Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

6 μυστικά ομορφιάς

 ...με συνταγή γιατρού! Η ομορφιά είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σε κάθε ηλικία. Έξι ειδικοί μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά που θα κάνουν

Η ομορφιά είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σε κάθε ηλικία. Έξι ειδικοί μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά που θα κάνουν την ομορφιά μας να αντέξει στο χρόνο. Όταν η εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη μάς αρέσει, νιώθουμε πιο αισιόδοξες, πιο γοητευτικές, πιο σέξι και αυτό ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας στα ύψη. Και επειδή η διατήρηση της ομορφιάς δεν θέλει κόπο, ας μάθουμε τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε στο χρονοντούλαπο τις ρυτίδες.

Baby face για πάνταΚαι ποια δεν θα ήθελε να έχει πάντα ένα λαμπερό νεανικό πρόσωπο που θα την κάνει να νιώθει τόσο μεγάλη όσο ακριβώς φαίνεται; Η κ. Μαρία Καρδάση, δερματολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, μας λέει τον τρόπο για να τα καταφέρουμε: «Είναι σημαντικό να κάνουμε απολέπιση. Η χρήση μιας απολεπιστικής κρέμας το βράδυ, με οξέα ή ρετινόλη, ανάλογα με την ηλικία μας, ανανεώνει την επιδερμίδα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και φέρνει στην επιφάνεια τα νέα, δίνοντας στο δέρμα λάμψη. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα την ημέρα, χειμώνα-καλοκαίρι, όχι μόνο όταν πρόκειται να βγούμε έξω, αλλά ακόμα κι αν μείνουμε μέσα στο σπίτι. Η κρέμα ημέρας μας, με άλλα λόγια, πρέπει να είναι οπωσδήποτε αντιηλιακή. Αν τηρήσουμε αυτές τις δύο συμβουλές, θα καταφέρουμε να μείνουμε για πάντα νέες. Επιπλέον, η χρήση καλλυντικών κρεμών προστασίας στο πρόσωπο και το λαιμό πρέπει να ξεκινάει από πολύ νωρίς, από την εφηβεία ήδη, με προϊόντα βέβαια κατάλληλα για τη συγκεκριμένη ηλικία. Σημασία για την αντιγήρανση έχει να προλάβουμε τη χάραξη και τη φωτογήρανση της επιδερμίδας, γι αυτό άλλωστε οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ ή το μπότοξ πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, με την εμφάνιση δηλαδή των πρώτων σημαδιών γήρανσης».

Σβήστε τις ρυτίδεςΤο μπότοξ έχει φανατικούς θαυμαστές που δεν διστάζουν κάθε 6-8 μήνες, όσο δηλαδή διαρκεί το αποτέλεσμα, να επισκέπτονται το γιατρό τους για τις καθιερωμένες ενέσεις ομορφιάς. Το μπότοξ μπορεί να γίνει άφοβα. Μάλιστα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες συστάσεις που πρέπει να ακολουθούμε για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Dr. Med. Βασίλης Παυλιδέλης, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, εξειδικευμένος στη ρινοπλαστική, ωτοπλαστική και πλαστική χειρουργική προσώπου στη Δυτική Γερμανία, συμβουλεύει:
  • Το μπότοξ πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό για να μην υπάρχουν προβλήματα και παράλυση νεύρων.
  • Να μην κοιμόμαστε αν δεν έχουν περάσει τρεις ώρες μετά το μπότοξ.
  • Να πίνουμε πολύ νερό για να ενυδατώνονται καλά οι περιοχές που εμφανίζονται οι ρυτίδες.
  • Μετά το μπότοξ να χρησιμοποιούμε κρέμες με κολλαγόνο που ενισχύει τα αποτελέσματα.
Ψηλά το στήθος Αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας και αντικείμενο των πιο τολμηρών ανδρικών φαντασιώσεων, το σφριγηλό στήθος κάνει την εμφάνισή μας ακαταμάχητη. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, έχει την τάση να ακολουθεί το νόμο της βαρύτητας! Ευτυχώς, όπως μας αποκαλύπτει ο δρ Ιωάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός, διευθυντής κλινικής πλαστικής χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε την πτώση, πριν φτάσουμε στο χειρουργικό τραπέζι του πλαστικού. «Η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ είναι αποτελεσματικά καλλυντικά για τη σύσφιγξη και τη συγκράτηση της θέσεως του μαστού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολύ καλή παραδοσιακή μάσκα που αποτελείται από γιαούρτι, πίτουρο, λεμόνι ή πορτοκάλι και πράσινο πιπέρι, από την οποία έχουν εμπνευστεί πολλά από τα σημερινά καλλυντικά που βασίζονται σε συνταγές βοτάνων και φρούτων. » Επιπλέον, ο συντηρητικός τρόπος ζωής συμβάλλει θετικά, όπως επίσης και η γυμναστική, η υγιεινή διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ. Το πακέτο μέτρων για ένα σφριγηλό, ανορθωμένο και όμορφο γυναικείο στήθος κλείνει με την καλή ψυχολογία, την αισιοδοξία, και τον καλό ύπνο, διάρκειας τουλάχιστον οκτώ ωρών».

Ραγάδες στοπ!«Ο κύριος παράγοντας εμφάνισής τους είναι η απότομη απόκτηση βάρους ή η αύξηση του όγκου του σώματος, όπως συμβαίνει στην εφηβεία, στην εγκυμοσύνη ή έπειτα από έντονη σωματική άσκηση», εξηγεί ο δερματολόγος, κ. Χρήστος Ρέμπελος. «Επίσης εμφανίζονται μετά τη λήψη κορτικοειδών (κορτιζόνης) ή όταν ο οργανισμός υπερπαράγει για κάποιο λόγο κορτιζόνη. Παρόλο που στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα και κρέμες για την αντιμετώπισή τους, τα αποτελέσματά τους κρίνονται από μέτρια έως φτωχά. Γι αυτό το βασικό όπλο εναντίον των ραγάδων παραμένει η συνειδητοποίηση του κινδύνου και η κατά το δυνατόν αποφυγή αύξησης του σωματικού όγκου. Σε αυτό βοηθά η γυμναστική σε λογικά επίπεδα. Όταν πλέον έχουν ήδη δημιουργηθεί, βελτίωση μπορούν να προσφέρουν οι κρέμες με τρετινοϊνη, τα λέιζερ και η πλαστική χειρουργική», συμπληρώνει ο κ. Ρέμπελος.

Νεανικό σώμαΈνα σφιχτό, νεανικό σώμα προσελκύει πάντα βλέμματα θαυμασμού και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Δυστυχώς όμως δεν κρατάει για πάντα. Ο δρ Αθανάσιος Χριστόπουλος, πλαστικός χειρουργός, μας λέει τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε για περισσότερο χρόνο το σώμα μας σφριγηλό. «Η χαλάρωση στο σώμα δεν είναι ίδια σε όλες τις περιοχές. Γρηγορότερα σημάδια χαλάρωσης παρουσιάζονται στην εσωτερική πλευρά των μηρών (στο σημείο δηλαδή που οι μηροί ακουμπούν μεταξύ τους), στους γλουτούς και στα μπράτσα. Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα του δέρματος στις συγκεκριμένες περιοχές. Πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή την άσκηση, η καλύτερη πρόληψη είναι να αποφεύγουμε τον ήλιο, αλλά και να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, προσθέτοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α και Ε. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους που μπορεί να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και ανεξάρτητα από αυτή».

Κόψτε το τσιγάροΤο τσιγάρο, εκτός από τις γνωστές, σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία μας, όπως ο καρκίνος, αποτελεί πραγματικό εχθρό της ομορφιάς, καθώς: Ευθύνεται για το σχηματισμό λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη, οι οποίες με τον καιρό γίνονται βαθύτερες, περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία,εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στην επιδερμίδα, συμβάλλει στην εμφάνιση της ακμής των ενηλίκων, χρωματίζει τους πόρους και τα δόντια.

Πίνετε πολύ νερόΠερίπου οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει καλά ενυδατωμένη και λαμπερή. Το νερό επίσης αποτοξινώνει τα κύτταρά μας και βοηθά το σώμα να προλάβει την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οφείλεται στην άσκηση, το αλκοόλ, τη δίαιτα και την εφίδρωση.

Δέρμα σαν βελούδοΞυραφάκια, κερί, χαλάουα, αποτριχωτικές κρέμες και μηχανές είναι τα γυναικεία όπλα κατά της τριχοφυϊας. Η αποτρίχωση με λέιζερ δίνει μια μόνιμη λύση για λεία, χωρίς τρίχες, επιδερμίδα. Η πλαστικός χειρουργός κ. Εύα Τσάκου μας αποκαλύπτει πως θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα: Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό,r το μήκος της τρίχας να είναι 1 mm, r το δέρμα να είναι όσο γίνεται πιο λευκό, να μην έχει μαυρίσει δηλαδή από τον ήλιο ή το σολάριουμ,r οι συνεδρίες πρέπει να είναι τακτικές, ώστε οι τρίχες να βρίσκονται στη φάση της αναγέννησης, r να μη βγαίνουμε στον ήλιο μετά τη θεραπεία, ώστε να αποφεύγονται οι καφέ κηλίδες, οι οποίες υποχρεώνουν στη συνέχεια το γιατρό να κάνει τη θεραπεία με χαμηλή ένταση,r να υπάρχει συνεργασία με ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο για τη διόρθωση τυχόν συνυπαρχόντων ορμονικών προβλημάτων και τοπική χρήση κρέμας αντιανδρογόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου