τα πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη που επηρεάζουν την αθλητική απόδοσή σου.
 
Πολλές φορές αναρωτιέστε γιατί ενώ έχετε κοιμηθεί αρκετά ή νιώθετε ξεκούραστοι με το που αρχίσετε να γυμνάζεστε αισθάνεστε πτώματα. Η διατροφή είναι η αιτία, διότι συνήθως...



 
1. Δεν τρώτε τίποτα πριν την γυμναστική
2. Πηγαίνετε γυμναστήριο την ώρα της χώνεψης
3. Δεν τρώτε τίποτα μετά την άσκηση
4. Δεν πίνετε τίποτα κατά τη διάρκεια της άσκησης
5. Τρώτε όποτε να 'ναι
6. Τρώτε πρόχειρο φαγητό


Τι πρέπει να κάνετε
1. 1,5 - 2 ώρες πριν την προπόνηση μπορείτε να φάτε ένα ελαφρύ σνακ, όπως: μπανάνα με ξηρούς καρπούς, 2 μπάρες δημητριακών, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, χυμό με κράκερ σίκαλης.

2. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες μετά το κανονικό φαγητό ώστε να κάνετε προπόνηση.

3. Αμέσως μετά την άσκηση πρέπει να καταναλώσετε ένα σνακ, όπως γάλα με φρούτο, γιαούρτι με μέλι, φρούτο ή μπάρα και χυμό για την αποκατάσταση των μυών και την αναπλήρωση του μυικού γλυκογόνου.

4. Να πιείτε πολύ νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε. Καλό είναι να καταναλώνετε 0,5-1 λίτρο πριν, 0,5 - 2,5 λίτρα κάθε ώρα άσκησης και 0,5 - 2 μετά την άσκηση.

5. Το ισοτονικό ποτό βοηθά στην αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών, αλλά και των υδατανθράκων που καίγονται στην άσκηση.
Εννοείται αν η προπόνησή σας είναι πολύ σκληρή ή σε πολύ θερμό περιβάλλον μπορείτε να πιείτε περισσότερο νερό και ισοτονικό κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Χωρίσατε, ε και;

Χωρίσατε, ε και;
Ο χωρισμός μοιάζει για πολλούς με ένα μικρό θάνατο. Κάθε σου συναίσθημα μουδιάζει, κάθε στίχος και μελωδία θυμίζουν το πρόσωπο που δε σου κρατάει πια το χέρι και το status σου στο Facebook γράφει "ελεύθερη", ενώ εσύ το μόνο που θέλεις είναι τη σκλαβιά του έρωτά σου. Όλα αυτά διαβάζονται πολύ όμορφα, ακούγονται ακόμα πιο ρομαντικά μα στην πραγματικότητα είναι η ευκαιρία σου να ανακαλύψεις πως κάπου εδώ η ζωή κάνει μία παύση, όπως σε όλα τα λογοτεχνικά έργα, βάζει τελεία και αλλάζει παράγραφο. Πολλές φορές δε, αν είσαι αρκετά τυχερή για να ζήσεις και το κάτι διαφορετικό, αλλάζει ακόμα και κεφάλαιο.
Όπως και να εξελιχθεί η ερωτική σας ιστορία, υπάρχουν σίγουρα κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφύγετε, που απαγορεύονται και που απλά δεν πρέπει να κάνετε. Λάβετέ τα σοβαρά υπόψιν σας και πράξτε ανάλογα. Να θυμάστε, δεν υπάρχει μόνο το λευκό και το μαύρο, υπάρχει και το γκρι και ίσως τελικά σας πηγαίνει καλύτερα.
Σταματήστε να μοιράζεστε στα social networks την ψυχολογική σας κατάσταση. Μπορεί το δάκρυ να τρέχει κορόμηλο και να έχετε κάνει μαύρους κύκλους από την αϋπνία, αλλά δε χρειάζεται να το μάθουν και οι 900 φίλοι σας στο facebook, twitter, instagram και δε συμμαζεύεται. Αν έχετε τόση ανάγκη να μιλήσετε για αυτό που σας συμβαίνει πάρτε τηλέφωνο τις κολλητές σας και αγοράστε άμεσα ημερολόγιο.
Αφήστε τον εαυτό σας στην ησυχία του. Μέχρι πριν πέντε λεπτά που ήσασταν ακόμα δεσμευμένη με το λεγάμενο τα υπέροχα μακριά σας μαλλιά φάνταζαν το όνειρο κάθε extension που θέλει να μοιάζει με αληθινό. Τώρα ξαφνικά βαλθήκατε να τα κόψετε, να τα βάψετε, να τα πιάσετε πάνω, να τα ψήσετε με το σίδερο, ε όχι. Κάτω τα χέρια και αν θέλετε να κάνετε κάτι χρήσιμο πιάστε βελόνα και κλωστή και πλέξτε κανένα εργόχειρο.
Στην αρχή ήταν μία μικρή λιγούρα, μετά μία τάση υπογλυκαιμίας, μετά γιόρταζε ο φίλος σας ο Νίκος και τελικά δεν έχετε αφήσει σοκολατάκι, πάστα, γεμιστό τσουρέκι και ντόνατ σε χλωρό κλαρί. Κλείστε το στόμα, επιστρέψτε το γλύκισμα πίσω στο κουτί του και με ψηλά τα χέρια απομακρυνθείτε σιγά σιγά από τον τόπο του εγκλήματος. Επειδή ο λεγάμενος σας παράτησε στα "κρύα του λουτρού" δε χρειάζεται να μοιάσετε στο θωρηκτό Αβέρωφ προκειμένου να του θυμίσετε τη θητεία του στο Ναυτικό.
Έχετε μετατρέψει το κινητό σας σε σκουλαρίκι και τους λογαριασμούς της WIND σε εξωπραγματικά νούμερα συνοδευόμενα από πολλά μηδενικά. Εάν συνεχίσετε να του τηλεφωνείτε και να του στέλνετε μηνύματα κάθε φορά που τον σκέφτεστε, δηλαδή συνέχεια, τότε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση για εσάς. Κλειδώστε τη συσκευή σας στο κομοδίνο σας και πετάξτε το κλειδί. Ή το τηλέφωνο, ή η αξιοπρέπειά σας, διαλέξτε.
Σας πλήγωσε, σας παράτησε, σας είπε "θα σου τηλεφωνήσω" αλλά δεν το έκανε, σας έστησε έξω από το Μέγαρο με τα εισιτήρια για τον Elvis Costello στο χέρι και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Τραγικά όλα αυτά και εμείς συμπάσχουμε μαζί σας. Εάν όμως αρχίσετε να περνάτε από τα κρεβάτια όλης της Αθήνας για να ξεχάσετε τον πρώην και να επιβεβαιωθείτε σα γυναίκα, τότε καλύτερα να αλλάξετε μυαλά προτού σας βγει το όνομα και πρέπει να αλλάξετε αυτό στο τέλος. Το σεξ της μίας βραδιάς με πολύ κόσμο δεν είναι η λύση, είναι το αδιέξοδο.
Δεν ξέρουμε αν θα τα ξαναβρείτε με το λεγάμενο, σίγουρα όμως αν ακολουθήσετε τα παραπάνω είστε στον καλύτερο δρόμο για αυτά που έρχονται και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, αυτά είναι πάντα τα καλύτερα!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νικήστε τις αλλεργίες της άνοιξης!



Στην αλλεργία παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος...
που ονομάζονται αλλεργιογόνα. Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη.

Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και την ζωή.

Για την πρόληψη επικίνδυνων αναφυλακτικών αντιδράσεων κατά την διάρκεια εκδρομικών αποδράσεων στην εξοχή:

●   Απαγορεύεται το περπάτημα χωρίς παπούτσια ή με πέδιλα. Συνιστώνται κλειστά παπούτσια και μακριά παντελόνια για να αποφεύγεται η άμεση επαφή δέρματος αλλεργιογόνων

●   Να αποφεύγετε την χρήση αρωμάτων, αρωματικών γαλακτωμάτων σώματος διότι μπορεί να προσελκύσουν μια ποικιλία εντόμων

●   Να αποφεύγετε την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων όπως το κλάδεμα, το κόψιμο χόρτων, η αποκομιδή σκουπιδιών και πεσμένων φρούτων ιδιαιτέρως με γυμνά χέρια

●   Τα ευαίσθητα αλλεργικά άτομα πρέπει να έχουν μαζί τους ενέσεις άμεσης ανάγκης.

Γενικά μέτρα μετριασμού και πρόληψης της κοινής αλλεργικής ρινίτιδας της Άνοιξης:

●   Συνιστάται αποφυγή καπνού και έκθεσης στη γύρη

●   Ειδικά κλιματιστικά συστήματα για αλλεργικούς διασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου κατακρατώντας την γύρη

●   Τα κλιματιστικά πρέπει να συντηρούνται επαρκώς

●   Τα παράθυρα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι πρέπει να διατηρούνται κλειστά. Τα διπλά τζάμια συχνά βοηθούν

●   Να χρησιμοποιείτε καλύμματα στους καναπέδες και στα κρεβάτια κατά την διάρκεια της ημέρας και να τα αφαιρείτε κατά το βράδυ, μετά την επιστροφή σας από την εργασία

●   Η γούνα των κατοικίδιων ζώων όταν εκτίθενται στο εξωτερικό περιβάλλον πρέπει να πλένεται και να καθαρίζεται

Κοντά μαλλιά! Σε ποιες πηγαίνουν;

Πειραματιστείτε με τα κοντά μαλλιά… μόνο υπό προϋποθέσεις! Μια τολμηρή αλλαγή στην εμφάνιση μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν εφιάλτη για μια γυναίκα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το κούρεμά της. ‘Ένα κοντό αυστηρό καρέ ή ένα ανέμελο «αγορέ» μαλλί είναι ικανό να χαρίσει αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και στυλ…

αλλά δυστυχώς όχι σε όλες τις γυναίκες. Υπάρχει , όμως, να μειώσετε το ρίσκο της επιλογής σας μέσα στο κομμωτήριο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας «ανοίξουν» τα ματιά σχετικά με τα κοντά μαλλιά…



«Ατού» τα λεπτά χαρακτηριστικά για τα κοντά μαλλιά



Ένα κοντό μαλλί με μοντέρνο χτένισμα μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας περισσότερο από κάθε άλλο κούρεμα! Άλλωστε, για αυτό συστήνεται σε γυναίκες με λεπτά χαρακτηριστικά και γωνίες. Ειδικότερα, καλό είναι οι γυναίκες που σκοπεύουν να πάρουν μια τέτοια απόφαση να παρατηρήσουν αν διαθέτουν γλυκά και αρκετά όμορφα χαρακτηριστικά. Αν η απάντησή τους είναι «ναι», τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Παράλληλα, τα κοντά μαλλιά ταιριάζουν απόλυτα στις κοπέλες με επιβλητικό βλέμμα, λεπτά μάγουλα και μικρό μέτωπο. Σε αντίθετες περιπτώσεις, ένα τέτοιο κούρεμα μπορεί να μη σας ταιριάζει…



Το οβάλ πρόσωπο… κατάλληλο για κάθε κούρεμα!



Αν έχετε οβάλ πρόσωπο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε σχεδόν τα πάντα. Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες επιλέγουν το κοντό στυλ, αφού θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο κούρεμα. Σε μερικές ταιριάζουν και σε συνδυασμό με φράντζα ή αφέλειες. Αν ανήκετε σε αυτό το είδος μη διστάσετε να πειραματιστείτε με το μαλλί σας. Σκεφτείτε, ότι σε αντίθεση με τις γυναίκες με μακρύ σχήμα προσώπου, εσείς μπορείτε να προχωρήσετε σε μια καθοριστική αλλαγή στην εμφάνισή σας.



Έχετε ίσια μαλλιά… τόσο το καλύτερο!



Αν η τρίχα σας είναι λεπτή και ίσια, τότε μη διστάσετε να κόψετε πολύ κοντά τα μαλλιά σας, αφού θα φαίνονται πιο πλούσια από ποτέ. Αντίθετα, οι γυναίκες με υπερβολικά σγουρά μαλλιά μπορούν να μετανιώσουν μια τέτοια επιλογή! Αν έχετε πολύ σγουρές μπούκλες, καλύτερα να μη δοκιμάσετε πολύ κοντά κουρέματα, καθώς τα μαλλιά σας θα φριζάρουν και το σχήμα του προσώπου σας θα φανεί διαφορετικό. Βέβαια, αν οι μπούκλες σας δεν είναι πολύ άγριες, μπορείτε να «παίξετε» μαζί τους, επιλέγοντας ένα κούρεμα ούτε πολύ κοντό, ούτε πολύ μακρύ. Γενικότερα, είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας την ποσότητα και την ποιότητα των μαλλιών σας και να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας.



Το μήκος των μαλλιών καθορίζεται από το ύψος σας



Και όμως το ύψος ενός ανθρώπου παίζει ρόλο στο μήκος των μαλλιών! Τα μακριά μαλλιά ταιριάζουν καλύτερα στις πολύ ψηλές γυναίκες, αφού ένα αυστηρό κοντό καρέ μπορεί να μειώσει τη θηλυκότητά τους. Συνήθως, τα κοντά μαλλιά προτιμούνται από τις πιο κοντές ή μέτριες σε ύψος γυναίκες, αφού καταφέρνουν και τις «ψηλώνουν» ικανοποιητικά. Βέβαια, τους χαρίζουν στυλ και φινέτσα. Παράλληλα, είναι ιδανικά για γυναίκες με κοντό λαιμό, αφού αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους...



«Όχι» στο κοντό καρέ για τα στρογγυλά ή τετράγωνα πρόσωπα



Το κοντό μαλλί σε μια γυναίκα με στρογγυλό πρόσωπο μπορεί να αποτελέσει ακόμα και καταστροφή! Ειδικότερα, θα κάνει το πρόσωπό της να φανεί πιο γεμάτο και ακόμη πιο στρογγυλό. Αν δοκιμάσετε τα μακριά μαλλιά, τότε το πρόσωπό σας θα φανεί πιο μακρύ και λεπτό. Επιπλέον, αν έχετε τετράγωνο σχήμα προσώπου, προσπαθήστε να μη δίνετε ιδιαίτερο όγκο στο πλάι και να μην είναι συμμετρικά. Προτιμήστε τα μακριά μαλλιά με μαλακά τελειώματα που θα αμβλύνουν τα τετράγωνα χαρακτηριστικά σας.



Οι τάσεις για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013 (Part 1)

ΤΑΣΕΙΣ
Επιλέξτε αυτές που σας αρέσουν και βάλτε τις στο προσωπικό σας στυλ.
Η νέα σεζόν για τη μόδα έφτασε και δεν έχετε παρά να δείτε τις νέες τάσεις που μας προτείνουν οι σχεδιαστές από τα catwalks για να επιλέξετε τα κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας σας. Τα έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το τιρκουάζ αλλά και οι παστέλ αποχρώσεις όπως το βεραμάν έχουν την τιμητική τους εμφάνιση. Ο hot ασπρόμαυρος συνδυασμός, τα εντυπωσιακά λουλούδια και τα prints σε φωτεινές αποχρώσεις και χαρούμενους συνδυασμούς είναι επίσης τάσεις που θα τις δούμε να κυριαρχούν γι αυτή τη σεζόν. Βρείτε λοιπόν τα σχέδια, τις γραμμές αλλά και τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο προσωπικό σας look κι αρχίστε από τώρα να ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα σας για μοδάτες ανοιξιάτικες εμφανίσεις.


 Δείτε τις νέες τάσεις και πάρτε ιδέες για στυλάτα outfits:

  

 Ο hot ασπρόμαυρος συνδυασμός από τον Marc Jacobs.





   

 Prints και έντονα χρώματα όπως το τιρκουάζ από τον οίκο Gucci.




   

 Το αγαπημένο leather jacket με εντυπωσιακά σχέδια από τον οίκο Loewe.




  

 Επιλέξτε τα καρώ prints σε φωτεινές αποχρώσεις και χαρούμενους συνδυασμούς όχι μόνο στα ρούχα αλλά και στα φουλάρια σας.




   

 Φλογερά χρώματα στις δημοφιλείς τουνίκ του Καλοκαιριού και χρυσά εντυπωσιακά κοσμήματα σε boho στυλ από τον οίκο Diane von Furstenberg.




  

 Η αγαπημένη κοντή ολόσωμη φόρμα σε μοδάτο κοραλί χρώμα από τον Jason Wu.




  

 Οι παστέλ αποχρώσεις όπως το βεραμάν είναι δυνατό trend.



 
 
Το all time classic μαύρο σε δερμάτινα κομμάτια αποτελεί μία διαχρονική τάση.



 
 
Το oriental στυλ ως έμπνευση για τον οίκο Emilio Pucci.


 
 
Γήινες και κλασσικές αποχρώσεις όπως το μπεζ και το κάμελ για τις λάτρεις του chic & classic στυλ.


 
 
Τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους για τη νέα σεζόν. Ροζ παστέλ και γαλάζιο για ένα ''ανθισμένο'' ανοιξιάτικο look.



 
 
Επιλέξτε έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί για να ανανεώσετε την κλασσική pencil φούστα του γραφείου.



 
 
Τα πουά prints για chic-romantic εμφανίσεις.


Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κυτταρίτιδα τέλος με scrub από καφέ


 




Το καλοκαίρι πλησιάζει και καλό είναι να ξεκινήσετε από τώρα να προετοιμάζετε το σώμα σας για την παραλία! 

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα θαυματουργό scrub σώματος για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες, δηλαδή την κυτταρίτιδα.



Θα χρειαστείτε:

- 1/2 κούπα καφέ (στιγμιαίου ή φίλτρου)
 - 1/2 κούπα ζάχαρη
 - Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

Απλά ανακατέψτε σε ένα μπολ πολύ καλά τη ζάχαρη και τον καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής:

Στην αρχή απλώστε λίγο ελαιόλαδο στις προβληματικές περιοχές του σώματος σας, στις οποίες στη συνέχεια θα εφαρμόσετε το μείγμα που έχετε φτιάξει στο μπολ σας.

Κατόπιν, πάρτε με τα δάχτυλα σας μικρή ποσότητα του μείγματος και τρίψτε το πάνω στο δέρμα σας, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Το μόνο που μένει είναι να βάλετε ενυδατική κρέμα για να δώσετε στην επιδερμίδα σας το νερό που μόλις έχασε από το πήλινγκ.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

10+2 τέλεια light ντρέσινγκ για σαλάτες!



Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να νοστιμίσεις τη σαλάτα σου (αφού το ντρέσινγκ δίνει την τελική γεύση), χωρίς να χρεωθείς παραπάνω θερμίδες. Για να αποφύγεις φέτος το καλοκαίρι να… βουτάς στη σαλάτα σου, σου προτείνουμε light νόστιμες εκδοχές.

 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΑΙΑ
- Light μαγιονέζα με μουστάρδα ή σπόρους μουστάρδας και λεμόνι. Ανάμειξε δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μία κουταλιά της σούπας light μαγιονέζα και ρίξε το χυμό ενός λεμονιού. Προαιρετικά βάλε λίγη κάππαρη. 

- Light μαγιονέζα με κέτσαπ Η αναλογία να είναι δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μία κέτσαπ.- Λαδολέμονο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι.
  
- Λαδολέμονο με σκόρδο και ρίγανη Λιώσε το σκόρδο και ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού και ρίγανη. Χτύπησε καλά σε σέικερ.

- Ελαιόλαδο με μπαλσάμικο και μέλι Ρίξε μία κουταλιά της σούπας λάδι, μία μπαλσάμικο και μία μέλι. Χτύπησε καλά σε σέικερ. Μπορείς να προσθέσεις σκόρδο ή μυρωδικά της αρεσκείας σου.


MΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ 
- Γιαούρτι με σκόρδο Τρίψε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξ’ το σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Ψιλόκοψε άνηθο ή ρίξε μία κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού σαφράν, λίγη πιπερόριζα τριμμένη και μισό χυμό λεμονιού.

- Τυρί κότατζ με ελαιόλαδο και ρίγανη Ανακάτεψε σε μισό κεσεδάκι τυρί κότατζ μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίξε ρίγανη. Εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ροδέλες από πράσινες ελιές.

- Γιαούρτι με μουστάρδα και διάφορα μυρωδικά Ανάμειξε μισό κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά με μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ρίξε μυρωδικά της αρεσκείας σου όπως ρίγανη, θυμάρι, ή ψιλόκοψε φρέσκο κρεμμυδάκι.

- Με ροκφόρ Λιώσε 75 γραμμ. ροκφόρ και ανάμειξέ το με μισή φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά. Ρίξε το χυμό μισού λεμονιού και λίγα καρύδια.

 


MΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

- Χυμός ντομάτας με κρεμμύδι και πιπέρι καγιέν Στον αποχυμωτή ρίξε μία ντομάτα, και πάρε το χυμό της. Ψιλόκοψε ένα κρεμμύδι και ρίξε λίγο πιπέρι καγιέν ή μία καυτερή ψιλοκομμένη πιπερίτσα. 

- Ψιλοκομμένη ρόκα με λαδόξιδο Ψιλόκοψε ένα ματσάκι ρόκα και ρίξε τη σε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 1/4 του φλιτζανιού ξίδι. Άφησέ το για 1-2 ώρες. Περίχυσε με μία ή δύο κουταλιές τη σαλάτα σου από το μείγμα και το άλλο άφησέ το στο ψυγείο. Διατηρείται για 3 ημέρες. 

- Με φράουλες Σε μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλας ρίξε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακάτεψε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προαιρετικά πρόσθεσε λίγα αμύγδαλα.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

5 λάθη που όλες κάνουμε όταν βγάζουμε τα φρύδια μας... αλλά δεν το καταλαβαίνουμε!



Eίχες φανταστεί ποτέ ότι ένα λάθος φρύδι μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου; Να τονίσει περισσότερο τη μύτη σου ή να κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μικρότερα;
Η Kate Middleton έφερε τα φρύδια στο προσκήνιο με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης φρυδιών να πουλάνε σαν τρελά .
Συγκεντρώσαμε τα πέντε πιο σημαντικά λάθη που έχουμε κάνει όλες μας στο συγκεκριμένο θέμα και πώς μπορείς να τα διοαρθώσεις (ναι, όλες δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία!)





1ο λάθος: να βγάζεις τα φρύδια σου πολύ συχνά!

Κι όμως οι περισσότερες από εμάς όταν βλέπουμε καθρέφτη σχεδόν αντανακλαστικά βγάζουμε από το ντουλαπάκι του μπάνιου μας το τσιμπιδάκι φρυδιών για να αφαιρέσουμε τρεις- τέσσερις τριχούλες. Μπορεί την δεδομένη στιγμή να θεωρείς ότι καθαρίζεις τα φρύδια σου και απαλάσσεις το πρόσωπό σου από περιττές τρίχες, ωστόσο στην πραγματικότητα καταστρέφεις το σχήμα τους.

Τι να κάνεις: Ξεκίνησε να βγάζεις τα φρύδια σου ανά δύο εβδομάδες. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται αδύνατον, αλλά στην πορεία θα ενθουσιαστείς όταν ανακαλύψεις ότι τα φρύδια σου εξακολουθούν να μεγαλώνουν εκεί που θεωρούσες ότι έχουν ατροφήσει!

2ο λάθος: να αφαιρείς πολλές τρίχες από τις άκρες των φρυδιών ή καθόλου
 
Από τη μια τα φρύδια που τελειώνουν πολύ απότομα δείχνουν άκομψα, από την άλλη τα φρύδια με έντονες άκρες κάνουν το βλέμμα πιο καθοδικό. Οι άκρες του φρυδιού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα γι\' αυτό και πρέπει να τους δίνεις μεγαλύτερη προσοχή. 

Τι να κάνεις: Για να δεις που ακριβώς πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σου τοποθέτησε ένα πινελάκι πλάγια από την μύτη προς το τελείωμα του ματιού, όπως στη φωτογραφία. Το σημείο στο οποίο τέμνεται το φρύδι σου με το πινέλο πρέπει να είναι και η άκρη του φρυδιού σου.

3ο λάθος: να χρησιμοποιείς μεγενθυντικό καθρέφτη
 
Αν δεν μπορείς να δεις κάποιες μικρές τριχούλες σε έναν κανονικό καθρέφτη τότε ούτε ο άλλος μπορεί να τις δει πάνω σου! Ξανασκέψου το! Εκτός αυτού, ένας μεγενθυντικός καθρέφτης θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και θα κάνει τα φρύδια σου να δείχνουν πιο γεμάτα. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να βγάλεις περισσότερες τριχούλες από ότι πρέπει και να καταλήξεις με ένα λεπτό φρύδι. Too late! 

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε έναν κανονικό καθρέφτη και βγάζε τα φρύδια σου κοντά σε έντονο φως, κατά προτίμηση φυσικό.

4ο λάθος: να αφαιρείς τις τριχούλες στην εσω- γωνία των φρυδιών σου. Είναι γοητευτικές!
 
Δύο είναι τα πράγματα εκείνα που έκαναν την Brook Shields διάσημη: α) η Γαλάζια Λιμνη και β) τα πυκνά και εκφραστικά της φρύδια. Ποιος μπορεί να της αρνηθεί το γεγονός ότι είναι τόσο γοητευτική; Όσον αφορά τις μικρές τριχούλες στην έσω γωνία των φρυδιών της; Όσες τις έχουμε θέλουμε να απαλλαγούμε και όλες οι υπόλοιπες να τις αποκτήσουν. 

Τι να κάνεις: Μην τις αφαιρέσεις καθώς πρόκειται να σκληρύνουν και να μην στρώνουν.  Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τις χτενίσεις με ανοδική φορά κι έπειτα να κόψεις με ένα μικρό ψαλιδάκι αυτές που προεξέχουν.

5ο λάθος: Το υπερβολικό trimming
 
Αν κόβεις πολλές τριχούλες τη φορά το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με φρύδια που μοιάζουν... κακώς κουρεμένα!

Τι να κάνεις: Από την αρχή έως το κέντρο του φρυδιού χτένισε ανοδικά και κόψε μια τριχούλα τη φορά (χρειάζεται υπομονή, το ξέρουμε!). Για τις άκρες, κάνε το ίδιο χτενίζοντας όμως προς τα κάτω

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ποια είναι η σωστή βούρτσα για τα δικά σου μαλλιά;

 Δεν είναι όλες για όλους τους τύπους μαλλιών.
Όσοι είναι οι τύποι μαλλιών άλλες τόσες είναι και οι βούρτσες που μπορείτε να επιλέξετε. Ποια όμως είναι η σωστή για τα δικά σας μαλλιά. 

Αν έχετε μεσαία ως μακριά μαλλιά η καλύτερη λύση είναι μια επίπεδη βούρτσα με πλαστικά δοντάκια. 

Για το ίσιωμα θα χρειαστείτε μια στρογγυλή βούρτσα κατά προτίμηση με τρύπες στον κορμό της, για να επιτρέπει τη διοχέτευση του αέρα σε όλο το μήκος της. Αποφύγετε το σίδερο που μπορεί να ξηράνει και να σπάσει την τρίχα. Κρατήστε το πολύτιμο αυτό εργαλείο μόνο όταν πρόκειται να βγείτε. Προτιμήστε τα σίδερα εκείνα που διαθέτουν κεραμικές πλάκες και χρησιμοποιήστε τα για λίγο, αφού έχετε πρώτα στεγνώσει καλά τα μαλλιά σας. 

Για τα σπαστά μαλλιά ενδείκνυνται οι χτένες με αραιά δόντια που δεν προσθέτουν περισσότερο όγκο και που δεν χωρίζουν τις μπούκλες. 

Οι μικρές και μεσαίες στρογγυλές βούρτσες είναι ιδανικές για τα κοντά μαλλιά, ίσια ή σπαστά.

Τι να διαλέξετε

Αποφύγετε τις βούρτσες με συνθετικά μέρη και προτιμήστε εκείνες που χρησιμοποιούν φυσικά υλικά όπως η τρίχα ή το ξύλο. Αν μια τέτοια λύση σας φαίνεται ακριβή, βεβαιωθείτε πως η βούρτσα που θα διαλέξετε θα έχει λεία και στρογγυλεμένα τελειώματα για να μην σας πληγώσει το κεφάλι.

Πότε να τις αντικαταστήσετε
Όταν τα δοντάκια της βούρτσας σας φθαρούν ή στραβώσουν οι μέρες της δόξας της φτάνουν στο τέλος. Τα κατεστραμμένα αυτά δοντάκια μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά σας αλλά και να σας τραυματίσουν.

Οι τσάντες για άνοιξη και καλοκαίρι 2013

Οι τάσεις της μόδας στις τσάντες για τη σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2013 περιλαμβάνουν μοναδικά σχέδια που κλέβουν την παράσταση...









Mini Bags
Οι τσάντες mini bags θα είναι μία από τις Top τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο "μοδάτη". Αυτές οι διακριτικές τσάντες βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία από σχέδια και στιλ και έχουν ένα κοινό που φαίνεται ότι τους δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση. Το μειονέκτημά τους είναι ότι είναι πολύ μικρές και για αυτό δεν κάνουν για γυναίκες που θέλουν να κουβαλάνε πολλά πράγματα μαζί τους.
 

Totes
Οι totes τσάντες είναι συνήθως μεγάλες τσάντες (αυτό δεν είναι απόλυτο) και πολλές φορές "ανοιχτές" και έχουν δυο παράλληλα λουριά από τα πλευρικά τους. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό στιλ που συνδυάζει την πρακτικότητα με το στιλ. Οι totes τσάντες έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους στις πασαρέλες για την σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2013 και όχι άδικα.
 

Clutches
Οι Clutches τσάντες είναι τσάντες - πορτοφόλια και κατά κανόνα δεν έχουν λουράκια. Οι τσάντες αυτές έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα και δεν είναι μόνο μικρές κατ' ανάγκη. Τις Clutches τσάντες μπορείτε να τις βρείτε είτε σε μικρά είτε σε μεσαία μεγέθη. Για τη σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2013, αρκετοί σχεδιαστές έδωσαν βαρύτητα σε αυτού του είδους τις τσάντες. Τα επικρατέστερα σχέδια αυτής της κατηγορίες είναι οι τσάντες mini clutches, οι τσάντες oversize clutches, οι τσάντες metallic clutches, οι reptile clutches.
 

Backpacks
Αυτές οι τσάντες συνδυάζουν την άνεση, την πρακτικότητα και την κομψότητα και είναι κατάλληλες για γυναίκες που θέλουν να κουβαλάνε μαζί τους όλα τα γυναικεία αξεσουάρ που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Οι τσάντες αυτές φοριούνται στην πλάτη και κατά κανόνα είναι αρκετά ευρύχωρες. Αυτό το είδος είναι αγαπημένο από πολλές γυναίκες εξαιτίας της μεγάλης πρακτικότητας που διαθέτουν που σε πολλές περιπτώσεις κυριολεκτικά σας "λύνουν τα χέρια".
 

Reptile Skins
Πρόκειται για τσάντες που η υφή τους θυμίζει δέρμα "ερπετού". Οι τσάντες αυτές προσδίδουν στιλ και έντονη προσωπικότητα στη γυναίκα και τραβούν τα βλέμματα από μακριά. Για τη σεζόν άνοιξη καλοκαίρι 2013, πολλοί σχεδιαστές μόδας επέλεξαν να συμπεριλάβουν στην collection τους ορισμένα κομμάτια από Reptile Skins τσάντες και θα λέγαμε ότι έκλεψαν την παράσταση.
 

Prints and Patterns
Οι τσάντες αυτές έχουν υπέροχες εκτυπώσεις και καταπληκτικά μοτίβα, γεγονός που τις κάνουν να είναι μοναδικές. Ο συνδυασμός των χρωμάτων και τα υπέροχα σχέδια κάνουν τις γυναίκες να τις προτιμούν ιδιαίτερα. Οι τσάντες prints and patterns είναι μια ακόμα τάση της μόδας για τη σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2013 και παρουσιάστηκαν σε διάφορες πασαρέλες σχεδιαστών μόδας.
 

Laser Cut
Πρόκειται για τσάντες με υπέροχα σκαλιστά μοτίβα που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν έργο τέχνης. Οι τσάντες αυτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη λεπτομέρεια και για αυτό το λόγο είναι κατάλληλες για γυναίκες που προσέχουν το παραμικρό. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

 
Sack bags
Οι τσάντες Sack bags είναι και αυτές μέσα στις τάσεις της μόδας για τη σεζόν άνοιξη καλοκαίρι 2013. Πρόκειται για πολύ κομψές τσάντες - σακίδια που συνδυάζουν άψογα το στιλ με την πρακτικότητα.

 
Creative Handles
 Πρόκειται για τσάντες με πρωτότυπα και πολύ κομψά λουριά. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ακόμα και το λουράκι της τσάντας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για τη σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2013, οι τσάντες Creative Handles έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο κλέβοντας την παράσταση.
 

Odd Shaped Bags
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι τσάντες που έχουν πολύ "περίεργα" ή πρωτότυπα σχέδια. Αυτές οι τσάντες γίνονται αντιληπτές από μακριά επειδή είναι κάτι το μη συνηθισμένο και το μάτι πέφτει πάνω τους. Αν είστε οπαδός αυτής της κατηγορίας, τότε προσέξτε να μην το παρακάνετε στην επιλογή σας. Επιλέξτε μια τσάντα που να τραβάει τα βλέμματα αλλά ταυτοχρόνως να είναι και πολύ κομψή.
 

Transparent Bags

Αναφερόμαστε σε τσάντες που είναι διαφανείς ή ημι - διαφανείς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κομψό στιλ το οποίο όμως θυσιάζει λίγο από την πρακτικότητα. Οι τσάντες αυτές είναι κατάλληλες για γυναίκες που "δεν έχουν τίποτα να κρύψουν". Το μειονέκτημά τους είναι ότι πολλές φορές τραβούν την προσοχή από αδιάκριτα βλέμματα.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΙΛΑ;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΙΛΑ;



Καθένας από μας ζει με ένα προαιώνιο ερώτημα σε αυτή τη ζωή, ανάλογο με τους προβληματισμούς των μεγάλων φιλοσόφων, ζώντων και μη, στον πλανήτη: δεν είναι όλα το ίδιο υψιπετή και βαθυστόχαστα, σίγουρα όμως καθορίζουν την ύπαρξη σου και αποτελούν παράγοντα σημαντικών αποφάσεων καθοριστικών για τη ζωή σου. Το δικό σου υπαρξιακό ερώτημα είναι ακριβώς αυτό του τίτλου: παρ’ όλες τις δίαιτες, παρ’ όλα τα προγράμματα, τις αυστηρές απαγορεύσεις και τις ατελείωτες περιόδους πείνας και τον κατ’ εξακολούθηση πλουτισμό των μισών διαιτολόγων της Αθήνας από σένα, το τεράστιο ΓΙΑΤΙ αιωρείται και σε τρώει αργά αλλά σταθερά.

Εκεί κάπου ανάμεσα στην περίοδο μαύρης απελπισίας και στεναχώριας από τη μία και των εξαπολυόμενων κατάρων προς κάθε μια από τις φίλες σου που δεν λένε να βάλουν γραμμάριο από την άλλη, προσπαθείς να δώσεις λογικές απαντήσεις και εξηγήσεις, και κυρίως αποτέλεσμα στους κόπους σου. Και να ξεμπλοκάρεις επιτέλους τη ζυγαριά, η οποία δεν λέει να κατέβει ούτε γραμμάριο! 

Προς βοήθεια σου, να σε πληροφορήσω ότι το θέμα μπορεί αν είναι πολύ πιο απλό από όσο νομίζεις. Και να μην πρόκειται για καθαρά ορμονικό θέμα, αλλά για επαναλαμβανόμενα λάθη που σου στερούν τη δυνατότητα να ξεκουμπίσεις μία και καλή τα περιττά κιλά από πάνω σου:

Τρως μεν υγιεινά, αλλά πολύ. Καλή η μαύρη σοκολάτα, τα φρούτα και λαχανικά, το μαύρο ψωμί και όλα τα σχετικά, αλλά ξέρεις, και αυτά περιέχουν θερμίδες. Και αν τα τρως σε μεγάλες ποσότητες, είναι λογικό να συσσωρεύονται , κι εσύ να μη βλέπεις καμία διαφορά στο βάρος σου! Για αυτό, μην περιμένεις ότι θα αδυνατίσεις, τρώγοντας 8 γιαούρτια την ημέρα, επειδή και καλά είναι γιαούρτια καθ’ εαυτά…

Δεν τρως πρωινό. Μοιραίο λάθος, καθοριστικό για το μεταβολισμό σου. Το να προσπερνάς εντελώς το πιο καθοριστικό γεύμα της ημέρας, συντελεί στο να πεινάς εξακολουθητικά μετά και να τρελαίνεις το μεταβολισμό σου, ο οποίος δεν μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε ποσότητα και αν καταναλώσεις εκ των υστέρων. Πλούσιο πρωινό λοιπόν οπωσδήποτε! Βασικό συστατικό στη μάχη κατά του βάρους…

Δεν τρως με ησυχία. Για την ακρίβεια, μέσα στο άγχος και το τρέξιμο σου, καταπίνεις το φαγητό σου κυριολεκτικά αμάσητο! Έτσι, δεν μπορεί να διασπαστεί στο στομάχι και μετατρέπεται αυτομάτως σε λίπος, όσο χαμηλής κατανάλωσης και αν είναι. Αφιέρωσε δέκα έρμα λεπτά και φάε ήρεμα σαν άνθρωπος, δεν σε κυνηγάει κανείς 24/7! Στην τελική, είναι και θέμα νοοτροπίας..

Δεν κοιμάσαι αρκετά ή δεν κοιμάσαι καλά. Ναι, παίζει καθοριστικότατο ρόλο. Κι αυτό γιατί, για να συντελεστούν οι αναγκαίες καύσεις ο οργανισμός χρειάζεται δύναμη και ενέργεια. Αν έχει να κάνει με ένα κορμί ερείπιο, χωρίς την παραμικρή δόση δύναμης εντός του, μπορείς να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται να μπορέσεις να απολέσεις ούτε γραμμάριο…

Πιστεύεις ότι αρκεί ως γυμναστική να βγάζεις το σκύλο σου βόλτα. Αν ο εν λόγω περίπατος διαρκεί ένα τέταρτο και το υπόλοιπο της ημέρας σε βρίσκει στο σπίτι, αραχτή στον καναπέ, ή έστω στο γραφείο σου να δουλεύεις, ξέχνα το αδυνάτισμα που περιμένεις! Χρειάζεται και λίγη πραγματική άσκηση, με ελαφρύ τρέξιμο για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις για τα καλά τη μηχανή που λέγεται «οργανισμός». Ένας χαλαρός περίπατος δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να σε πεινάσει εξτρά, με την επόμενη επιδρομή στο ψυγείο να αποτελεί πραγματικότητα άμα τη επιστροφεί σπίτι…

Δεν πίνεις πολύ νερό και εξακολουθείς να καταναλώνεις αναψυκτικά. Θα γίνω αυστηρός: πέτα κάθε είδους αναψυκτικό που βρίσκεται στο ψυγείο σου από το παράθυρο και μην διανοείσαι να πίνεις κάω από 2- 2,5 λίτρα νερό ημερησίως (ναι, σχεδόν δύο μεγάλα μπουκάλια). Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη στην προσπάθεια σου και μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο, όπως και η ηλίθια κατανάλωση τόνων κόκα κόλας χωρίς μέτρο! Ειδικά η τελευταία αποτελεί ταφόπλακα σε όποια προσπάθεια αδυνατίσματος βάλεις μπροστά. Μαρμάρινη κιόλας…

Δεν χαλαρώνεις ποτέ. Το καλύτερο για το τέλος. Αν νομίζεις ότι η γενικότερη διάθεση σου και η αντιμετώπιση σου απέναντι στη ζωή δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο, αλλά εξαρτάται μόνο από το τι θα βάλεις στο στόμα σου, έχεις χάσει το παιχνίδι για τα καλά. Οι υπερβολικά πιεσμένοι, βαρείς και γενικότερα «δυσκοίλιοι» άνθρωποι, οι οποίοι γελάνε λίγο, δεν διασκεδάζουν κα γενικότερα δεν έχουν ζωή πέραν της δουλειάς και των υποχρεώσεων τους έχουν μόλις ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες τους να αποβάλλουν όλες τις περιττές τοξίνες από τον οργανισμό τους και αν τον θωρακίσουν ενάντια στο βάρος! Το γέλιο είναι γιατρικό, όπως και γενικά η καλή διάθεση. Το ξαναείπαμε και πριν: πρόκειται για μηχανή, που αν δεν την λαδώσεις καλά, δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά. Και οι μηχανισμοί ελέγχου του βάρους είναι από τους πρώτους που κρασάρουν και μπλοκάρουν στη σχετική περίπτωση. Για αυτό, μαζί με την άσκηση και την καλή διατροφή, πρόσθεσε και μία «χαρά της ζωής» στο διαιτολογικό σου πρόγραμμα! Πρόκειται για μια ασυναγώνιστη τριπλέτα, που μπορεί συν τω χρόνω, να σου απαντήσει στην πράξη το αρχικό παραπάνω ερώτημα, βγάζοντας σε από την κατηγορία των καταραμένων φιλοσόφων για πάντα. Και ναι, η ζωή είναι πολύ καλύτερη έξω από τη συγκεκριμένη κάστα…

Φροντίστε τον εαυτό σας το πρωί

morning (1)Περιποιηθείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας και τη διατροφή σας μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε το πρωί μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας είναι συγκεκριμένα

Ξεκινάτε πάντα ρίχνοντας καθαρό, χλιαρό νερό στο πρόσωπό σας. Μπορείτε με ένα σαπούνι προσώπου να καθαρίσετε ακόμα καλύτερα το πρόσωπό σας. 

Καλό θα ήταν προς το τέλος να ρίξετε λίγο παγωμένο νερό. Θα σας ξυπνήσει και θα τονώσει την επιδερμίδα του προσώπου σας. 

Συνεχίζετε με το πλύσιμο των δοντιών σας. Βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας πρωί αλλά και βράδυ. Αμέσως μετά απλώστε την ενυδατική, πρωινή κρέμα για το πρόσωπό σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακή κρέμα, σε περίπτωση που η ενυδατική σας δεν περιέχει. Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή θα ήταν καλό να αντικαταστήσετε το σαπούνι με ένα πίλινγκ ελαφριάς μορφής, το οποίο πρέπει να το εφαρμόζεται καθημερινά.

Συνεχίστε με το κυριότερο γεύμα της ημέρας σας, το πρωινό. Προσπαθήστε να πιείτε ένα φυσικό χυμό από φρούτα αντί για καφέ. Θα σας χαρίσει περισσότερες βιταμίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μην αμελήσετε να φάτε κάτι, ένα τοστ, δύο αβγά, ένα μπολ με δημητριακά. Πρέπει να πάρετε ενέργεια για να συνεχίσετε την ημέρα σας.