Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κυτταρίδα-Οι αιτίες της εμφάνισής της

Η κυτταρίτιδα είναι ο χειρότερος σύμμαχος της γυναίκας για την καλοκαιρινή της απόδραση στην παραλία. Το 90% του πληθυσμού αφορά γυναίκες και το 10% άνδρες ( οι οποίοι έχουν χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης και αυξημένα τα επίπεδα οιστρογόνων). Τα συχνότερα σημεία εμφάνισης της είναι οι γλουτοί, oι μηροί, το εσωτερικό των μπράτσων, το στομάχι, η κοιλιά και οι γάμπες.

 Ας συνοψίσουμε τις αιτίες: 
                                              
• Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική αιτία καθώς χάνεται ο μυικό ιστός και την θέση του καταλαμβάνει λιπώδης ιστός.

• Η κακή διατροφή, όπως και η έλλειψη άσκησης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και διεγείρει την αύξηση της κυτταρίτιδας. καθώς αναφέραμε ότι αποτελείται απο λιπώδη ιστό.

• Η διαταραγμένη ροή αίματος! Η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ελλειπή τροφοδοσία των λιποκυττάρων της περιοχής. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

• Η κληρονομικότητα! Η προδιάθεση για κυτταρίτιδα φαίνεται να είναι κληρονομική γενετική. Πιθανότητες να αναπτύξουν κυτταρίτιδα μπορούν να ανιχνευθούν από γενιά σε γενιά, αναφέροντας τους γενετικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη δομή

Γνωρίζουμε ότι η κυτταρίτιδα υποθάλπτει μόρια νερού και λιπώδη ιστό ανάμεσα στο δέρμα και την στοιβάδα που χαρακτηρίζεται από μικρής ελαστικότητας συνδετικού ιστού. Δεν υπάρχει φόβος εφόσον γνωρίσουμε από τι προκαλείται και πως αντιμετωπίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου