Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

10+2 τέλεια light ντρέσινγκ για σαλάτες!



Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να νοστιμίσεις τη σαλάτα σου (αφού το ντρέσινγκ δίνει την τελική γεύση), χωρίς να χρεωθείς παραπάνω θερμίδες. Για να αποφύγεις φέτος το καλοκαίρι να… βουτάς στη σαλάτα σου, σου προτείνουμε light νόστιμες εκδοχές.

 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΑΙΑ
- Light μαγιονέζα με μουστάρδα ή σπόρους μουστάρδας και λεμόνι. Ανάμειξε δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μία κουταλιά της σούπας light μαγιονέζα και ρίξε το χυμό ενός λεμονιού. Προαιρετικά βάλε λίγη κάππαρη. 

- Light μαγιονέζα με κέτσαπ Η αναλογία να είναι δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μία κέτσαπ.- Λαδολέμονο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι.
  
- Λαδολέμονο με σκόρδο και ρίγανη Λιώσε το σκόρδο και ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού και ρίγανη. Χτύπησε καλά σε σέικερ.

- Ελαιόλαδο με μπαλσάμικο και μέλι Ρίξε μία κουταλιά της σούπας λάδι, μία μπαλσάμικο και μία μέλι. Χτύπησε καλά σε σέικερ. Μπορείς να προσθέσεις σκόρδο ή μυρωδικά της αρεσκείας σου.


MΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ 
- Γιαούρτι με σκόρδο Τρίψε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξ’ το σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Ψιλόκοψε άνηθο ή ρίξε μία κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού σαφράν, λίγη πιπερόριζα τριμμένη και μισό χυμό λεμονιού.

- Τυρί κότατζ με ελαιόλαδο και ρίγανη Ανακάτεψε σε μισό κεσεδάκι τυρί κότατζ μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίξε ρίγανη. Εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ροδέλες από πράσινες ελιές.

- Γιαούρτι με μουστάρδα και διάφορα μυρωδικά Ανάμειξε μισό κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά με μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ρίξε μυρωδικά της αρεσκείας σου όπως ρίγανη, θυμάρι, ή ψιλόκοψε φρέσκο κρεμμυδάκι.

- Με ροκφόρ Λιώσε 75 γραμμ. ροκφόρ και ανάμειξέ το με μισή φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά. Ρίξε το χυμό μισού λεμονιού και λίγα καρύδια.

 


MΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

- Χυμός ντομάτας με κρεμμύδι και πιπέρι καγιέν Στον αποχυμωτή ρίξε μία ντομάτα, και πάρε το χυμό της. Ψιλόκοψε ένα κρεμμύδι και ρίξε λίγο πιπέρι καγιέν ή μία καυτερή ψιλοκομμένη πιπερίτσα. 

- Ψιλοκομμένη ρόκα με λαδόξιδο Ψιλόκοψε ένα ματσάκι ρόκα και ρίξε τη σε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 1/4 του φλιτζανιού ξίδι. Άφησέ το για 1-2 ώρες. Περίχυσε με μία ή δύο κουταλιές τη σαλάτα σου από το μείγμα και το άλλο άφησέ το στο ψυγείο. Διατηρείται για 3 ημέρες. 

- Με φράουλες Σε μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλας ρίξε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακάτεψε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προαιρετικά πρόσθεσε λίγα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου